היי זוכרות אותי?

sivsiv2016

New member
היי זוכרות אותי?

כתבתי לכן לפני שבועיים... סיפרתי לכן על החרדות שלי בגלל שעברתי 2 הפלות בשני הנסיונות הראשונים שלי.. (בראשון לא נצפה עובר ובשני בכלל לא התפתח שק). אני בת 39. סיפרתי לכן שהלכתי לבדיקה והיה עובר ודופק - לראשונה בחיי :)

היום עשיתי שוב בדיקת דופק.. רק כדי להרגיע את שלי :)
והכל בסדר ברוך השם.. שבוע 10 ויומיים.. והרופאה הראתה לי הפיצפון זז ואני הסתכלתי על המוניטור בדמעות שמחה.
אז אני מקווה שאמשיך לעדכן שהכל בסדר.. עוד שבועיים אעשה שקיפות .

תגידו- מומלץ לעשות פילאטיס? הייתי עושה פעמיים בשבוע לפני ההריון והפסקתי מהרגע שגיליתי, מהפחד (כמובן) לפגוע במשהו..
אני שוקלת אם לחזור לזה.. מה אתן אומרות? זה מסוכן למישהי שנמצאת בקבוצת סיכון..?

תתיעצי עם הרופא ליתר בטחון

אני יודעת שאם עסקת באופן סדיר בפעילות כלשהי, אפשר להמשיך אותה בזמן ההריון, אבל בעצימות נמוכה יותר. אם לא - רצוי לחכות לשליש השני לפני שמתחילים פעילות חדשה.
אם את בקבוצת סיכון כלשהי, הייתי מתייעצת קודם עם הרופא, אבל למה בעצם את מוגדרת בקבוצת סיכון? בגלל שתי ההפלות הקודמות, או שיש רקע רפואי (כמו בעיית קרישיות או משהו דומה)?
ובכל מקרה - שיהיה המשך הריון בריא, רגוע וארוך

שירהד1

Member
מנהל
מעולה!-

לגבי השאלה שלך- אני לא יודעת. הייתי מתייעצת עם הרופאה. ומצטרפת לשאלה שקודמתי שאלה- האם את נמצאת בקבוצת סיכון, ולמה? על פניו, לפי מה שתיארת, שני ההריונות הקודמים פשוט לא התפתחו:(

ועוד שאלה סתם מסקרנות- האם את יחידנית? כי כתבת הכל בלשון יחידה ("הרופאה הראתה לי, ואני הסתכלתי...."), ולא הזכרת בן זוג.
את לא חייבת לענות כמובן. רק אם את רוצה.

בשורות טובות גם בהמשך

שירה.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

sivsiv2016

New member
תשובות

אני מגדירה את עצמי בקבוצת סיכון כי אני בת 39 ועברתי שתי הפלות.. חשבתי שבגלל נתונים אלו אני נחשבת בקבוצת סיכון..

היום הגעתי במקרה לבד לרופאה.. כי קבעתי לי ארוחת בוקר עם חברה אח"כ באותו מתחם קניון:)
בד"כ בעלי מגיע איתי לכל בדיקה בה אני רוצה אותו לידי..
אתייעץ עם הרופאה , תודה לכן :)

שירהד1

Member
מנהל
ארוחת בוקר עם חברה נשמע נפלא:)

אני בכלל לא בטוחה שהעובדה שאת בת 39 ועברת שתי הפלות מכניסה אותך ישירות להריון בסיכון, מה גם שלפי התיאור שלך, שני ההריונות הקודמים למעשה בכלל לא התפתחו (כתבת ששק ההריון היה ריק...).
יכול להיות שבגלל הגיל, יהיה כדאי, לדוגמא, לעקוב יותר מקרוב אחר רמות הסוכר, לחץ הדם וכדומה. אני חושבת שהכי כדאי להתייעץ בעניין עם הרופאה שלך.

עוד משהו לגבי הפילאטיס- יכול להיות שבמצב רגיל אפשר היה להמשיך, אבל בעיניי, לא כדאי לעשות מאמצי יתר עם הגוף, רק כדי שאם חס וחלילה וחס ושלום ההריון לא יתפתח כראוי, לא תהיי עם איזשהם יסורי מצפון. זה לא שווה את זה.
האם זה מאוד משמעותי בשבילך להמשיך בפילאטיס, או שזה משהו שאת מסוגלת ו/או יכולה לוותר עליו? אולי אפשר למצוא סוג אחר של התעמלות, שיותר מתאים לאישה בהריון?

