היי חגית

היי חגית

נשואה הרבה שנים וכרגע לא טוב לי. בעלי התנהג אליי לא יפה בשבת אחרונה לאחר שאמרתי מילה לא יפה על מישהי ממשפחתו. השליך עלי חפץ ופגע לי בגב קילל אותי ליד הילדים פשוט התנהגות מגעילה . החזרתי לו בקללה ואמרתי לו מה שעשית לי יהיה לך שחור כל השבוע. עכשיו לא מזמן חזרתי מאימי עם הילדים ורב איתי כי עשה תאונה עם האוטו וטוען שבגללי כי קיללתי אותו ומה אני אגיד לך מותר להשליך עלי דברים, לקלל אותי. מה אעשה
? פוחדת מאיים עלי שמעכשיו אני אסבול. יש לציין לאחר מה שעשה לי בשבת הזמנתי משטרה ומהפחד שקרתי שאני השכנה וניתקתי. המשטרה חזרה אליי בשיחה לא מזוהה ולא עניתי ובעלי ראה אותם בחוץ כשיצא לאחר שרבנו. מה עושים מפרקים הכל? כל משפחתי חוץ מאחיותי חושבות שהכל ורוד פה. תודה רבה בבקשה עזרה.

מבחנתי...

פעם מכות תמיד מכות. אם זה באמת חד פעמי אולי כדאי שתדברו ע``ז ולא חייב לפוצץ הכל, אבל אם זה מתמשך. לדעתי, גוד ביי זה המשפט האחרון שיישמע ממך.

את מתארת מצב של אלימות ואיומים של בעלך וגם

שלך שזהו מצב שאת צריכה מהר לברוח ממנו. את לא צריכה להסכים לחיות כאשר את פוחדת . מה שחושבים כל האחרים אינו חשוב את צריכה להתרחק ממי שפוגע בך ולהגן ולשמור על הילדים מלראות אתכם במצב כזה. עבורם זה קריטי , הם סובלים מאד כאשר הם צופים בהוריהם שפוגעים אחד בשני. אני מציעה לך באופן זמני לא להיות איתו ולהציע לו ללכת יחד ליעוץ. אני מניחה שגם הוא סובל ולא מרוצה מהחיים שלו כרגע וירצה לשנות דברים. מי שמתפרץ באלימות פעם אחת יכול לחזור על זה שוב ואין את אשמה או גורמת לו להיות אלים. אם זאת גם את צריכה לשמור לא להיות אלימה (מילולית גם נחשב) גם כן. זהו מצב קשה אבל אם יש לכם רצון אפשר לשנותו. תראי איך בעלך מגיב להצעת הטיפול ותאמרי לו שזה התנאי שלך לחיים משותפים איתו כי כך אינך מוכנה להמשיך לחיות ושניכם והילדים אומללים מהמצב, תנסי לא להאשים אותו ולקחת גם אחריות במצב אליו הגעתם ולבוא ממקום של רצון לפיוס ושינוי אבל בתנאי שאינכם משתמשים באלימות. תעשי זאת כמה שיותר מהר למען כולכם.

היי תודה רבה לכן, מנסה וניסיתי אתמול

והיום לדבר עצבני בטירוף בטענה שמה שקרה בגלל נו באמת מה זה השטויות האלה .הוא פשוט לא רוצה לשוחח איתי וזה הגרוע מכל. אמרתי לו מה שצריך לקרוא קורה ואני לא אשמה ובנוסף אמרתי גם שאולי מה שקרה הוא בגלל שאתה התנהגת מגעיל ולא כבדת אותי. אני לא יודעת מה לעשות הכל בא בבום נמאס לי נפלתי להר געש פתאומי. המצב הכלכלי גרוע ביותר בגלל זה הוא גם עצבני. טוב תודה לכולכן.

המצב קשה , את צריכה יותר מתמיד לשמור על

שלומך ושלום הילדים. אם את חוששת לאלימות נוספת אני מציעה לך לצאת מהבית ובמידת הצורך להתקשר למשטרה. גם אם קשה לו והמצב הכלכלי מכביד אין זאת סיבה לאלימות ודבר לא יפתר בדרך זו, רק יהיה לו גרוע יותר. ילדים שנחשפים לאלימות סובלים הרבה יותר ממבוגרים ואת צריכה להגן על ילדייך.אם אינך מצליחה להגיע לשיחה והבהרת כוונות עם בעלך תאמרי לו שעד שכן יהיה מוכן, את לא איתו. תמצאי לך מקום להיות בו בינתיים ותבדקי עם עצמך את המשך היחסים איתו. כאשר תעשי דברים ותפעלי למענך ולמען ילדייך תרגישי יותר כוח ושליטה במצב. מקווה שיהיה טוב יותר.

