היי חברים..קצת מספרת מה עובר עליי

TipTip2013

New member
היי חברים..קצת מספרת מה עובר עליי

אני בת 24, כרגע סיימתי תואר ואפילו מצאת יעבודה לפני שבועיים..דבר שמאוד שימח אותי. תמיד נוטה למצבי רוח ופעם או פעמיים אפילו נקלעתי ממש
למצב של דיכאון לאיזו תקופה. כרגע יש לי חבר, אני רזה כמו שאני רוצה, יש לי משפחה מדהימה,מצאתי עבודה בתחום שמעניין אותי, הקטע החברתי פחות חזק אבל חוצמזה הכל נראה מעולה. אז מה קרה לי? לא יודעת. התחושות הדכאוניות שלי לרוב מגיעות בערב, מלוות בתחושה נוראית של פחד משגרה וממערכת יחסים שנהיית רצינית יותר ויותר. החלה לי תחושת הדכדוך לפני איזה חודש חודשיים שרק הלכה והתחזקה והקצינה מאוד בשבוע שבועיים האחרונים. מה שמאוד חבל כי דווקא עכשיו עד שמצאתי עבודה בתחום שלי וכל כך היה קשה לי למצוא..באסה לחשוב שאני עוד יאבד אותה בגלל זה. כרגע אני משחקת אותה בסדר ואף אחד שם לא יודע מה עובר עליי אבל כשנאי קמה בבוקר ממש לא בא לי ללכת וכשמגיעה השעת סיום אין מאושרת ממני. למרות שהעבודה סך הכל כיפית. אני רק מחכה להגיע הביתה ולשקוע קצת בעצמי.
התחושה באה ממקום של...קשה..אבל אנסה להסביר: זה הכל? זה החיים? סיימתי בית ספר, צבא, תואר, מצאתי בן זוג, עבודה..אז זהו? כך אני אחיה עכשיו יום יום עד שאמות? ואם פתאום יימאס לי? ואם פתאום ישעמם לי? אין לי דרך לברוח מזה. וגם מה הטעם בכלל לעבור את כל המסע הזה עם בסוף כולם מתים וזהו? בשביל מה להשקיע ולטרוח?
ומה גם שפתאום אני שמה לב לכלמיני שינויים בזוגיות..השגרה קצת מטרידה אותי. כשהכרתי את החבר הייתי מאוהבת בו בטירוף!! אני עדיין חולה לו על התחת אבל מה לעשות שמתרגלים אחד לשני וזה קצת יורד אחרי שנה, ואני גם התחלתי לשים לב לכל הדברים שמפריעים לי אצלו, כל זה בתוספת החוסר חשק מיני שלי בגלל התרופה נגד דיכאון שהוא לוקח את זה אישי וחושב שאני לא נמשכת אליו..זה ממש מפחיד. השלושה מפגשים האחרונים שלנו היו מזעזעים כי הייתי כל כך מדוכאת והוצאתי ופרקתי בפניו הכל..גם דברים שאני מצטערת עליהם. ודיכאתי את כל האווירה וגם אותו ועכשיו המצב הוא שאנחנו מפחדים כבר להיפגש ולא יודעים מה לעשות כי הדיכאון שלי לא עובר ואנחנו לא רוצים להיפרד :\ הוא לא יכול לראות אותי ככה..הוא מרגיש חסר תועלת על זה שהוא לא יכול לעזור לי לצאת מזה ושזה לא תלוי בו. הוא תמיד מרגיש אחריות למצב שלי כי הוא מאוד רגיש, וכשמרגישים רע איתו הוא לוקח את זה על אחריותו איפשהו.
התחלתי לפני יומיים תרופה חדשה - איקסל שאמורה לעזור לי הרבה יותר אבל ייקח זמן עד שהיא תשפיע. ובלי קשר לזה אני גם רוצה להתחיל שוב טיפול אצל מישהו תותח ולהגיד לו באמת את כל מה שמציק לי. אבל לא סתם פסיכולוג רגיל אלא מישהו שגם ייתן לי כלים איך לצאת מהמצב הזה. משהו התנהגותי, וכאן אני זקוקה לעזרה שלכם:
צריכה המלצה לפסיכולוג עדיף אישה האמת, באיזור השרון והמרכז.
תודה רבה על הסבלנות והעזרה!

