היי חבר'ה

• פותח הנושא dc24
  • פורסם בתאריך

dc24

New member
היי חבר'ה

היי חבר'ה אני חדש פה בפורום. אני חוקר את עניין המעבר לקנדה. מכל כיוון אני שומע שלאנשי היי טק עם ניסיון די קל לקבל אישור הגירה. בדקתי באתר שלהם את עניין הניקוד - ויוצא שאני ממש ממש גבולי. חשבתי אולי אני לא עושה את זה נכון. אשמח אם תוכלו לאשר או לתקן אותי. תודה. אז ככה: בן 32, בוגר BA במדעי המחשב. יש לי מעל 5 שנים ניסיון תעסוקתי כמהנדס תוכנה. (10 נקודות על גיל, 22 על תואר, 21 על ניסיון) שפות - רק אנגלית - ידע ממוצע עד טוב (בכל אופן מתעסקים בתוכנה די הרבה באנגלית אבל לא לשונית) - רשמתי 8 אין לי עבודה מסודרת או מובטחת בקנדה - 0 נקודות. בת זוגי היא בת 28 עם תואר ראשון בכלכלה וניסיון של שנתיים. 4 נקודות יצא לי 65 כאשר עובר זה 67. אז מהנדס מחשבים, עם אישה בעלת תואר, שנינו צעירים ועם ניסיון - אבל עדיין לא עובר את החסם ? עזרו לי ... :) תודה

אתה צודק....חשבת ציון באנגלית נמוך מדיץ

1 Education 25 20 2 Language Ability 24 12 3 Work Experience 21 21 4 Age 10 10 5 Arranged Employment 10 0 6 Adaptability 10 4 Total Score 100 67 אם אתה רוצה לעבור לקנדה, אתה חייב לעבור מבחן IELTS ולקבל בשני תחומים יותר מ 5 ובשני תחומים נוספים יותר מ 7. יש לך שנתיים לעשות את זה ואם אתה מהנדס תוכנה היכולת ללמוד אנגלית ולהצליח בבחינה תוך השקעה בינונית של מאמץ קיימת. אם אין דוד בקנדה, ואין הצעת עבודה, זו הדרך היחידה.

dc24

New member
תודה רבה. שאלה נוספת

חיפשתי ולא מצאתי מידע על המבחן הזה. מה הוא מכיל בגדול, עד כמה הוא קשה,... אשמח לקבל לינק או מידע. "אם אין דוד בקנדה, ואין הצעת עבודה, זו הדרך היחידה" אם יש הצעת עבודה - תוך כמה זמן ניתן לקבל אישורים (העבודה לא תחכה לנצח :)) מהיכרות שלך עם קנדה - האם לדעתך יש אפשרות לבוא (נניח לחודש) ולמצוא מקום עבודה. האם זה עולה סכום גדול לחברה להוציא אישורים מתאימים ? האם הקנדים פתוחים לדברים כאלה ? תודה רבה

יש בשאלות הנפוצות בסרגל הטאבים למעלה קישורים

לכל מה שרצית לדעת על IELTS שזו הבחינה באנגלית. לגבי עבודה זה מאד מהיר, מתכנתים פטורים מביורוקרטיה, כל מה שיש להראות זה תואר או דיפלומה, ומכתב העסקה מנוסח בקפידה, התהליך נמשך 10 דקות לא עולה לחברה כלום, ועולה לעובד 150 דולר. ליתר בטחון אפשר לעשות את התהליך בקונסוליה בתל אביב ואז זה נמשך שבועיים, ועדיין עולה רק 150 דולר. יש מעסיקים קנדיים ששמחים להביא מתכנתים מישראל ויש כאלה שנרתעים זה מאד אישי. יש לי פה ושם מכרים שמחפשים אנשי תוכנה. תעביר לי קורות חיים ונראה מה אני יכול לעשות.

dc24

New member
תודה רבה על התשובה

מפורטת ועוזרת מאוד... כמהנדס תוכנה, איזה סוג אישור (שהיי/עבודה/הגירה) הכי כדאי להוציא כדי לעשות את תהליך ההגירה הכי חלק ? ז"א, הבנתי שיש מספר סוגים להגירה (מקצועי, איזורי וכו'..). האם כדאי להתחיל ממקצועי ע"י חברה שרוצה להעסיק אותי כמו שציינת לעיל ואז לבקש אישור שהייה ועבודה קבוע ?

