היי חברות

סינדי8

New member
היי חברות

מזמן לא הייתי כאן כי לא היה לי זמן.. כל פעם שבאתי לכתוב הבייבי הקטן הפריע

אז ככה.. למי שזוכרת עברתי טיפולי פוריות ארוכים הכוללים IVF ותוך כדי גיליתי את האנדומטריוזיס.

לפני חצי שנה ילדתי בניתוח קיסרי חירום את בני בכורי (שהיה עובר מוקפא שהוחזר לרחם ונקלט)
מהרופאים הבנתי שאין לי הרבה סיכוי לטבעי כי השחלות והחצוצרות צמודות לרחם בהדבקויות...אז לא ממש שמרתי
ואתמול בדיקת שתן הראתה לי 2 פסים!!!

מפחידדדדדד... הרופאים אמרו לי שאסור לי להכנס להריון שנה וחצי אחרי הקיסרי
ומצד שני הייתי בטוחה שהריון אצלי זה רק בIVF

קצת המומה, קצת שמחה והרבה מפחדת..

מה דעתכן?

liats80

New member
וואו!

קודם כל - שיהיה בשעה טובה!
אני מבינה את השוק, אבל כן לפעמים אחרי הריון אחד הגוף "לומד את הרעיון". לא תמיד יש לזה הסבר.
בכל אופן לא נשמע לי בעייתי לידה אחרי שנה וחודשיים שלושה במקום שנה וחצי... אבל אני לא רופאה כמובן.
מומלץ ללכת ולהתייעץ עם רופא האנדו שלך לגבי ההריון והלידה עצמה (אם יש צורך בשמירה מסויימת, אם צריך קיסרי מתוכנן - בדר"כ זה כך אחרי חירום וכו').
המשך תקין וקל!
ליאת.

סינדי8

New member
תודה!

אני מקווה שבאמת לא תהיה בעיה.. למרות שהכל כל כך מוקדם.. אפילו לא הייתי אצל הרופא ולא ראיתי דופק אבל מפחיד אותי הקיסרי.. הקיסרי שלי היה טראומתי מאוד וכבר בימים שלאחריו התחלתי לחלום על ויב"ק (שזו לידה וגינלית אחרי קיסרי) את בטח מכירה את המושג אבל אני מציינת למי שלא..
לא תכננתי את ההריון אבל אני לא מפסיקה לחשוב ולקוות ללידת ויבק כי אני עדיין לא עברתי את הטראומה שהקיסרי גרם לי..

אפשר בקצרה..
הגעתי בשבוע 39+6 עם צירים חזקים וצפופים לבית החולים, קיבלתי אפידורל אפילו שהפתיחה הייתה קטנה כדי שהגוף יוכל להתמודד כי לא הייתה לי הפסקה בין ציר לציר בכלל (סיוט!!!) הצירים היו כל כך חזקים שכעבור שעות בודדות הגעתי לפתיחה מלאה ומחיקה מלאה.. כל הצוות התפעל מה"שלמות של ההתקדמות".. המיילדת אמרה לי שהעובר הגיע למקום המתאים ואפשר להתחיל לידה.. פתאום בביקור רופאים 2 מומחים ומתמחה בדקו אותי ואמרו שהעובר בכלל לא מוכן ללידה ושאני בפתיחה מלאה כמעט שעתיים וזה מצריך ניתוח קיסרי.. לא הצלחתי לעכל את זה וכמה דקות אחרי זה הייתי אחרי ניתוח מוכת הלם ואכזבה.. כאילו שאני אשמה ):
בכל אופן אני מקווה שלא אצטרך לעבור את זה שוב כי נראה לי שאני לא אעמוד בזה.. אולי מתוכנן זה שונה מחירום.. מקווה בכל אופן, עוד מוקדם לחשוב ואני מוצפת במחשבות ורגשות

למעלה