היי חברים\ות

טוב

New member
היי חברים\ות

האם ידוע לכם על מקום של חוגי שחיה לתינוקות? יש לי תנוקת בת 3.5 חודשים, ואני רוצה להרשם. אם יש לכם גם חוות דעת (חיובית\שלילית) מנסיונכם- אשמח.

סלבדור1

New member
יש בשפע

אני יודעת על ילדי המים בראשל"צ ויש גם בר"ג - ברמת חן רק ששם יקר יותר. שתיהן מומלצות אם את מאזור המרכז. אגב, כדאי לחכות עד גיל חצי שנה. וזה תענוג גדול!

הנשוי

New member
סתם התעללות בתינוקות

לשחות היא לא תלמד בגיל כזה -את משלמת ימבה כסף בשביל לפתח אצל התינוק אינסטינקט של סגירת הפה כשהוא במים לא יותר אני מדריך שחיה ולא התחלתי ללמד את הילדים שלי לשחות לפני גיל 6 מומלץ אפילו 7 לפחות החוגים האלו נועדו להוציא עוד קצת כסף מההורים והתועלת שלהם היא למדריכי ומפעילי החוגים בלבד

לי28

New member
וישנה גם דעה אחרת...

אין אני באה לחלוק על דעתך, אך קיימת תאוריה אחרת אשר אומרת כי תינוק לאחר שהוא נולד יש לו את האינסטינקט עד לשלושה חודשים שמאפשר לו להיות במים. אני שלחתי את בני לכזה קורס, מגיל כמעט 3 חודשים רצנו איתו 3 פעמים בשבוע לבריכה והיום אני חושבת שזה צעד נכון שעשינו... לילד אין פחד ממים, אין פחד לצלול ותוך כדי כך שהוא גם מודע לסכנות.

הנשוי

New member
כפי שאמרתי....

שחיה הילד לא לומד מקורסים כאלה ואם תעזבי אותו באמצע הבריכה הוא יטבע למרות האינסטינקטים ולמרות הקורס הקורס הזה עוזר מאוד לבעליו (מחירו היקר) ולהורי הילד (ההרגשה שהם "משקיעים" בילד ) אני למשל לכל ילדי הקפדתי מאוד שמהלך האמבטיה תמיד יהיה ארוך מאוד ולא סבון שטיפה מגבת חוץ מזה מגיל 0 תמיד דאגתי להרטיב להם את הפנים ולשפוך בהדרגתיות יותר מים על פניו של התינוק החל מגיל 3 חודשים ילדי היו בבריכה איתי ללא שום צורך במדריך מוסמך(למרות שאני כזה - כל הורה יכול)החזקתי אותם במים שיחקתי איתם וספרתי אחד שתיים שלוש ובשלוש טבלתי אותם בהתחלה עד סנטר בהמשך גם פה ואף ואחרי מספר ניסיונות טבילה מלאה שמתארכת עם הזמן זה בדיוק מה שעושים בבתי הספר ל"שחיית תינוקות" ופשוט חבל על אלפי השקלים אם כל הורה יכול לעשות זאת לבד ובחינם

הנשוי

New member
ועוד משהו ......

כשילדי מגיעים לגיל שנה עד שלוש ואני שם אותם באמבטיה אף פעם לא קשרתי אותם בכל מיני מתקנים מיצבים אלא נתתי להם חופש ולמרות שהם נופלים מידי פעם (בעיקר אחורה)למים אני לא מוציא אותם בהיסטריה ומחבק ישר אלא סופר עד שלוש ואז מושיט יד ועוזר להם להתישב מחדש(לעולם לא מוציא החוצה)צוחק אליהם ושואל" צללתם.....היה כיף לצלול" יש שיגידו אבא אכזר לדעתי קור רוח עושה רק טוב לילדים דרך אגב גם כשהם נופלים בבית או ברחוב אני לא מניף באוויר וצועק בהיסטריה "מה קרה מה קרה" אלא סופר עד שלוש ואז מושיט יד ועוזר לילד לקום לבד -- עינין של גישה

דסי אשר

New member
רופא ילדים -דיעה על שחיית

תינוקות. השתתפתי בקורס עזרהראונה להורים, שמפעילה אחת ממרפאות הילדים בצפון תל אביב. בין שאר השאלות שנשאל הרופא, היתה השאלה מה דעתו על נושא שחיית תינוקות. תשובת הרופא: אין שום תועלת בכך. ברור שיש הרבה תועלת למי שמעביר את שיעורי השחייה. גם הורים מדווחים על שיפור גדול אצל ילדים שלפני כן לא היו רגועים. אני אכן חושבת שזה סוג של אופנה, והנה שמעתם דעה של מורה לשחיה, וציטוט דעת רופא ילדים, ותשמעו הרבה מאד דעות של הורים כמה זה טוב לילד. החלטה שלכם(הרבה כסף). דסי