ההגירה הפרובינציאלית הפכה להיות ארוכה כמעט

כמו הפדרלית, כך שנראה לי שעדיף ללכת על מסלול של SW (עובד נוסה) במסלול הפדרלי. ברגע שיש הצעת עבודה, אתה מקבל רישיון עבודה של עובד זר ומגיע מייד לקנדה, או מגיש בקשת הגירה ומחכה בארץ עד שהיא תאושר ואז מהגר. (אני לא מכיר מעסיק שייחכה) במקרה של בקשת רישיון עבודה בשלב הראשון שני התהליכים לא קשורים אחר כך אתה יכול על סמך הצעת עבודה "קבועה" של המעסיק שאצלו אתה כבר עובד, לבקש עיבוד מהיר של התיק. אתה למעשה מגיש תיק מלא, ומבקש שיעבירו את הבקשה שלך מהמסלול הרגיל למסלול מועדף. כדאי לפתוח תיק רגיל מייד, ולנסות במקביל ואחר כך לחפש מעסיק, אבל אם לא תמצא, אתה לפחות יודע שאתה עומד בתור, והפז"ם דופק.

dannyk27

New member
קצרה בשנה

אם רק עכשיו מגישי סוף 2005 רואים את האור בקצה המנהרה כשהם עוד בשיטה הישנה מה יהיה על אלו שהגישו במסלול המופשט? או שלא עקבתי נכון?

מרינה75

New member
../images/Emo207.gif שאלה לגבי הניקוד על אנגלית

לפי המבחן להגירה יש לי 67 נקודות. במבחן באנגלית קיבלתי 7+7+7+6 נדמה לי שמישהו אמר פעם שחייבים לפחות ציון 7 בכל החלקים, ושבלי זה, גם אם יש 67 נקודות, זה לא מספיק. זה נכון? להשלמת התמונה יש לי תואר שני ללא תזה (15.5 שנות לימוד) וחמש שנות ניסיון. האם אני צריכה לשפר את הציון ? תודה...

את יכולה לפעמים להגיע ל 67 נקודות גם עם 0

באנגלית. מי שיש לו תואר ראשון בלבד , והוא רווק, או שאין לו 4 שנות ניסיון בעבודה, חייב להשיג 7,7,7,7 כדי להגיע ל 67 נקודות. יש מצבים של השכלה , ניסיון, וכושר הסתגלות שמאפשרים גם לא לבקש נקודות על אנגלית בכלל.

Astroo

New member
דיפלומה רוסית של 5.5 שנות לימוד נותנת 20 נק'

כדי לקבל 25 נקודות עבור ההשכלה, צריך 17 שנות לימוד.

מרינה75

New member
אין לי דיפלומה רוסית...

יש לי תואר ראשון מהאוניברסיטה העברית, (3.5 שנים) ותואר שני מאוניברסיטת ת"א (שנתיים), לפי מה שהבנתי זה נותן 22 נקודות (שני תארים ויותר מ-15 שנות לימוד), הלא כן ?

מרינה75

New member
בשביל 25 נקודות צריך

מעל 17 שנות לימוד + תואר מאסטר, וממה שהבנתי, תואר שני ללא עבודת תזה לא נחשב מאסטר אצלהם. אין לי סימוכין לזה ואולי אני טועה. בכל מקרה 22 נקודות זה מספיק בשבילי...

Astroo

New member
לא מעל אלא בדיוק 17 שנות לימוד

עם או בלי תיזה זה לא משנה. למשל, תואר MBA הוא ללא תיזה והוא כן נותן 25 נקודות. כדי להתקבל לאוניברסיטה בישראל צריך 12 שנות לימוד, לכן תואר I + II מישראל = 25 נקודות.

dc24

New member
שאלה

3 שנים דיפלומה - זה 22 נקודות. תואר ראשון - זה 20 . למדתי לתואר ראשון 3 שנים. אם כך - מה זה דיפלומה ולמה זה יותר מתואר ראשון ?

דיפלומה זה משלח יד טכני גבוה שאינו אקדמי

TRADE נדרש בקנדה יותר ממקצוע אקדמי. אם למדת נגרות בניין במכללה טכנית שאינה מוסד אקדמי בלימודים על תיכוניים, וקיבלת דיפלומה, היכולת שלך להשתלב בעבודה יותר טובה משל בעל BA בפילוסופיה אשורית.

למעלה