היי חדשה בפורום אשמח לקבל עזרה

זוג כזה

New member
היי חדשה בפורום אשמח לקבל עזרה

אני עדיין לא בהריון אבל גילו לי כמה דברים שאני צריכה את עזרתכן הקרע שלי - אני אחרי טיפול של IVF ראשון שנכשל, במהלך הטיפול (אחרי שהוחזרו העוברים), גילו לי לחץ דם גבוה והמוטוקריט של 43.2, אני במעקב גם אצל רופא נשים מומחה לפוריות וגם רופא משפחה, הרופא משפחה נתן לי סוג של כדור ללחץ דם שמוריד גם לחץ דם וגם משתן, והרופא נשים שלי אומר שהכדור הזה לא תקין לנשים שנמצאות בטיפול, גם לגבי ההמוטוקריט הם בחילקוי דעות הרופא משפחה אומר שזה תקין והרופא נשים שלי לא תקין אני די מבולבלת ולא יודעת איך להמשיך הלאה בשביל לחזור לטיפול ובכלל מה יש לי בגוף האם משהי מכאן נכנסה לסיטואציה כזו או דומה?? אשמח לקבל חוות דעת גם לגבי מומחה ללחץ דם תודה

jinjit

New member
לא מנסיון..

אבל נראה לי יורת הגיוני ללכת לפי המלצות רופא הפוריות.. אני חושבת שהוא יודע לקחת בחשבון גם את נושא הפריון וגם את הנושא הגופני הכללי, לעומת רופא המשפחה שאצלו מן הסתם הידע הוא יותר בגופני הכללי..

ברוכה הבאה חמודה ../images/Emo140.gif

(נדמה לי שאני מכירה את הניק שלך מפוריות, נכון?) תראי, צריך להפריד בין שני הממצאים שהתגלו אצלך, כי לא בטוח שיש קשר בין הדברים. ל"ד גבוה (בהנחה שמדובר בתופעה קונסיסטנטית) בהחלט מצריך טיפול, ואני מסכימה שצריך להזהר מהאפקט הדיורטי, במיוחד אם אין אינדיקציה. יש די והותר תרופות לטיפול ביתר ל"ד ושמתוכן ניתן לבחור משהו שיתאים לאישה בגיל הפוריות. אני מצטרפת להמלצה של אש"פ לפנות ליעוץ אצל מומחה, אם כי אין לי מישהו להמליץ עליו. לגבי ההמטוקריט, מדובר בסך הכל ב"נפח תאי הדם האדומים מתוך סך כל נפח הדם" (לפי ההגדרה הקצרה וההמצה שמופיעה ב"אינפומד"), מה שאומר שזו עוד דרך לאסוף מידע על הרכב הדם. התוצאה שקיבלת נמצאת בהחלט על הסקאלה, והסיבה שהרופאים שלך חלוקים בדיעה אם זו תוצאה תקינה או לא נובעת מכך שלכל אחד מהם יש בראש משהו אחר כשהוא מדבר על "תקין". מבחינת רופא המשפחה שלך, הדם שלך בסדר כי ההמטוקריט לא מספיק גבוה כדי שתחטפי התקף לב פתאומי, אבל מבחינת רופא הפוריות שלך, ההמטוקריט שלך מספיק גבוה כדי להוות לכאורה סיכון לטיפול (וייתכן שלהבא הוא יכניס אספירין לפרוטוקול שלך). חוצמזה, אם מותר שאלה חצופה - בת כמה את
מאחלת לך המון
ושלפורום הזה תגיעי רק כדי להגיד היי, ולחזור הביתה להריון לאחר טיפולים.
עתליה

זוג כזה

New member
תודה על התגובה שלך אני די נרגעתי כן אני מופיע

גם בפורום פוריות, ולשאלתך אני בת 29

למעלה