היי חברים שאלה שמטרידה...

gizmo23

New member
היי חברים שאלה שמטרידה...

קודם כל וידוי..אני משתמש מקס השאלה שלי שמטרידה אותי היא שיצא לי לראות תהליכי עבודה עם לייט ווב ויצא לי לעבוד ממש על אותו מחשב בשתי התוכנות נתחיל בדבר ברור- מנוע הרינדור של מקס חזק יותר אבל שאלתי היא האם זה הגיוני ונכון הדבר שלוקח ללייט ווב לרנדר סצינה או מודל טיפה מורכב התוצאה שהתקבלה היא-40 דקות רינדור!! ותוצאה לא חלקה ודי לא מרשימה לעומת זאת מקס- 5 דקות רינדור + AA עם תוצאה מדהימה שתבינו אני לא מדבר על מודל ספציפי ככה שאין טעם לבקש שאני יעלה תוצאות..פשוט ראיתי רינדורים שלקחו זמן ארוך בלייט ווב והתוצאה הייתה די גרועה לעומת הרינדורים המהירים של מקס והתוצאה המהממת והמהירה ואני מדבר על כל החומרים ( זכוכית..עץ..מים..) פשוט בלייט ווב שהראו לי רינדור זריז הרינדור יצא לא מקצועי כלל רציתי ללמוד גם לייט ווב בנוסף למקס אבל מאחר שראיתי את הבדלי הרינדור והאיכות נרתעתי בגדול...האם אני טועה ולייט ווב יכולה להגיע למהירות רינדור ואיכות של מקס? דוגמה קלאסית להמחשה- כד זכוכית מפורט על שולחן עם השתקפויות- לייט ווב- 20 דקות-הרינדור הסופי לא חלק ונראה די חובבני מקס- 3 דקות-הרינדור הסופי נראה מציאותי וחלק .....הייתכן???

Kfiram

New member
מנוע הרנדר הפנימי של LW

אכן איטי מאוד. אמנם הוא השתפר מאוד בגרסה 9 (עד פי 5 יותר מהיר), אבל הוא עדיין לא מתקרב לזה של MAX. אבל יש שני מנועי רינדור מצויינים - KRAY ובעיקר FPRIME, שגם עובדים הרבה יותר מהר וגם מאפשרים GI איכותי. FPRIME גם שונה מכל מנוע אחר בהיותו אינטראקטיבי לחלוטין (הרנדר מופיע ב-REALTIME תוך כדי עבודה ומתעדכן מיידית. איכותו משתפרת ככל שנותנים לו יותר זמן).

אני חושב שהניסוי שלך לוקה בחסר

באיזה צורת מידול השתמשת, האם היו לשניהם אותו מספר פולגונים או פאטצ'ים (לא ברור לי שההשוואה בין הפאטצ' של מקס לסאבפאטצ' של לייטוייב היא נכונה אבל נו שוין) האם היה אותו עומס על המעבד? האם השתמשת באותו סדר גודל ואיכות של חומרים? כמו שכפיר אמר המנוע של לייטוייב איטי, אבל יחס של אחד לשש ושני שליש, הוא יחס לא הגיוני ואני חושב שזה בגלל שאתה כן יודע לעבוד עם מקס ולא יודע לעבוד עם לייטוייב. מקצועיות רינדור תלויה במקצועיות של איש הרנדר. אפשר להגיע בכל תוכנה לכל תוצאה. אני הייתי נרתע מלייטוייב מהרבה סיבות, מנוע הרנדר שלה הוא דוקא לא אחת מהם. ובשביל לחסוך כאן את הויכוח למי יש יותר גדול (לי יש :) ) אני אגיד שהרחבת ידע בעיניי היא דבר מעולה ולייטוייב היא סוג של שיעור מאלף שלא הייתי שולל על הסף.

למעלה