היי חברים, מבקש עזרה, יש לי כמה שאלות קצרצרות

ציון 91

New member
היי חברים, מבקש עזרה, יש לי כמה שאלות קצרצרות

אני מבין שהגיע זמני "לקרוא את הספרים", אבל עד אז, אודה לכם אם תענו לכמה הרהורים..

1. האם רובין ארין הוא בנו של ג'ון ארין בדוק ולא של פטיר?

2. האם לואריז זורם ולו חלקית בגוף דם טארגרייני? ואם לא אז לאיזה "בית" הוא שייך? ליס אולי?

3. האם המלך האגדי אאיגון הראשון נקרא "הדרקון" רק כי הוא שלט על צבא דרקונים או שהיה ביכולתו גם לשנות צורה לדרקון בעצמו?

4. האם יהיה תפקיד כלשהו לאחותו של המורה הרוחני של בראן בהמשך? ומה עם המשרתת הפראית שליוותה אותו במסעו בהתחלה?
והאם הכוחות שלו "הוענקו" לו כתוצאה מהפיכתו לנכה או שאין קשר?

5. האם סר באריסטאן יבגוד בדאיינריז בהמשך? ובכלל, מהו האינטרס, כלומר הסיבה האמיתית לכך שהוא עוזר לה?

6. קצת שכחתי מי זה בריק דונדריון.. הוא קשור איכשהו לחבר'ה שחטפו אותה (את אריה) אז שמאמינים באל האור שאחד מהם חוזר כל פעם לתחייה?

7. האם צפוי לבריאן קשר רומנטי עם פודריק? ואם כן זה אומר שעם ג'יים נסגר הסיפור? וחוץ מזה הוא לא בן איזה 13 (פוד) והיא בת 30?

8. גם בספרים יש תיאורים של סצינות מין או שזה נטו רעיון של יוצרי הסדרה כדי ליצור רייטינג?

אני מבין שלחלק מהשאלות כבר ניתנו כנראה תשובות בעונות קודמות.. אך קשה לזכור הכל..

תודה !

(סורי אם לא שירשרתי למקום הנכון..)

תשובות. מכיל ספוילרים לכל הספרים.

1. שום דבר לא בדוק. יש סיכוי שהוא באמת של פטיר. ידוע לקוראים שליסה שכבה עם פטיר והרתה לו כמה פעמים במעלה מלך, אבל לא ידוע בבירור אם רובין של פטיר.

2. לא ידוע על דם טארגאריין שזורם בעורקיו של וואריז, אבל זו תאוריה שחביבה על חלק מהקוראים. ממה שידוע עליו, הוא גדל כעבד בליס. לא נשמע כמו צאצא טארגאריין. לליס יש את בתי האצולה שלה, ומן הסתם הם לא גדלים כחלק מלהקת שחקנים עד שמוכרים אותם לאיזה מכשף מסרס ילדים.

3. אאיגון הדרקון לא שלט על צבא דרקונים, הוא שלט על דרקון אחד בלבד. לכל אחת מהאחיות שלו היה דרקון משלה, אבל הוא לא יכל לרכב עליהם. כנראה שאאיגון נקרא הדרקון כשם שהסטארקים נקראים הזאבים והלאניסטרים נקראים האריות. זה סמל הבית שלהם. אאיגון לא היה משנה צורה.

4. לא ידוע לי כרגע (סיימתי את הריקוד) על תפקיד מיוחד שיש לאחותו של המורה הרוחני של בראן. המשרתת הפראית שליוותה אותו בהתחלה לקחה את ריקון והתפצלה מהם. הכוחות שלו לא הוענקו לו כתוצאה מהפיכתו לנכה, אבל אז קרא לו העורב בעל שלוש העיניים ומשך אותו אליו. מסתבר שיש כוחות דומים גם לג'ון שלג ולאריה, רק שהם לא מפתחים אותם מחוסר הדרכה, עניין, וגם כי יש להם דברים אחרים לעשות. הכוחות של בראן הם המפלט היחיד שלו, היות והוא נכה.

