היי וערב טוב לכולם

iditush forever

New member
היי וערב טוב לכולם

באתי לכאן על מנת לבקש את עזרתכם. בערב החג אני מארחת בני זוג שהם טבעוניים, מבחינת אוכל התאמתי עבורם חלק גדול מהתפריט.
הבעיה שלי היא בקינוחים, רוב הקינוחים שלי הם חלביים שמכילים בתוכם חמאה ושמנת. הייתי מעוניינת להכין מס' קינוחים טבעוניים על מנת שגם להם יהיה מה לאכול, כי מעבר לסלט פירות לא הצלחתי לעלות על דעתי שום דבר אחר. הייתי מעוניינת בבקשה לקבל מתכון טוב לפאי תפוחים ואולי גם לעוגת שוקולד טובה ואיכותית עם דגש על שוקולד ולא קקאו ומה יכול להחליף שמנת? אני לא אוהבת את הפרווה של ריץ' והאם קיימת אלטרנטיבה אחרת? ועוד שאלה, וסליחה על ההפגזה, יש דרך להכין מוס שוקולד טבעוני ושיהיה טעים? אשמח לתשובות ותודה רבה!!
 

Gidi Shemer

New member
הנה חצי תשובה

עוגת שוקולד ושעועית- כן, זה נשמע מזעזע. וכן, זה מאד טעים.

שימי לב שאני אישית כן השתמשתי בביצים וזה לא מתאים לאירוח שלך, אבל יש בדיון המצורף הצעה או שתיים לתחליף. אני יודע שבדרך כלל רסק תפוחים יעבוד טוב.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1618&MessageId=173644512#173644512
 

iditush forever

New member
נשמע מוזר שוקולד ושעועית

אולי בעתיד אנסה, זה אקספרמנטלי מידי.
כעיקרון אין בעיה בשימוש בביצים, מכיוון שישנם כאלה שאוכלים מוצרי חלב וביצים ואני מעוניינת לעשות קינוחים טבעוניים וגם חלביים.
אנחנו זוגות מעורבים, קרניבורים וטבעונים.
תודה רבה לך.
 

Gidi Shemer

New member
מוזר מוזר, אבל חוסל אחרי 5 דקות


 

iditush forever

New member
שוב תודה על ההמלצה

אבל אני לא חושבת שאנסה מתכון זה בערב חג ועוד על אורחים חדשים.
קשה לקלוע לטעמם של אנשים ולא מעוניינת לקחת סיכונים.
מה גם שבעלי לא יסכים לאכול שילוב כזה, הוא מאוד בעייתי וחשדן באוכל.
אולי בהזדמנות אעשה עוגה זאת לעצמי, כי אני חובבת שילובים לא קונבנציונאלים.
תודה וחג שמח
 

p e b b l e

New member
מוס שוקולד פשוט ונהדר

ממיסים 300 גרם שוקולד מריר
מקציפים שמנת צמחית המיועדת להקצפה
מערבבים יחד את הקצפת והשוקולד המומס, מעבירים ללכלים אישיים ומקפיאים.
מוציאים כשעה עד חצי שעה לפני ההגשה.
 

ladybug6

New member
וספציפית לגבי קצפת

של ריץ' באמת לא משהו, אני אוהבת את זו של השף הלבן במתיקות מעודנת. היא ממש מוצלחת ואפשר להשתמש בה בתור קרם וניל ביחד עם חבילת אינסטנט פודינג + רבע עד שליש כוס של חלב צמחי כלשהו.
הנה מתכון לעוגת שוקולד פשוטה ומוצלחת, אפשר להשתמש כמובן רק בקמח וסוכר לבנים ואז זה ממש כמו עוגת שוקולד "רגילה":
http://tivonim-blog.co.il/עוגת-שוקולד-פשוטה/
&nbsp
וממליצה גם על עוגת קרם ביסקוויטים שהיא סופר פשוטה:
http://tivonim-blog.co.il/עוגת-קרם-ביסקוויטים-או-עוגת-גלידה/
&nbsp
או עוגת האוריאו הפופולרית ביותר שבטוח תקצור שבחים ותגנוב את ההצגה:
http://vegan-vibe.blogspot.co.il/2014/06/oreo-cake.html
 

iditush forever

New member
תודה רבה לכם

נתתם לי רעיונות טובים לקינוחי שוקולד שחיתותיים כמו שאני אוהבת.
עכשיו כשאני חושבת על כך, אין סיבה שאי אפשר ליצור קינוחים טובים ולא חלביים.
 

ornme

New member
במספר מתכונים חלב קוקוס יכול להחליף שמנת מתוקה.

אפשר למצוא בסופר, בקופסאות שימורים. (עדיף חלב קוקוס על מי קוקוס.)
למשל פנה קוטה עם חלב קוקוס במקום שמנת מתוקה יוצא טעים.
ועבור הטבעונית שלנו אני מחליפה את הג'לטין באגר. זה בעצם כמו ג'לטין רק צמחי.
למרות שהמרקם לא אותו הדבר, לטעמי, הטבעונית שלנו מאוד מאוד אוהבת.
את האגר (לפעמים קוראים לזה "אגר אגר" או ג'לטין צמחי) אפשר למצוא בחנויות שמתמחות בבישול ואפיה, ובחלק מהחנויות למזון טבעוני.
אפשר להכין כזו פנה קוטה בתוספת פירות שונים, לגיוון.
 
למעלה