היי. העליתי את השאלות הללו בפורום "בתים משותפים" שכנראה אינו פעיל. אנסה את מזלי כאן...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אודה לכל מי שיציע כאן הצעות לפתרון הסוגיות שהועלו שם. תודה.

דיברגנט חדש

Well-known member
אודה לכל מי שיציע כאן הצעות לפתרון הסוגיות שהועלו שם. תודה.
א. אין שום בעיה שדמי הוועד מגולמים כשכר עבורו אם זה הועלה באחת מישיבות הוועד ורוב הדיירים הסכימו על כך .
לרוב מקובל, במצבים כאלו, שפשוט הוא פטור מדמי וועד.

ב. אם תשיג רוב של 80% מדיירי הבניין, אתם יכולים לכפות שיפוץ כמו שצריך של הצנרת.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
א. אין שום בעיה שדמי הוועד מגולמים כשכר עבורו אם זה הועלה באחת מישיבות הוועד ורוב הדיירים הסכימו על כך .
לרוב מקובל, במצבים כאלו, שפשוט הוא פטור מדמי וועד.

ב. אם תשיג רוב של 80% מדיירי הבניין, אתם יכולים לכפות שיפוץ כמו שצריך של הצנרת.
וואלה? [ותודה על הבעת דעתך].
א. הוא לא חבר מן המניין בין דיירי הבניין, ולכן נשאלת השאלה, האם אדם מבחוץ רשאי בכלל להיכנס לתוך עניינים של בניין לא לו. לגבי שכר? יש מצב. אולי זה נכון, כי הוא בכל זאת טורח, מביא בעלי מקצוע, מביא מנקה לאולם הכניסה ולחדר המדרגות. הוא משקיע זמן. האם הנושא סוכם בינו לבין דיירי הבניין? יש מצב. איני יודע, כי אני "חדש" שם.

ב. נכון, אבל נראה לך שאני (שאיני דייר שם), יכול להתערב ולכנס כינוס חירום של כלל הדיירים? נראה לי קצת לא לעניין, למרות שדווקא בא לי להמריד.

דיברגנט חדש

Well-known member
וואלה? [ותודה על הבעת דעתך].
א. הוא לא חבר מן המניין בין דיירי הבניין, ולכן נשאלת השאלה, האם אדם מבחוץ רשאי בכלל להיכנס לתוך עניינים של בניין לא לו. לגבי שכר? יש מצב. אולי זה נכון, כי הוא בכל זאת טורח, מביא בעלי מקצוע, מביא מנקה לאולם הכניסה ולחדר המדרגות. הוא משקיע זמן. האם הנושא סוכם בינו לבין דיירי הבניין? יש מצב. איני יודע, כי אני "חדש" שם.

ב. נכון, אבל נראה לך שאני (שאיני דייר שם), יכול להתערב ולכנס כינוס חירום של כלל הדיירים? נראה לי קצת לא לעניין, למרות שדווקא בא לי להמריד.
תשובות
א. הוא לא צריך לגור שם בשביל להיות בוועד, מספיק שהוא בעל דירה בבניין.
ב. אם אתה לא דייר שם, אתה לא רשאי להשתתף בישיבות הוועד, אלא אם כן יש לך ייפוי כוח מבעל הדירה שלך.

שלום משה
קראתי את הפוסטים שלך.לגבי הצינור יש לי הצעה.במידה וועד הבית נמנה על האגודה לתרבות הדיור אזי ניתן לבקש מהם לשלוח איש מיקצוע מטעמם שיבדוק את הצינור ויציע האם להחליפו.
בעבר המאוד רחוק נתקלתי במיקרה דומה בו מרזב ישן שרץ לאורך הבניין גרם בחורף כתוצאה מנזילות ושברים בו לעובש וכניסת מים למירפסת דירתי.פניות חוזרות ונישנות לועד הבניין לתיקון או החלפת המרזב לא הואילו.פניתי לאגודה וזו שלחה מהנדס בניין על חשבונה שהגיש דוח ובו המלצה להחלפת המרזב וכך נאלץ נציג הוועד לבצע זאת.
איני בקיא בהליכים באגודה נכון להיום אבל שווה לבדוק את המסלול הזה לצורך פיתרון הבעיה לשביעות רצונך

ladybug4NLP

Active member
האגודה בעיקר גובה כסף ולא עושה הרבה ושיניים אין לה בכלל, אבל אם יש לכם אפשרות לגבות מהדיירים אז בבקשה

במקרה שלי האגודה עזרה.ובמקרה אחר כאשר נזקקתי לחוות דעת של היועץ המשפטי של האגודה בסניף מגורי גם כן הם היו לי לעזר רב.אמנם הכל היה לפני שנים רבות אך בשל התועלת שהפקתי מפניה אליהם המלצתי למשה לנסות את המסלול הזה.

ladybug4NLP

Active member
תשובות
א. הוא לא צריך לגור שם בשביל להיות בוועד, מספיק שהוא בעל דירה בבניין.
ב. אם אתה לא דייר שם, אתה לא רשאי להשתתף בישיבות הוועד, אלא אם כן יש לך ייפוי כוח מבעל הדירה שלך.
אם יש לך יותר מ-X משתתפים אתה יכול לכנס בתנאי שאתה בעל דירה. תבדוק בגוגל כמה אנשים מתוך הבניין צריכים להשתתף כדי
להגיע להחלטות וגם להדיח את היו"ר בעת הצורך

ועד בית הוא וולונטרי ועל כן לחברי ועד או יו"ר ועד אסור לפי החוק לגבות אפילו אגורה מהכספים שהוא אוסף למרות שהוא פעיל ולא משנה כמה.
מי שיכו לקבל כספים זה רק אם יש חברת ניהול.
כמו כן ניתן לפנות למפקחת על הבתים המשותפים ואם היא מוצאת לנכון, היא תפזר את הועד הקיים
ותמנה חברת ניהול לפי דעתה.
חברת ניהול מטעם היא צרה צרורה כי הם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם, לשפץ מה שהם רוצים ולגבות כספים
ובדרף כלל אין אפילו אפשרות לקבל תשובות או לערער על מעשיהם אלא אם אפשר להוכיח משהו פלילי. אז כדאי שלא להגיע לשם

למעלה