היי, חדשה בפורום+חדשה ברכיבה+שאלה :p

adarda

New member
היי, חדשה בפורום+חדשה ברכיבה+שאלה :p

היי :) קוראים לי אדר ואני גרה בנתניה. בסוף הקיץ אנחנו עוברים לרמה"ש והשאלה שלי קשורה לזה. נכון לעכשיו אני לומדת רכיבה (כלום זמן, משהו כמו שנה וחצי שנתיים) מערבית בחווה פרטית שנמצאת במושב סמוך לביתי. הממ אז בגלל שאנחנו עוברים ואני אאלץ לעזוב את החווה שאני נמצאת בה עכשיו רציתי לדעת אם מישהו מכיר, יודע או שמע על חוות באזור רמת השרון, כולל הכפר הירוק? תודה רבה ולילהטוב
 

adarda

New member
אה, שכחתי גם לשאול

עוד משהו שרציתי לדעת ^^" עד כמה האינגליש שונה מרכיבה מערבית? יש הבדלים ממש בסיסיים? בעעה אני מרגישה מה זה נובית.
 

חריקת

New member
היי

בקשר לשאלה של חווה אני יודע שבכפר סבא וברעננה ישש כפר סבא ורעננה לא רחוק עם את נובעת באוטו ברעננה יש גם אינגליש וגם ווסטרן בכפר סבא אני יודע על אינגליש אבל לא בטוח בקשר לווסטרן ההבדלים (הבדלי סגנון) הם רק סיגנון אחר כלמור שבווסטרן יש אוכף שונה שיטת רכיבה שונה מתרה שונה . לעומת זאת שבאינגליש דרסז'\קפיצות זה יותר רכיבה בצורה יותר יפה אינגליש קפיצות זה פשוט מאוד כמו שזה נישמע לקפוץ אבל אני ממליץ על אינגליש קפיצות אבל התנסת בווסטרן רק לפחות כדאי שתנסי קצת לרכב באינגליש ומה שיותר יתחבר עליך תרכבי בוא בהצלחה (בקפיצות) (אין מה לעשות זה הכי אחותי)
 
היי הההבדלים בין הרכיבות הם-

באינגליש עובדים יותר מתוך תמיד בקשר עם הפה של הסוס.-פול קונטאקט.-בווסרן לעומת זאת עובדים יותר משוחרר ורגוע. כמובן שהציוד שונה לחלוטין.מהמגנים לרגליים ועד לאוכפ. באינגליש יש חוקים X ובווסטרן יש חוקים X. באינגליש הסוס חייב להגיב לרגל של הרוכב, מספיק שאת שמה עליו את הרגל ומלטפת אותו הוא צריך מיד לעלות לטרוט, עם את ממקמת את הרגליים ומוציאה ליד [רגל נכונה בקאנטר] נכון הוא צריך לקפוץ לקאנטר. למרות שאני לא כ''כ בקיאה בעניין הווסט אלו ההבדלים הבסיסיים.. תקנו אותי עם אני טועה ותוסיפו.
 

Ruf Lil RusGal

New member
ברוכה הבאה=]

היי... יש ממש צמוד לרמת השרון- בקיבוץ גליל ים חוות רכיבה מערבית שגם מתחרה ונחשבת לחווה טובה מאוד... גליל ים זה קיבוץ בתוך הרצליה אבל מעשית זה יותר קרוב לרמת השרון... לאיפה ברמת השרון את עוברת?
 
שלום אדר וברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אני שיר, בת 14. אני רוכבתת ווסטרן בחוות סוסים בכפר
ועכשיו לשאלה השנייה שלך- ווסטרן ואינגליש. יש מספר הבדלים ביניהם. המקור שממנו הם באו-שונה. הציוד שמשתמשים בו- שונה. המקצים שיש בשני הסגנונות שונים (בעוד שבאינגליש יש רק קפיצות ודרסאז', בווסטרן יש יותר. מה שמשותף זה שכל מקצה מתחלק לכמה מקצים יותר ספציפיים). צורת הרכיבה- שונה. בווסטרן מרבים לרכב עם מושכות ארוכות, לעומת האינגליש ששם רוכבים עם יותר מתח במושכות. כמובן שגם הצורת נתינת פקודה לסוס שונה. הלבוש- הלבוש שונה בין שני הסגנונות (בולט בעיקר בתחרויות- קוד לבוש). גם הגזעים שנפוצים בסגנון הם שונים- בווסטרן נפוץ, למשל, הקווטר, בעוד שבאינגליש הוא לא נפוץ. הממ זהו בעיקרון
 

adarda

New member
תודה רבה :)

