היי חברים...

היי חברים...

רק לתזכורת- מנותחת טבעת(אבינוח) שנתיים וחצי, ירדתי בשנה הראשונה 32 קילו ומאז כ-ל-ו-ם.
אוכלת פעמיים ביום. בוקר מנסה לשתות קפה באזור 11(עבודה,נסיעות-חייבת לשתות משהו)וזה קבוע יוצא..
התזונה שלי די קבועה-חלבית- ביצה,גבינה,קוטג,אבוקד,טונה, בתוספת טוסט טעים, ושייק פירות. זה בצהריים ובערב. בדר"כ אני יקיא אחרי שאני יתחיל לאכול ואחכ יעבור יותר טוב.
מים לבד לא עוברים כמעט בכלל.
לא פתחתי כי אחרי הקאה אני יכולה לאכול, שבת לדוגמא שאוכלים מאוד מאוד לאט, אני יכולה לאכול את כל הארוחה (בחלה כמעט ולא נוגעת)
הבעיה שלי היא שגם רוק בכמות(אם אני לא אוכלת/שותה כמה שעות) גורם לי לתחושת מחנק ואז אני צריכה שוב להקיא(גם על הבוקר).
היתה לי תחושה של דקירות בגב העליון מידי פעם, ועכשו זה ממש מתגבר...
זה קשור??
ממש כואב לי ומציק..

אופירA

New member
מנהל
כל התופעות מוכרות - והן סימן ברור

צריך לפתוח את הטבעת ב-1/4CC לפחות.
יתכן שיהיה צורך לפתוח בעוד 1/4CC, אם התופעות לא יעלמו.

הקאות לא צריכות להיות. הרגל של הקאות עם טבעת הוא הרגל גרוע, שמזמין את כל הצרות שבעולם. והצרות - צרורות!!!
חובה לשתות הרבה לפני כל אכילה, כדי להמריץ את הוושט כדי למנוע את ההקאות הללו. אם מים פחות נעימים, לשתות שתייה חמה או חלבית או עם ממתיק מלאכותי (תרכיז דיאט).
מים צריכים לעבור. אמנם שתייה עם המתקה או שתייה חמה או חלבית עשויה לעבור יותר טוב ממים, אבל גם מים צריכים לעבור. לא עוברים - אז סימן שסגור מידי.
נס קפה ב-11 בבוקר יוצא קבוע - זה לא צריך להיות!
2 ארוחות ביום זה לא הדרך הנכונה לחיות עם טבעת. בטבעת צריך לאכול הרבה ארוחות (6 ויותר) ביום, קטנות ולעיתים קרובות (כל 2-3 שעות).
אסור שתהיה הפסקה של שעות בלי אכילה ושתייה, כי זה גם מונע את ההרזיה, גם נועל את הטבעת ולא בריא לה, וגם גורם את הריר הזה. צריך להסתובב עם שתייה ומשהו לאכול כל הזמן כשאת בחוץ.
הדקירות בגב העליון - סימן ברור שהטבעת מהודקת מידי. ברור שזה מתגבר, כי עם הזמן הטבעת מתהדקת עוד ועוד.

אני מבינה שאחרי ההקאה את יכולה לאכול. אבל זו לא סיבה לנעול את הטבעת ולחיות ככה. אוכלים כמויות קטנות, שותים לפני אכילה, לא מקיאים, אלא נושמים נשימות עמוקות, מתהלכים קצת, ממתינים 10 דקות ואז מנסים לשתות בזהירות ולהכניס את האוכל פנימה במקום החוצה. אם לא תקיאי תשבעי יותר מכמות אוכל קטנה. אם תאכלי כמויות קטנות לעיתים קרובות, תרזי יותר בקלות.

יש להימנע מסוכר, כולל סוכר פירות. שיק פירות אפשר ללא סוכר ורק מפרי אחד בלבד ביום. סוכר וכמות גדולה של פירות מאיטים את חילוף החומרים ומונעים הרזיה.
וכמובן אוכלים מאכלים דלי קלוריות, כולל הרבה ירקות. מרק ירקות, ירקות מבושלים וירקות חתוכים קטן קטן. ואז מרזים (אם בכלל את צריכה לרזות. לא ידוע לי כמה את שוקלת וכמה הגובה שלך. בד"כ אנשים רוצים לרזות מה שהם לא צריכים עפ"י הבריאות שלהם. אז הגוף שלהם לא מסכים לרזות, ובצדק).

