היי, זקוקה לעצה - הוראת עברית

michal2004

New member
היי, זקוקה לעצה - הוראת עברית

היי לכם אני עתידה לקבל נערה בת 15 שאינה דוברת מילה בעברית. הנערה (ממוצא רוסי) נמצאת כבר 3 שנים בארץ, בחלק מזמן זה שהתה בסביבה שדוברת רק עברית, ובכל זאת לא קלטה אף מילה בעברית. הנערה לא עברה אבחון וכנראה גם לא תעבור בזמן הקרוב, ואני קיבלתי את המשימה ללמד אותה עברית, בינתיים ברמה מאוד ראשונית של אוצר מילים בסיסי. אין לי ניסיון בכלל בהוראת עברית לילדים שלא דוברים כלל את השפה, נוסף על כך אינני דוברת רוסית בכלל. איך מתחילים בכלל? לי ברור שהשיעורים צריכים להיות מורכבים מהרבה משחקים, תוך שימוש בכמה שיותר חושים, אבל ממה כדאי להתחיל? איך אתם הייתם מתחילים?

Diana M

New member
נערה דוברת רוסית

נערה הנמצאת שלוש שנים בארץ גם אם לא למדה בבית ספר מה שלא הגיוני היתה אמורה לקלוט את השפה לפחות חלקית. מכאן ניתן להסיק כי הנערה שאת אמורה לטפל בה סובלת מקשיים אובייקטיביים שאין להם קשר להיותה עולה וזו הסיבה מדוע לא רכשה את השפה לפחות באופן חלקי. לבקש ממך ללמדה עברית מלי לתת לך שום כלים זו שרלטנות לשמה. במקומך לא הייתי משתפת פעולה עם המבקש או המפנה שכן מרבית הסיכויים כי תנחלי כשלון ואז לא רק הנערה תחווה חוויה נוספת של כשלון על כל המשתמע מכך אלא גם את. עולים חדשים ניתן לאבחן כעבור שלוש שנים כך שאין שום סיבה שבעולם שאותה נערה לא תעבור אבחון מסודר בשרות הפסיכולוגי באזור מגוריה, הקשיים שלה יהיו ברורים יותר וניתן יהיה לבנות תוכנית עבודה אפקטיבית עבורה. אגב, האם הנערה דוברת רוסית תקינה ואינה מגלה קשיים דובמים גם בשפה הרוסית? חג שמח ובהצלחה דיאנה

michal2004

New member
אני גם לא יודעת אם היא דוברת רוסית

תקינה. בכל מקרה הבהרתי בצורה ברורה ביותר שלפני שאני לוקחת על עצמי "תיק" כזה אני רוצה לדבר עם העובדת הסוציאלית המטפלת בה, ואין בכוונתי להתחיל לעבוד איתה לפני שאקבל את כל האינפורמציה הקיימת על הנערה ולפני שיענו לי על כמה שאלות חשובות לגביה.

למעלה