היי חבר'ה !!

yiska11

New member
היי חבר'ה !!

שאלה לי אליכם : אני רוצה להתנדב באחד מבתי החולים במחלקת אונקולוגיית ילדים יום בשבוע למי אני אמורה לפנות ???? תודה רבה!!!!!!!!!!!!

תפני לאגודת למלחמה בסרטן

תפני לאגודה למלחמה בסרטן, לעובדת סוציאלית גב' אורית שפירא, מס' 03-572-1614 פניתי לאגודה ללמחמה בסרטן, היפנו אותי אליה. אז תיפני אליה והיא תפנה אותך. ביי ובהצלחה יוני

התנדבות

למה שלא תפני לבית החולים שקרוב למקום מגורייך למחלקת הילדים ותשאלי מה אפשר לעשות. תחסכי את זמן התיווך וכך גם תדעי לאן את הולכת ומול את מתאמת את ההתנדבות שלך. בהצלחה גלי

מיליתו

New member
אפשר להציע משהו?

מחלקות אונקולוגיות לילדים "מפוצצות" במתנדבים. נכון שזה מעשה טוב להתנדב עם ילדים, אבל תעשי מצווה גדולה אם תתנדבי גם במחלקות של מבוגרים. הם צריכים המון עזרה ועידוד (אולי בשיחה במקום במשחק, אבל גם משחק קלפים להעביר את הזמן אצל מבוגרים הוא משמעותי). מבוגרים גם נמצאים הרבה יותר זמן לבד, ותתפלאי, אבל יש גם נשים בגילך שמאושפזות, ותשמחנה מאוד לקצת חברה. יש גם נשים צעירות עם ילדים קטנים בבית שצריכות עזרה איתם... לדעתי, התנדבות כזו היא מצווה לא קטנה יותר מזו של עבודה עם ילדים. בכל אופן - כל הכבוד על ההחלטה לתרום מזמנך לטובת אחרים.

yiska11

New member
תודה רבה לכולם...

נתתם לי רעיונות שלא חשבתי עליהם... ומיליתו ,חשבתי דווקא על ילדים כי אני מכירה את הסרטן מנקודת הגיל הזאת. לא חשבתי שגם מבוגרים צריכים עזרה..אולי מבחינתם זה כאב ראש וסתם הפרעה... הארת את עיניי. תודה ענקית וסופשבוע מצויין לכולם !!!!

דגנילי

New member
גם אני חשבתי פעם על התנדבות...

רציתי שיפנו אותי לאנשים שחולים במחלה שלי (הודצקין) אנשים שמקבלים כימו' או לפני/במהלך השתלת מח עצם.. אבל חששתי שאני לא אהיה מספיק חזקה.. אני לא יודעת מה מצב החוסן הנפשי שלי.. ופוחדת להזיק למישהו (נגיד אם אני יתחיל לבכות), יש לי רצון עז לעודד ולהזדהות..כי לי זה היה חסר מאוד שהייתי חולה..להכיר מישהו שנמצא במצבי..

מיליתו

New member
מה יקרה אם תתחילי לבכות?

אני חושבת שדווקא מותר לבכות, ושזה יכול להיות מחזק. אפילו קצת מרגיז אותי, שבמחלקות המטו-אונקולוגיות, כל פעם שרואים מישהו בוכה או נשבר, יש יש איזה אחות/רופא/פקיד/... ש"מחביא" אותו באיזה חדר, כדי שאף אחד לא יראה אותו. מה, לא קשה לנו? אסור לנו להישבר? להראות רגשות? אז מה אם יראו? למה זה לא לגיטימי? אם הייתי מתביישת לבכות, לא הייתי בוכה!

דגנילי

New member
מיליתו היקרה

גם לי אין בעיה עם בכי (זה מאוד משחרר) גם אם מכאב נפשי וגם אם מרחמים עצמיים.. כי לאחר מכן מרגישים מאוד טוב.. אני אף פעם לא עוצרת את עצמי.. ולא מתביישת.. אבל אם אני באה להיות לצד חולה ולעודד אותו, להזדהות איתו.. או אפילו רק להיות.. ואני מתחילה לבכות.. או אפילו להזיל דימעה - המשפחה או האחיות או אפילו החולה עצמו עלולים להבין שאני מזיקה במקום לעזור.. ואני לא רוצה שייווצר מצב שכזה. האמת שאני חושבת על זה עכשיו תוך כדי כתיבת שורות אלו.. יותר מתאים לבוא הביתה מאשר לבית החולים.. יש לי הרצון וגם היכולת לעשות זאת - זה מתבשל אצלי.

למעלה