טוב

New member
פעילות עם ילדים ממש קטנים

קודם כל תודה לכולכם. אבל יש לי קצת השגות. רובכם מדברים נגד השחיה כי היא לא מלמדת את התינוקות לשחות. אבל האמת היא שאני לא מעוניינת בחוג בשביל ללמד את ביתי לשחות, או בשביל למנוע ממנה פחד ממים, אלא סתם בתור חויה מיוחדת משותפת נוספת. וזה אולי מוביל אותי לנקודה הבסיסית: הבת שלי,נגה, היא בת שלושה וחצי חודשים. ואני מוצאת שיש מעט מאד פעילויות שאני יכולה לעשות איתה ביחד. אמנם אני מדברת איתה, ושרה לה, ומטיילת איתה, אבל זהו. זה מסתכם בעיקר בפעילות מילולית מצידי. ולכן אני נורא שמחה על כל ידיעה של עוד דבר שאפשר לעשות בגיל זה. ולכן רעיון השחיה מאד מצא חן בעיני. אבל אולי זה באמת לא מוצדק להוליא על זה כל-כך הרבה כסף. אם ככה, האם יש לכם רעיונות לפעילות אחרת\נוספת שאני יכולה לבצע עם ילדה כל כך קטנה? למשל למדתי עיסוי לתינוקות, אבל הבת שלי לא כל כך נהנת מזה. הבו הבו רעיונות. ודרך אגב, האבא מדריך השחיה, אתה כותב שלקחת את ילדך איתך לבריכה בגיל 3 חודשים, וגם אני חשבתי על זה, אבל אמרו לי שזה לא בריא מבחינה בריאותית, והבריכות של החוגים(למשל ברמת-חן) זה לא בריכות רגילות שגם אנשים שוחים בהם, אלא בריכה מיוחדת.

דסי אשר

New member
ידוע לי, שבכפר המכביה

פועלת סדנא להורים ותינוקות(גם פעוטות) על פי שיטת ח.מ.ל = חינוך מוסיקלי לטף. זוהי גישה מאד מקצועית, שפותחה לפני למעלה מ10 שנים על ידי מוסיקולוגים/ות, מחנכים/ות באוניברסיטה העברית , מעבר ליופי ולחוויה המשותפת הנפלא הורה תינוק, הרי שהתינוק נחשף להרבה מאד אלמנטים הקשורים במוסיקה, : מקצב, גבוה נמוך, מהר לאט, קולה של אמו השרה(יותר משמעותי מכל ביבי מוצרט או תקליטור אחר) הרעיון של התכנית, התינוק הפעוט, שנולד כמו כולנו מוסיקלי(ואנין מדברים על מחוננים), חווה את כל מרכיבי המוסיקה דרך קולה ותנועותיה וחיוכה והנאתה של הדמות המשמעותית המטפלת בו. אינני מוסיקולוגית , אבל אני עובדת עם תינוקות ופעוטות ואני יכולה לומר - הם מהופנטים ואוהבים מאד, וגם לי מאד מאד כיף לעשות אתם את הפעלות ח.מ.ל. מקום נוסך , בגבעתיים, במרכז לגיל הרך, הנמצא בגבעת רמבם. שכחתי את שם הרחוב, בל ניתן למצוא אותם לפי השם שנתתי. אם לא, תכתבי למייל שלי ואתן לך הטלפון. שאלה היחידה שמעסיקה אותי בהקשר להמלצה שלי- ואני מאד מקבלת את גישתך לגבי מטרת השחיה - האם במקומות הנ"ל מאפשרים לתנוקות קטנים להתתף. התכנית המקורית של בעלי המקצוע המפיצים אותה בכל הארץ _ מגיל אפס על ארבע, כאשר בכל גיל הילד יותר ויתר אקטיבי בפעילות המטורית הגסה והעדיה, וגם יכול יותר ויתר לשיר אתך, ולהבין מה הוא שר. אני מודה אני "גרופית" של התכנית. בהצלחה, דסי

טוב

New member
תודה דסי, אבל

אני לא מתכוונת דווקא לפעילות פורמאלית. אלא לדברים שאני יכולה לעשות עם נגה בעצמי. אמנם גם פעילות מונחת חביבה בעיני, אבל אולי דווקא בגלל שאני אוהבת לשיר, ויש לי ידע בסיסי במוסיקה, אני לא מרגישה צורך ללכת למקום כמו שציינת. אני שרה לנגה ה-מ-ו-ן, אפילו בהריון, עד שאנשים אמרו לי שבסוף היא תצא רק כי ימאס לה מזה שאני שרה לה כל-כך הרבה...

דסי אשר

New member
אמא טוב, אני רואה

שכן נכתבה התגובה שלי, וגם ענית לי עליה. גם אני שרתי לבני, ושמתי לו בעגלת השכיבה צמחים תוך שאני אומרת לו את שמותיהם בלטינית - אני אוהבת טבע, צמחי תרבות ושדה, מויקה, הרבה דברים-, המיוחד בחמל, זו לא הירה, אלא משהו הרבה מעבר לכך.הירה היא פאן של המוסיקה, צליל הקול, הקול האישי שלך, המילין שיוצאות מגרונך והאושר הנלווה לשירה. ח. מ ל זה משהו הרבה יותר מזה. אם פעם תרצי, תמצאי את המייל שלי בפורום, תכתבתי לי, ואפנה אותך. בהצלחה עם הרעיונות הנפלאים של ענת. דסי

למעלה