כרגיל, את מהממת...

נראה לי באמת שמחר אלך לפתוח טיפונת....
יש לי עוד לרדת.
אני שוקלת 90 וגובה 1.68
רופא אמר לי לקחת אומפרדקס על בסיס קבוע , אבל אין לי בכלל צרבות..

אופירA

New member
מנהל
למה אומפרדקס, כי הוא לא מבין בטבעת?...

כל רופא פנימי או גסטרו, שרואה תופעות של קושי במערכת העיכול, אומר מה שהוא יודע - לקחת אומפרדקס.
כי הוא לא יודע מה זה טבעת ומה קורה אם סוגרים אותה יותר מידי.

אם אין שום בעיות במערכת העיכול, גם הוא יגיד לקחת אומפרדקס? לא.
אז אם פותחים את הטבעת קצת, כל התופעות נעלמות לחלוטין. אם מתנהגים נכון עם הטבעת, כל התופעות נעלמות לחלוטין. ואז לא צריך אומפרדקס.

בכל בעיה בריאותית, צריך לפתור את הגורם לבעיה, לא לקחת תרופה. רק אם אי אפשר לפתור את הגורם לבעיה - לוקחים תרופה.
אם לבן אדם יש אלרגיה קשה, צריך לסלק את החתול מהבית ולנקות את האבק, ולא לקחת תרופה!
רק אם האלרגיה נגרמת מהצמחיה בחוץ, ולעקור את הצמחיה בחוץ אי אפשר - אז צריך לקחת תרופה.

ודבר נוסף: המנותחים והמנתחים צריכים לשכוח מהאשליה שהם טיפחו: אני צריך לרדת, אז אני אסגור את הטבעת.
לא יורדים מכך שסוגרים את הטבעת עוד ועוד! סגירת הטבעת יותר מידי גורמת אך ורק להרס מערכת העיכול, הבריאות ואיכות החיים של המנותח, גורמת להקאות ולמחלות נפש, וגורמת לסיכון חמור של תזוזת הטבעת ואירוזיה.
אני לא רוצה לספר לכם על המקרים האחרונים של אירוזיה ששמעתי עליהם. הבטן תתהפך לכם מרוב חרדות (ותרוצו לאכול שוקולד)!

יותר מידי זה אומר שמתחילות התופעות האלה, לאורך זמן.
טבעת צריך לפתוח לאורך השנים, לפי האיתותים של מערכת העיכול על מצוקה קלה. לא לחכות למצוקה קשה, ולהסתבכויות אינסופיות כמו שאני שומעת בטלפון...

ניתוח הטבעת אינו מתיימר להיות ניתוח טוב יותר משרוול ומעקף! ולכן כמו בשרוול ובמעקף צריך לשמור על המשקל החדש לאורך השנים ולרדת את ה-10 קילו האחרונים באמצעים שמרניים בלבד, ולא בעזרת הניתוח. ואם האמצעים השמרניים (אורח חיים נכון, אכילה מדעית מכוונת הפעלת חילוף חומרים, פעילות גופנית סדירה, טיפול פסיכולוגי אם נחוץ) לא מועילים, אז ללמוד לחיות בשמחה עם 10-15 קילו עודפים, ובלבד שלא יעלו עוד ועוד.
תחזיקו היטב בציפור האחת שתפסתם (הורדת 30 קילו), ואל תנסו להוריד את ה-2 מהעץ (להוריד עשרות ק"ג במשקל, ולהיות חתיכה במידה 40). מי שינסה, עלול לצאת קרח מכאן ומכאן בלי שום ציפור (כמו רבים רבים ממנותחי הטבעת, שנאלצו לוותר עליה ולהשמין הכל מחדש, עם ריבית והצמדה!).

למעלה