Lady Stark

New member
הי טיפטיפ

ברוכה הבאה.
המצב שלך נשמע מוכר, וגם אני נאבקתי בדיכאון בתוך זוגיות.
אבל תני לי לנסות ולהרגיע את החשש שלך. אלה לא החיים. בתור מישהי בת 24 שרק מתחילה את חייה הבוגרים, זה מאוד טבעי שתעברי משבר ותהיי מבולבלת. ולפעמים המשברים האלה פורצים דווקא כשעל פני השטח הכל מסתדר לנו בחיים.
אני יודעת שכרגע את סובלת, אבל בואי תנסי להסתכל על מה שקורה עכשיו כעל הזדמנות לשנות דפוסי חשיבה והתנהגות.
שמחה מאוד שאת מחפשת מטפלת, כי זו הדרך הנכונה.
אגב, אפשר לשאול אם את הכדורים קיבלת מרופא משפחה או פסיכיאטר?
לגבי הזוגיות, הדבר שאני הכי יכולה להמליץ עליו הוא לנהל דיון פתוח עם בן הזוג שלך ולהסביר לו שזה כמובן לא ברשמתו, ולנסות לתאר מה עובר עליך מתוך צורך שלך לקבל תמיכה והבנה. הוא לא אמור להציל אותך או להעביר את הדיכאון, אלא לחבק, לחזק ולתמוך. זה התפקיד שלו.
ולגבי הפחדים שלך על היחסים שלכם וכל מה שתיארת על דילמות וביקורתיות מולו, זה מאוד נפוץ שבמצבים של דיכאון, כל בעיה או דילמה מקבלת מימד רפיטטיבי שמקשה עלינו לראות דברים בפרופורציה בריאה. למשל, תכונה בבן הזוג שעד עכשיו נראתה לך שולית, יכולה לקבל מימד עצום פתאום.
אז נכון שיש מקרים בהם באמת שני אנשים לא מסתדרים, ולרוב הדילמות לגיטימיות ואמיתיות, אבל פעמים רבות זה מתנפח בגלל שהדיכאון יוצר דפוסי התנהגות טורדניים. יש אפילו אנשים שזה הופך אצלם לפתולוגי והם מפתחים משהו שנקרא ocd של מערכות יחסים. אני כמובן לא באמת מכירה מקרוב את המצב שלך, אבל רק מיידעת אותך שזו אפשרות שקיימת ושהדילמות שלך לא בהכרח אומרות שאת לא אוהבת את בן זוגך.

ולגבי טיפול, לי אישית יש מטפל ולא מטפלת, כך שאם את מרגישה נוח יותר עם אישה אני מציעה שתלכי עם האינסטינקטים שלך. את מתארת סוג של מטפלת שאת רוצה, ועולה לי בראש המלצה על מטפלת שמישהי מהפורום כאן הזכירה בעבר. אז אני אבקש ממנה לשלוח אליך במסרים את השם שלה, ואולי זה יעזור.

היי טיפטיפ

ברוכה הבאה לפורום. אני יכולה לספר לך על האיקסל שאצלי ואצל רבים אחרים היא מעלה ברמות את החשק המיני, אז אולי זה יעזור במשהו...

TipTip2013

New member
וגם זה מידע מאוד מועיל
חח תודה

דיכאון של שיגרה

נראה שחייך מגיעים למן ישורת, "השגת" את מה שרצית,
חבר, תואר, עבודה... אז מה קורה פה? למה את לא מאושרת....

נשמע הזוי לכאורה, אבל פרנקלין קרא לזה בשם
האדם זקוק למטרה, למשמעות לחייו.
את במצב שבו השגת את מה שרצית, ונגמרו לך המטרות.
ואז את שוקעת לדיכאון של זה מה יש, מה שום דבר לא יקרה מעכשיו והלאה.

חפשי לך מטרה, משמעות חדשה, משהו לשאוף אליו.
אל תזניחי את מצבך,
טפלי בדיכאון שלא יחמיר....

בהצלחה

למעלה