היי לך שוב ותודה רבה ,בקשר

לילדים הם לא היו שהשליך עלי חפץ ..בינתיים אני פה מה אעשה? אני טובה מידי בשביל לצאת, הוא לא מדבר איתי וזה מה שהכי מכעיס אותי. קונה לו אוכל ואוכל בבית.תודה לך.

בינתיים שימרי על עצמך ותהיי ערנית, מקווה

שדברים ירגעו בינכם ותוכלו כן לדבר על דברים שקשים לכם, תנסי ברגע טוב להציע לו לקבל עזרה, תפני לרווחה ותבררי אם אפשר לשוחח עם עובדת סוציאלית, זה ללא תשלום ויכול לעזור לך, לכם.

כן לעזור עובדת סוציאלית במה בדיוק? עוד

יקחו לי את הילדים. תודה וביי לך. יש מישהי שאת מכירה יועצת ללא תשלום במרכז.תודה.

גם אני חושב שלפנות אליהם זה לא

רעיון מוצלח... גם אחרי שהדברים יירגעו בעזרת ה` הם ימשיכו להטריד בביקורים...

אין על מה! באמת... רק שיהיה בהצלחה.

אם את בכללית אז יש אפשרות להשתתפות אצל מומחים מצד הקופה, גם במאוחדת יש ואני מאמין שגם אצל שאר הקופות. יש חוברת כזו עם רופאים/פסיכולוגים ושאר מומחים שמשתתפים בשירות... העיקר זה שהבטחון שבא מהצד שלך כלפיהם לא ירד! בהצלחה.

מה פתאום, אני מכירה היטב את מערכות הרווחה

ולאף אשה לא לוקחים את הילדים אלא אם הם בסיכון גבוה בגלל שימוש בסמים או אלימות קשה ולצערי גם אז לא תמיד. עובדת סוציאלית יכולה לעזור לך, לשוחח איתך וללא תשלום. את יכולה להתייעץ איתה בקשר לבעלך, היא יכולה להזמין אותו לשיחה לבד או איתך וזה יכול רק לסייע.

מה אני צריכה את זה על הראש

שלי ,עוד היא תרצה לבוא אליי לבקר אצלי , בעלי רק יכעס יותר . זה ממש לא אותו דבר כמו יועצת זוגיות שהכל דסקרטי ובגלל זה עולה הרבה כסף. יש לי בעל רגיש עוד יהיו לי יותר צרות בבית שלי לדעתי זה יותר להיכנס למיטה חולה. אולי תייעצי לי ותעזרי לי את כי אין באפשרותי לשלם ליועצת פרטית. מה עושים הוא כרגע לא מדבר איתי ואני פוחדת מאוד כי הוא טיפוס שמוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה. אבל לא אל חבריו רק למשפחתי. אשמח לעזרה מה עושים כדי להשלים? אמרתי בבוקר בוקר טוב אפילו לא ענה לי . תודה לך.

אמא! בבקשה!

אל תתייחסי אליו! הוא לא רוצה לדבר, סבבה! אין דיבורים! לא הייתי מציע לפתוח בשביתה איטלקית, פשוט תראי לו שאת לא ברמה הזאת, מה שאת צריכה אש עושה/שואלת וכו` בלי יותר מדי ``התחנפויות`` כמו שאומרים הילדים. הוא יתפוצץ מיזה שאת מכינה אוכל רגיל ולא שורקת לכיוון שלו... וכמו שייעצתי לאחד אחר מכאן. תבדקי דרך קופ``ח לגבי יועצים אם זה כלול, בד``כ הקופה משתתפת במינימום 350-400 ₪ שזה רוב הכסף של הטיפול... תבדקי, והמון המון בהצלחה! ואם הסתדר בסוף אל תשכחי גם לעדכן... (-; הלוואי. בעז``ה..

למעלה