5. לא ידוע לי אם באריסטאן יבגוד בדאינריז. הסיבה שבגללה הוא משרת אותה, היא כי באריסטאן צריך מלך לשמור עליו כדי שיהיה טעם לחיים שלו. הוא טיפוס מאוד מרובע שמחשיב מאוד את הכבוד שלו. כשג'ופרי זרק אותו מן השירות, הוא נעלב קשות ורצה לחפש מלך אחר לשרת. אני משער שוואריז מצא אותו בשלב זה, סיפר לו על דאינריז ושיכנע אותו שהיא המלכה הכי מתאימה. בהתחשב בעובדה שבאריסטאן שירת כבר את אביה של דאינריז, כנראה לא היה קשה במיוחד לשכנע אותו לשרת אותה במקום את סטאניס.

6. בריק דונארדיון הוא נושא דגל של בית באראתיאון מקץ סופה. הוא בא למעלה מלך לתחרויות הימין ונשלח על ידי נד סטארק לפקח על הכוח שיביא את דין המלך לסר גרגור קלגאן - ההר הרוכב, כשהחל בפשיטות, טבח ואונס בנחלות הקלשון. הפעולות האלה היוו את תחילתה של מלחמת חמשת המלכים. סר גרגור קלגאן ארב לבריק דונארדיון במעברת הבדחנים (אם אני זוכר נכון) שם נהרגו לפחות שליש מאנשי הכוח של לורד בריק והוא עצמו נפצע קשה. תורוס ממיר ריפא אותו והם נסוגו להתארגנות. בינתיים מתו רוברט באראתיאון ונד סטארק, ועל פי השלטון החדש של ג'ופרי וסרסיי, לגרגור קלגאן יש לגיטימציה מלאה לעשות מה שבא לו, ובריק דונארדיון ותורוס ממיר הם פורעי חוק. לורד דונארדיון החליט שהם נשלחו כאנשי המלך והם ימשיכו להגן על עמו של המלך. כך הם המשיכו לפגוע בכוחות לאניסטר בפעולות גרילה כפורעי חוק. פשוטי עם רבים ולורדים ואבירים של הקלשון היו מעניקים להם תמיכה ומחסה. אנשים הצטרפו אליהם כי המלחמה הותירה אותם בלי שום מטרה אחרת, וכך צמח הכוח הזה של פורעי חוק. חבורה מאותו כוח לקחה את אריה מתוך כוונה להשיב אותה למשפחתה תמורת כופר.

7. לא נראה לי שלבריאן צפוי קשר רומנטי עם פודריק. אבל היא לא בת שלושים. היא בערך בת עשרים.

8. גם בספרים יש תיאורים מפורטים ופורנוגרפיים של סצינות מין. כמובן שיש בסדרה סצינות מין שלא היו בספרים ואין ספק שזה יוצר רייטינג.

CallMeCavanaugh

New member
שאלה על 1

איפה בדיוק נאמר שהם שמרו על הקשר גם במעלה מלך ושהיא הרתה לו שם כמה פעמים? נאמר שהיא סידרה לו את התפקיד ב-gulltown שבעקבותיו הוא הפך להיות שר האוצר בסופו של דבר, אבל אני לא זוכר שנאמר שמשהו מההפלות או התינוקות המתים שילדה במעלה מלך היו שלו.

ספויילר לספרים

לפני החתונה שלה עם אצבעון היא אומרת לו שאחרי כל השנים והלחישות, הפעם היא מתכוונת לצרוח.
מה שאומר שכשאצבעון דיבר על מה עושים כשאתה מוצא את עצמך במיטה עם אישה מכוערת, הוא התכוון לליסה.

אם בפעם הראשונה היא הרתה לו, ואם היא שכבה איתו על בסיס קבוע במעלה מלך, נראה שלפחות חלק מההריונות הכושלים שייכים לו. הריונות שנפסקו בהוראתו, או שהוא הפסיק אותם בלא ידיעתה.
"תמיד לשמור על ידיים נקיות"..

