היי חבר´ה שחר היום עמד

• פותח הנושא li.g
  • פורסם בתאריך

li.g

New member
היי חבר´ה שחר היום עמד../images/Emo66.gif

היום הושבתי את שחר בלול ו2 דקות אחר כך מצאתי אותו עומד לו בלול. אמרתי בטח זה חד פעמי לקחתי אותו למיטה שלו וגם שם אחרי דקה כבר התרומם לו. זה היה כל כך מרגש אני מחכה בקוצר רוח לצעד הראשון שלו. אבל נראה לי שמוקדם בשבילו עדיין לעמוד הוא רק בן 8 וחצי חודשים. האם אני טועה שזה מוקדם??? כי לזחול הוא לא בדיוק זוחל. או ששחר החליט שזחילה פשוט לא בשבילו הוא רוצה מייד לרוץ......

../images/Emo49.gif מתרגשת איתך!!!

לגבי הזחילה.... חשוב מאוד שיזחל!!! אחד המאפיינים של ילדים עם הפרעות למידה זה דילוג על אחד משלבי ההתפתחות - בדרך כלל זחילה!! מה עושים? מנסים ללמד אותו לזחול סוגרים את הלול, מוותרים על המיטה מעכשיו - רק על הריצפה והדברים שהוא אוהב - בטווח עין ורחוק מהיד יש גם תרגילים - מסובך לי להסביר כאן פני לטיפת חלב שיפנו, או לפיזיותירפיה את בת"א? - יש שם מקום מעולה בשם ´דרך אם´ של אירגון מ.מ.ש. אני מקווה שאני לא מתבלבלת בשמות להם בטוח יש מישהי טובה שיכולה להדריך... זחילה מפתחת את המוח, קשורה לקואורדינציה. היא מחברת ומתאמת בין פעילות מוח ימין ומוח שמאל. היא חיונית וקריטית להתפתחות תקינה. אנשים רבים לא זחלו, דילגו. לחלקם יש קשיי למידה אחרים סתם לא טובים בקואורדינציה שווה לעבוד על זה למרות שזה לא חיים ומוות.... חוץ מזה? - הוא לא היה נעמד אם שריריו לא היו מסוגלים לשאת אותו. הליכה תיקח עוד קצת זמן אבל... יש ילדים שהולכים ב- 10 חודשים ואפילו ב- 9!!! תנסי לתת מסר של מתינות... (כן, אני יודעת שאת מתה לראות אותו הולך). תעבדי איתו על הזחילה - ותרוויחו שניכם. שלב ראשון של זחילה - מנסים להתקדם והולכים אחורה תזחלי יחד איתו - דוגמה אישית (וחוץ מזה, תגלי כמה זה קשה) בהצלחה!!! ותהני!!!

העקשנית

New member
מזל טוב!!!../images/Emo45.gif../images/Emo95.gif../images/Emo49.gif

כל אחד בקצב שלו. זה לא מוקדם מדיי. גם שלי עמדו בגיל הזה. אין קשר בין עמידה לבין זחילה. כל ילד וההתפתחות המוטורית שלו. הוא בטח גם יזחל. איך הוא מתקדם?

בשמחה רבה

אני מלווה את השלבים האלו , יחד איתך
וכל דבר בעיתו , תיהני כמה שיותר כל שלב, כי הם לא יחזרו (אצלו לפחות ) . מדהים באיזו מהירות הם גדלים ואנחנו שוכחים.

מזל טוב

אבל באמת גם לדעתי זחילה מאוד מאוד חשובה אחרת לא היו עושים אותה כולם ומתעייפים.....(סתם)

ophra

New member
מרגש...... ../images/Emo9.gif../images/Emo95.gif

אני זוכרת איך הייתי ממש מזילה דמעה על כל שלב כזה נוסף שהגיע: הצחוק הראשון... הצעד הראשון.... המילה הראשונה.... שמרי על הרגעים האלה בליבך לי... כי הם חולפים מהר-מהר... ובעניין ה"זמנים" ממש לא נראה לי מוקדם מדי... שני הבנים שלי עמדו אפילו עוד טיפה קודם (נדמה לי שבגיל חצי שנה) הגדול התחיל ללכת בגיל 10 חודשים... הקטן בגיל שנה וחודשיים... זה כל כך משתנה.... בעניין הזחילה - יש טענה שאומרת שזחילה היא חשובה. למרות ששחר הוא לא התינוק היחיד ששמעתי שמדלג על השלב הזה. הייתי מתייעצת בטיפת חלב או ברופא ילדים רק בשביל השקט הנפשי... כי לא נשמע כאילו יש בעיה אמיתית... רק אושר....

למעלה