עזרתם. הרגע חזרתי מכמה שעות של עבודה בחווה ואני גמורה :p
 
היי

קודם כל, בת כמה את? אני גרה באיזור שאת עוברת אליו, אולי נתראה... דבר שני.. כמו שאמרו קודם באמת עם באינגליש העבודה עם הסוס יותר מתוחה, אבל באיזשהו אופן אני חושבת שבטווח הארוך זה מאוד תורם, כי לומדים להרגיש את הסוס במידה שבאמת מכל טפיחה קלה או תנועת אגן הסוס עוצר, עובר לקנטר או פונה. ואל תשכחי שבאינגליש יש קפיצות אז זה מגניב
. באינגליש הציוד זה דבר מה זה עדין... לפי מה שאני יודעת ווסטרן זה מאסיבי יותר מהבחינה הזו. שרירים מסויימים מפותחים יותר. בגלל שבאינגליש הסוס הולך מאוד עגול ואלגנטי אז יש לו שרירים מאוד חזקים בעורף (איפה שהרעמה) ויש סוגים מסויימים של ווסטרן (לא יודעת בדיוק איזה...) שבהם הראש של הסוס למעלה הצוואר שלו מאוד חזק. לא בטוחה לגבי האחרון אבל אני משערת שהבנת בערך מההסברים של כולם. ומישהי שגרה לידי נוסעת לחווה שבגליל ים, זה בערך 5-10 דקות נסיעה, כנ"ל הכפר הירוק.
 
הא? הראש של הסוס בווסטרן לא למעלה.

יש גובה מסויים שבו הראש צריך להיות- והגובה הזה זה בערך בגובה הגבנון. לא רק שרירי הצוואר מאוד חזקים בווסטרן. גם שרירי הרגליים כמובן מאוד חזקים. אני בטוחה שהתכוונת בעיקר לעניין עם המתג בווסטרן כשאמרת מאסיבי. המתג מותאם לרכיבה עם מושכות מאוד ארוכות, כך שכל תזוזה קטנה במושכה הסוס מרגיש במתג. גם בווסטרן הסוס מגיב לכל הוראה קטנה. נתעלם לרגע מהעניין של הסליידים, אם כי יש הרבה סוסים שעוצרים גם בלי למשוך במושכות. אבל אם מסתכלים על שאר האלמנטים, רואים שהסוס מגיב לכל מגע קטן.
 
כן אמרתי שאני לא בטחחה לגבי זה...

אני רוכבת אינגליש אז יש לי יותר ניסיון עם זה, תודה על התיקון.
כתבתי את זה בגלל שבחוות טיולים הסוסים תמיד עם ראש זקוף, דיי מוזר כי ראיתי סרטון של תחרות והראש של הסוס היה כל הזמן למטה, אז זה דיי בלבל...
 
כן, הראש זקוף כי בטיול לא צריך שהראש של הסוס

יהיה בגובה מסויים, ואז הסוס שם את הראש איפה שנוח לו. ופשוט ראיתי שכתבת על האינגליש, ובדברים אחרים כתבת על הווסטרן בנוסף. אז לי אישית זה נתן רושם כאילו עשיתה שוואה והראית שבווסטרן אין הרבה דברים, אז הוספתי.
 

ווינגז

New member
אבל רק הבהרה קטנה

הרבה פעמים אנשים מתייחסים לחוות טיולים כאל חוות ווסטרן, ויכול להיות שהבלבול נובע מהשימוש בציוד ווסטרן. אני חושבת שהשימוש באוכף ווסטרן נובע מבטיחות, כי בגלל נוכחות הקרן באוכף, הרוכב המתחיל מרגיש ומקבל יותר תמיכה ויציבות. זה כמובן לא מונע תאונות ב-100% (והקרן גם יכולה לפגוע ברוכב אם הוא נופל עליה), אבל רוכבים מתחילים או לא מנוסים, בעיקר, מבססים הרבה פעמים את היציבות שלהם באמצעות האוכף ולא באמצעות הגוף (יכולים להחזיק את הקרן, גם, במקרה ומשהו קורה).
 
בת אל..

הסוסים שלה זה ספרק ועוד אחד, ברח לי... היא כתבה פה הודעה אחת לא מזמן תחת הכינוי השינר הלבן.
 

ווינגז

New member
היי, אדר

אני יעל. בקשר לסגנונות הרכיבה (איכשהו התפתח לדיון על זה) - זה לא נכון מצד אנשים להגדיר לך מה טוב/מקצועני/טבעי יותר לסוס, והבחירה היא אינדוודואלית לחלוטין בקטע הזה (יש אנשים שמתחברים יותר לווסטרן ויש כאלו שלאינגליש). בכל אופן, באופן אישי אני באמת חושבת שהבסיס לרכיבה הוא זהה או כמעט זהה בשני הסגנונות, ושלנסות לרכב בסגנון אחר (הזכרת את הכפר הירוק, שבו יש חוות אינגליש טובה - "יגור - הכפר הירוק") לא יזיק בלשון המעטה, ואפילו ישפר את הרכיבה שלך ויתן לך פרספקטיבה על מה את רוצה לעשות בהמשך ובאיזה סגנון לבחור. בקיצור, המלצה שלי - נסי לרכב גם אינגליש, ומשם תחליטי מה מתאים לך. את יותר ממוזמנת להתייעץ איתנו פה לגבי כל דבר שלא ברור לך. אה, והשתלבות נעימה.
 
למעלה