כמובן שאין איזכור מפורש להפלות או לתינוקות המתים במעלה מלך. זו מסקנה אישית שלי. אני חושב שהתינוקות המתים שייכים לג'ון ארין וההריונות שנפסקו בתחילתם שייכים לאצבעון.

CallMeCavanaugh

New member
תיקון והערה

ההריון לא היה בפעם הראשונה שהיא שכבה איתו אלא בפעם השניה (פעם ראשונה הייתה כשהוא היה שיכור וחשב שהיא קייטלין, פעם שניה כשהיא טיפלה בו אחרי שברנדון סטארק פצע אותו).
אם היא באמת נהגה להפיל את התינוקות שלו זה די פוסל את התיאוריה שרוברט ארין הוא בעצם בנו. לדעתי הפוריות שלה פשוט נפגעה בצורה קשה ממנת יתר של תה ירח שהיא קיבלה בהוראת הוסטר טאלי בהריון הראשון והיא פשוט לא הצליחה להחזיק הריון עד ההריון עם רוברט, ולא משנה אם האב הוא ג'ון או פטיר.

מנת יתר של תה ירח?

אני תוהה אם יש דבר כזה. הרבה בחורות משתמשות בזה כדי לא להרות ואף אחד לא הזכיר אפשרות שזה יהרוס את הפוריות שלהן.

סרסיי לאניסטר השתמשה בזה. אשה גרייג'וי, מארגארי טיירל ומן הסתם אחרות.
ונראה (אם כי לא בטוח) שהסיפור עם סרסיי ותה הירח היה לפני טומן.

לגבי הילדים של ליסה, אני חושב על שתי אפשרויות.
האפשרות האחת היא שאצבעון הפסיק את ההריונות שלה ממנו ורוברט ארין הוא של ג'ון, בגלל שהזרע הזקן של ג'ון ארין לא ממש עשה את העבודה..
האפשרות האחרת היא שליסה הפסיקה את ההריונות שלה מג'ון, אבל הזרעונים האצבעוניים של אצבעון לא הצליחו להחזיק מעמד. ובסוף כשכן יצא משהו, יצא רובין חמד הגברתן המגודל.

אתה יודע, זה לא נראה כמו בן שיצא לג'ון ארין או לשושלת ארין בכלל. ג'ון ארין מתואר כאיש גדול וחזק. יש עוד קרובי ארין שאנחנו מכירים ושניהם לא מתאימים לטיפוס. סר דניס ארין "יקיר העמק", נראה שהיה לוחם חזק. וסר הארי היורש, שגם הוא לא קוטל קנים.
אם נאמר שהפגם בא מליסה, בית טאלי גם הוא מוציא גברים חסונים, בדרך כלל. למרות שאדמור טאלי לא מתואר כחסון או כלוחם באותה מידה כמו הוסטר וברינדן, הילדים של קייטלין שיצאו "טאליים", הם ילדים חסונים ובריאים.

לכן השאלה היא האם הזרע של אצבעון חלש ואצבעוני, או שהזרע של ג'ון ארין זקן ותשוש.

היום יש טענה

בתחום פוריות הגבר, שאיכות הזרע נפגעת ככל השגבר מתבגר. בד"כ מדובר על בעיות בתחום השכלי/מוחי- נטייה לאוטיזם, הפרעות קשב וריכוז וכו'. אם נניח שחולשה באופן כללי (מבחינת חוזק הגוף, מערכת חיסונית וכו') היא גם מאפיינת של אבא מבוגר, נוכל לתלות את רוברט בג'ון.

לגבי אצבעון- נכון, הוא קטן ממדים ולא מאופיין בחוזק פיזי, אבל אני לא זוכר אזכור על איזשהי נטייה לחולניות או בריאות רופפת. איננו יודעים מה היה יוצא מפטיר אם הוא היה בוחר בחיים של אביר- הוא היה יכול להתחזק ולהתחשל. הוא אף פעם לא היה מנצח את ההר, אבל הוא בטח לא היה החייל קטן המימדים היחיד שאי פעם הניף חרב.

