היי חברים

myownmaster

New member
היי חברים

אני צמחונית כבר כמה חודשים ומסתדרת די טוב, למזלי לא העלתי באופן קיצוני במשקלי למרות הכמויות של הפסטה והבצקים שאני אוכלת

בכל מקרה עדיין אני מרגישה שחסרים לי כמה דברים, בעיקר שניצל, סלמון, שווארמה, שיפודי פרגית, וגם סטייק אבל פחות, ורציתי לשאול אם יש לכם הצעות לתחליפים מבחינת טעם (פחות או יותר, מן הסתם), מרקם, סגנון וכו'
וגם אצלנו במשפחה עושים הרבה מאוד (הרבההההה מאוד) פעמים על האש, אולי עכשיו קצת פחות כי מתקרר, אבל יש לכם הצעות מגניבות לשיפודים מעניינים, מעבר לגמבה ועגבניות?
אה וחשוב מאוד, אני לא מתקרבת לבצל אדום/לבן, רק ירוק, פשוט לא יכולה לסבול את הטעם והריח


ודבר אחרון וקטן... מה אומרים להורים שלא מפסיקים לחפור?? לאבא שלי יש קטע שהוא דופק משפטים כמו "מממממ איזה דג טעים" וזה ממש מעצבן, אמא שלי הכי מפרגנת ומקסימה לעומת זאת
 

ladybug6

New member
היי ומזל טוב על הצמחונות

ממליצה לך לאכול יותר ירקות, קטניות ופירות ופחות פסטות ובצקים כי זה מתכון להשמנה ובעיות בריאות בהמשך.. קחי בחשבון שהפחממות הפשוטות האלו ממכרות וברגע שמסגלים הרגלי תזונה בריאים יותר, כבר אין את הדחף הבלתי נלאה הזה לפחמימות ומתוקים.
לכל הדברים שתארת יש אלטרנטיבות, חלקן לא מושלמות (למשל הטעם דומה אבל המרקם לא, או ההיפך, ולפעמים זה מאוד מתחרה במקור..)
שניצל אפשר להכין מטופו או מסייטן, ואפשר גם להכין שניצל מפטריית פורטבלו - זה יוצא ממש טעים.
דגים אני לא יודעת אם/איך אפשר לדמות, אני חושבת שאצות הן תחליף לטעם הדגי הזה, אבל אני לא יודעת לגבי המרקם. אני אישית מעולם לא אכלתי דגים וגם לא יכולה לסבול את הריח והטעם הזה של הים (חוץ מבסושי!) אז אולי לאחרים יהיו רעיונות יותר מוצלחים.
שווארמה אפשר להכין מצוין מטופו או מסייטן, או שאפשר לקפוץ לאחד מסניפי השווארמה הצמחונית ברחבי הארץ ולהתענג..


בסופו של דבר אי אפשר לצפות שלכל דבר תהיה מקבילה מהצומח ולקבל באהבה את העובדה שיש דברים מסוימים שויתרנו עליהם בגלל שיש דברים אחרים שחשובים לנו יותר (הבריאות שלנו, החיים של בעלי החיים עצמם, הסביבה וכו'). אם זה מנחם אותך, אז אני יכולה להבטיח לך שיש מיליון מאכלים מהצומח שאת עוד תגלי, אם רק תעיזי, שבטח מעולם לא ניסית או טעמת


לגבי על האש, הנה כמה רעיונות:
http://tivonim-blog.co.il/על-האש-טבעוני/
ובמיוחד ממליצה על הפורטבלו ושיפודי הפטריות.

לגבי החפירות - שותקים ומחכים שימאס להם להעיר הערות. בסוף זה עובר. ואם לא, אז לתקוע מבט רציני ולבקש שיפסיקו כי זה לא נעים לך.
 

myownmaster

New member
תודה רבה


האמת שרציתי באמת לנסות להכין שניצל מפורטבלו, יש מתכון במקרה?


ברור שאי אפשר למצוא לכל דבר תחליף, והאמת שאף פעם לא הייתי פנאטית של בשר ולא אכלתי יותר מדי מהדברים האלה אבל פתאום כש"אסור" כביכול יש קצת יותר משיכה ו"געגוע", אני לא ממש יכולה להסביר את זה...
אבל זה שווה את זה וגם אם אין "תחליף" אני אתמודד כמו גדולה :p
ואבא שלי... כן טוב נו הוא פשוט חושב שזה מצחיק כנראה...

תודה רבה על ההצעות, אני באמת צריכה לחפש יותר מתכונים מעניינים אבל רוב הדברים הם כל כך מסובכים והמטבח זה לא התחום החזק שלי... בלשון המעטה...
 

ladybug6

New member
בטח שיש מתכון


http://tivonim-blog.co.il/שניצל-פורטבלו/

והנה גם מתכון לשניצל טופו, זה לא כמו תרנגולת, אבל זה טעים בפני עצמו:
http://tivonim-blog.co.il/אצבעות-שניצל-טופו/

אפשר גם לעשות שניצל מסייטן, ואפשר גם לקנות משהו שנקרא סוליות סויה יבשה, זה רצועות אובליות יבשות שקונים בחנויות טבע. משרים את זה ל-20 דקו במים רותחים עם מכסה, שוטפים וסוחטים, ואז טובלים בציפוי ומטגנים. זה יוצא די טעים ומבחינתי עונה על הצורך במשהו שניצלי ופריך עם קטשופ ליד


וכן, אני מבינה אותך, אבל החשקים האלה עוברים די מהר. במיוחד אם מחליטים לפתוח את הראש (והחיך) לטעמים ומאכלים חדשים, ירקות ופירות שלא העזנו לנסות אף פעם, מוצרים חדשים שלא ניסינו (טופו, סייטן, קמח חומוס ועוד) ואפילו קצת להתנסות במטבח. אז בהתחלה דובקים בירקות בתנור ומג'דרה, ומדי פעם איזה מרק, ולאט לאט לומדים עוד.
יש גם המון בלוגים בעברית עם מלא מתכונים בכל דרגות הקושי שתרצי, הנה רשימה די מקיפה:
http://img2.timg.co.il/forums/1_171266999.html
 
למעלה