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

Halfwaythere

New member
שרק ימשיכו הבשורות הטובות!

לגבי פילאטיס, הרבה מתרגילי הפילאטיס הם תרגילי בטן ואני לא בטוחה כמה זה מומלץ בהריון. שווה לדעתי להתייעץ גם עם המדריכה, בנוסף לרופא כמו שהמליצו לך. מניחה שהיא תוכל להנחות על איזה תרגילים כדאי ולא כדאי לעשות בהריון.

שמחה בשבילך על הבדיקה התקינה

אני בטוחה שהכל חדש לך.. וזה משמח (ולפעמים גם מפחיד).
אני לא מכירה את תרגילי הפילאטיס אבל לא נראה לי שהייתי עושה דבר כזה בהריון. אני בהריון ירדתי להליכות בלבד.. וגם לא בשרב.
קיצר, ירדתי להיות בטטה בחזרה.

חדשות מצוינות

מחזיקה אצבעות שההריון ימשיך להתפתח כראוי
אין לי יותר מדי תובנות על פילטיס, אבל הרבה תובנות על חששות - מה שמעלה מפלס חרדה אפשר לוותר.

shira3121

New member
שמחה שהכל תקין

אני ממשיכה כרגיל עם הספורט כולל הקיקבוקס כי ככל הידוע לי אפשר להמשיך בפעילות שעשיתי לפני, מה שכן הורדתי הילוך והאגו שלי נאלץ להתמודד עם זה שאני עושה עכשיו פחות מהשאר.

sivsiv2016

New member
איזה כייף שיש אתכן :)

אני באמת אתייעץ עם הרופאה שלי, ומקווה שהיא תאשר לי..
אני כל כך מתגעגעת לשיעורי הפילאטיס. הייתי מחכה לכל שיעור בציפייה.
אני אפילו קצת מקנאה כשאני רואה את החברות הולכות לשיעורים... :)
כשאוהבים את זה, זה ממכר.
בעוד שבועיים אהיה בשבוע 12 בע"ה , ויש לי תור לשקיפות. אז אני מקווה שאספר לכן רק דברים טובים אחרי.. תודה לכן שאתן פה..

שירהד1

Member
מנהל
"אני מתגעגעת לשיעורי הפילאטיס"- כל הכבוד לך!-

באמת. הספורט היחיד שאני עושה זה ספונג'ה (זה נחשב, לא?)...
ממש לא סובלת שום כלום שקשור לספורט. אין לי את זה.

נחכה לדיווח שלך אחרי השקיפות:)
שירה.

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

לא נעים אפילו את זה לא לעשות

זו הממלכה של בעלי.
אני חוזרת מהעבודה, מקסימום מבשלת משהו.. והולכת למיטה.

ו ו ר ד 7

New member
מזדהה, גם אני מתאמנת קבוע והמשכתי

האובדנים הקודמים לא היו קשורים למאמץ פיזי
התאמנתי ברצף מלפני ההריון והמשכתי בהריון.
המדריכה מומחית גם באימון לנשים בהריון ואחרי לידה אז אני סומכת עליה. יודעת מה אסור ומה מותר בהריון - (בלי קפיצות למשל)
ועם הקשבה לגוף שלי. לא עובדת חזק יותר ממה שאני יכולה. בהתחלה למשל עם הבחילות היה קשה לי עם התרגילים שכרוכים בשכיבה על הגב אז היא התאימה לי את התרגילים לעמידה על 6 או שכיבה על הבטן. וכשהבטן גדלה גם צריך להתאים את התרגילים מחדש, לא כל תרגיל נח בצורה הישנה אז היא מתאימה לי את התרגילים..
דוקא פילטיס מתאים להריון כי יש בו דגש על בטן ורצפת אגן שחשוב להמשיך לעבוד עליהם גם בהריון. ואחרי הלידה כמובן גם.
אני מאד אוהבת להתאמן, זה מאד בריא ומאד תורם להרגשה הטובה שלי - פיזית ונפשית.
אם אין לך סיבה רפואית של דימומים בשליש ראשון או משהו כזה, ממש כדאי לך לחזור לזה. רק תוודאי שהמדריכה יודעת לעבוד עם נשים בהריון, יודעת להתאים לך את התרגילים. תקשיבי לגוף שלך ואל תתאמצי מעבר למה שנח לך בתרגיל.

למעלה