בקשר לאצבעון

הוא גדל כחניכו של הוסטר טאלי. נדמה לי שאדמור נמשח לאביר. אני די בטוח שאחד מהקטעים של בן חניכות הוא לגדל את הילד כלוחם.
נראה שאצבעון היה סוג של חנון כזה. חכם ופיקח וערמומי, אבל לא משהו בקטע הפיזי.

יכול להיות.

לא עשיתי אף פעם קשר בין חניכות לאבירות: האם אדארד נמשך לאביר? ברור שלא. האם רוברט? לא כתוב על זה כלום... נראה שעבור לורדים האבירות היא אופציה בלבד... גם ללוחמים.

לא אבירות אלא דרכי המלחמה.

ג'ון ארין לא היה אביר וגם הוסטר טאלי לא.
אדארד סטארק לא יהיה אביר כמו רוב אנשי הצפון שמאמינים באלים העתיקים. האבירות קשורה לאמונה בשבעה ומי שנמשך לאביר עושה את זה בשבעת השמנים הקדושים של השבעה, ליל שימורים בספט ודברים כאלה.

יון רויס רוצה לקחת את רוברט ארין לחניך כדי לגדל אותו להיות לוחם. זה מה שג'ון ארין רצה שסטאניס באראתיאון יעשה, לפני שאצבעון וליסה הרסו להם את התוכניות. ג'יים לאניסטר היה חניכו של לורד סאמנר קאראקהול יחד עם עוד כמה בני אצולה, את כולם חינכו בדרכי החרב.
בדרך כלל אצילים שגדלים בטירות הגדולות, לומדים כולם להלחם. בנים צעירים שגדלים אצל אבותיהם, יכולים לגלות נטיות לדברים אחרים. אבל נראה שיורשים וחניכים לומדים תמיד את דרכי החרב.

CallMeCavanaugh

New member
לא תמיד

ראיגר לא למד לחימה עד גיל מבוגר יחסית וגם אז עשה זאת מבחירה ולא כי מישהו כפה זאת עליו (אלא אם אתה מתייחס לגורל או לנבואה ככפיה).

ראיגר לא גדל כחניך של אף אחד

וזה באמת חריג לבן אצולה בווסטרוז שלא ישלחו אותו לחצר האימונים עם חרב עץ ומגן.

הוא התכוון מן הסתם לתה טאנסי

תה ירח משול לגלולה, תה טאנסי משול לחומרים מעוררי הפלה.

כמו כן ג'ון ארין היה נשוי כמה פעמים בעבר ולא הוליד ילדים. הוא היה או עקר או חצי עקר. כמו כן, מוטציות ושאר בעיות גנטיות קורות גם במשפחות הכי טובות. למשל במשפחת לאניסטר עם טיריון (ולא משנה כרגע לפי איזו תיאוריה או היעדרה, מדובר באדם מעוות שיצא להורים שהיו להם בעבר ילדים בריאים). למעשה זה יכול להיות גן רצסיבי שקיים גם במשפחות טאלי, וגם במשפחות באיליש/ארין והוא בא לידי ביטוי רק בזיווג בין השושלות. מכל מקום, אני לא חושב שצריך להתעסק בצד המדעי של העניין. מדובר ביצירה ספרותית, והעובדה שהילד סובל מאיזושהי לקות (או שהוא לא סובל משום לקות מולדת ופשוט גידלו אותו בצורה מגוננת ותלותית מדי) נועדה לשרת צורך ספרותי ותו לא.

CallMeCavanaugh

New member
טאנסי הוא אחד המרכיבים בתה ירח

I would have given you a son too, but they murdered him with moon tea, with tansy and mint and wormwood, a spoon of honey and a drop of pennyroyal.

Saladin

New member
מוסיף שאלה לא קשורה.

איך זה שג'ון סנואו נקרא "לורד סנואו"? ממזרים יכולים להיות לורדים? והאם הוא היה לורד מתחילת הסדרה או שבשלב מסוים התחילו לקרוא לו לורד?

כינוי לעג שבא בגלל שהוא ממזר שגדל בטירה

גדל כמעט כבן לורדים, וכשבא לטירת שחור התנהג כבן לורדים.

למעלה