היי חברה בעיה דיי גדולה

Da Jackel

New member
היי חברה בעיה דיי גדולה ../images/Emo163.gif

אני מנסה כבר המון זמן לרנדר במנטל ריי שיער של HAIRFX וידוע לי שניתן לעשות את זה רק ע"י המרת השיער לגיאומטריה. הבעיה היא שזה לוקח המון זיכרון וגם יוצא דיי גרוע, לכן חשבתי ללכת לכיוון COMPOSITING. כנראה לרנדר ב SCANLINE את השיער ואת הדמות במנטל ריי ו"לקמפז" עם PHOTOSHOP. יש למישהו מושג אולי איך ניתן לעשות את זה ולהסביר בצורה די מפורטת, כי חיפוש בגוגל לא העלה יותר מדיי דברים בנוגע לאיך לבצע דבר כזה ואני כבר משתגע מהעניין
תודה מראש לעוזרים וחג שמח Da-Jackel

roli

New member
אם אתה רוצה לרנדר לבד

את השיער, תשים על הראש של הדמות חומר matte shadow, תרנדר ותשמור כTGA 32 bit. בערוץ האלפא תשתמש כמסיכה בפוטושופ לשיער. כמובן שאת הדמות והשיער צריך לרנדר מאותה מצלמה בדיוק כדי שישבו ביחד אח"כ.

Da Jackel

New member
OK תודה - אבל לא הבנתי כמה דברים

איך בדיוק אני מוציא את ערוץ האלפא בשביל המסיכה, ואיך אח"כ זה משתלב בתוך הפוטושופ ? לייר חדש שאני מוסיף ואז איזה סוג של חיבור אני עושה בין השכבות ? SCREEN ? MULITPLY ? אם אפשר לפרט קצת יותר זה ממש יעזור... תודה רבה

roli

New member
ככה

בפוטושופ אתה מניח את הרנדר של השיער בדיוק מעל הרנדר של הראש. מסמן את השכבה של השיער ומתוך תפריט select אתה בוחר load selection. בתוך channel אתה בוחר את ערוץ האלפא, ובעצם בשלב הזה יש לך את הבחירה של השיער. אז אתה יכול לעשות select inverse ולמחוק את כל הרקע. זה בעצם משאיר לך רק את השיער על רקע הראש. אם עשית שינוי בתאורות (וגם אם לא) תוכל בשלב הזה לטפל בכל אחת מהשכבות בנפרד כדי שההתאמה תהיה טובה מבחינת צבעוניות ובהירות. מנסיוני רצוי גם לעבוד בשלב הזה עם ajdustments layers שפועלות על כל השכבות, ככה הן מקבלות טיפול אחיד ו"נסגרות" עם אותו מיקס של levels ותיקוני צבע.

Da Jackel

New member
תודה ROLI

ניסיתי את מה שאמרת אבל עדיין יש לי כמה בעיות. קודם כל שאני מרנדר את השיער על הראש ושם על הראש חומר של MATTE/SHADOW אז הראש מסתיר את השיער ולא נותן לו להתרנדר. והדבר השני הוא שאני מכניס את ה TGA ששמרתי מהרינדור לפוטושופ אין שם שכבה בשם אלפא... רק RGB :( אתה יודע אולי מה הבעיה ?

roli

New member
מממ...

בקשר לרנדור מהמקס, אני לא יודע מה הבעיה אצלך, לי זה עובד בסדר. לשיער הרי יש מערכת חומרים משלו אז הוא לא מקבל את ה matte/shadow אם לא מגדירים לו באופן מיוחד. בקשר לערוץ אלפא- בזמן השמירה של הקובץ מתוך המקס דאגת שה TGA הוא ב32 ביט? אם יש לך בעיה למצוא את האלפא אח"כ אתה יכול לסמן כשאתה שומר alfa split ואז הוא שומר קובץ נפרד לערוץ האלפא שאפשר להשתמש בו בפוטושופ.

באיזה גרסה אתה משתמש?

במקס 7.5 ישנו mental ray hair primitive שבא לפתור לך את בעיית האינטגרציה של השיער עם מנטל ריי. ככה לא צריך להמיר אותו לפוליגונלי. אם תהליך הקימפוז באופן כללי מעניין אותך אז זה משהו אחר ואני מצטער אבל אני קצת קצר בזמן בשביל להסביר כרגע
אז כשתהיה לי הזדמנות אחרת.

Da Jackel

New member
בומס עידכנתי את הגירסה שלי

לגרסה 7.5 יש סיכוי שתסביר לי איך לרנדר את HAIRFX עם ה MENTAL RAY HAIR PRIMITIVE ? תודה...

מזמן לא התעסקתי עם זה ואני גם

לא ממש מול מקס כרגע לבדוק, אבל אם אני לא טועה ברגע שאתה מפעיל haurFX הוא מופיע לך באופן אוטומטי גם בתפריט האפקטים (effects menu) לך לשם ותשנה את ה default rendering settings ממצב של buffer ל - MRprim. אני כמעט בטוח במאה אחוז שזה יעבוד אבל אם לא תאלץ לחכות שבוע עד שיהיה לי מקס מול העיניים :)

Da Jackel

New member
ניסיתי את זה לפני כמה דקות

זה לא ממש עובד אומנם זה מרנדר את HAIR AND FUR של מקס 7.5 אבל לא מרנדר את HAIRFX

למעלה