היי (חדשה בפורום )

היי (חדשה בפורום )

מכיוון שלא עקבתי אחרי הפורום ... די חדשה פה .... אז אולי השאלה שלי כבר נענתה בעבר אבל בכל אופן אשמח לקצת מידע בנושא .... אני צמחונית מזה 4 וחצי שנים ( חלב וביצים כן אבל בשר, דגים ופירות ים לא ) בכל אופן רופא המשפחה שלי נתן לי הרצאה שלמה על זה שצמחונות פוגעת בפוריות ( אציין כי אני בת 24 ללא ילדים וכנראה שארצה אותם בעתיד ) האם באמת יש קשר/סיכון ?

תחליפי רופא משפחה הוא טועה.

(מעצבן אותי שרופאים מדברים שטויות) אולי הוא ניסה להגיד שאם לא תשמרי על תזונה נכונה ותקפידי על חלבונים ויטמינים ומינרלים כמו שצריך אז יהיה לך קשה ללדת כי הגוף שלך יהיה חלש, אבל זה בעצם מובן מאליו. אז אם את אוכלת בסדר לא אמורות להיות בעיות תקפידי לעשות בדיקת דם פעם בשנה ככה כדי לראות שהכל תקין.

d a p h n a

New member
למיטב ידיעתי אין שום קשר כזה

כמו כל אישה, מן הרצוי שאישה צמחונית תבדוק תקופתית שאין חסרים תזונתיים (באופן שוטף, גם בלי קשר להריון), ובמידה ויש כאלה אפשר להשלים אותם גם באמצעות תזונה וגם באמצעות ויטמינים. יחד עם זאת, למיטב ידיעתי אין שום קשר בין צמחונות לבין פגיעה בפוריות, ואני גם לא בטוחה למה שיהיה קשר כזה.

d a p h n a

New member
ועוד משהו קטן

עשיתי השבוע בדיקה שגרתית אצל רופא המשפחה שלי, ושוחחנו על נושאי תזונה בגלל היסטוריה מסויימת של חסרים אצלי. לא דיברנו ספציפית על הריון, אבל הוא ציין שהדברים שבהחלט חשובים למעקב ולהשלמה אצל נשים הם ברזל וסידן. מאחר והוא יודע שאני צמחונית ושיש לי היסטוריה של מחסור בברזל, הוא הציע להוסיף לתזונה שלי דגני בוקר או דייסה מועשרים בברזל - אבל שוב, לא הזכיר בשום צורה איזשהוא צורך ספציפי להפסיק עם הצמחונות מטעמי פגיעה בפוריות.

TheFinalCut

New member
אין שום קשר בין הדברים

ברוכה הבאה לפורום! באופן כללי, לפי מיטב ארגוני התזונה והמידע בספרות המדעית, תזונה צמחית לסוגיה בריאה וטובה בכל שלב בחיינו, גם בהריון, גם לינקות וילדות, גם לגילאים מבוגרים ולכל מה שבאמצע; מקושרות אליה יתרונות בריאותיים ברורים בהשוואה לתזונה מערבית קונבנציונלית; ובהחלט אין כל נזק הנגרם לפוריות בעקבות הבחירה בסוג תזונה שכזה. יש לצערי לא מעט רופאים שממהרים להביע דעות גם מחוץ לתחום מומחיותם (בלשון עדינה), וזה לא מוגבל לרופאי משפחה וענייני תזונה. לדעתי, רופא שמספר בתוקף דברים מסוג זה למטופליו, או כל סיפור אחר ללא כל גיבוי עובדתי, נוהג בחוסר אחריות, ובהחלט ראוי להחליפו את מוזמנת להפנות את הרופא החביב לפרק 10 בספר הלימוד Vegetarian Nutrition (הוצאת CRC משנת 2001, בעריכת הפרופ' לרפואה מונעת ולאפידמיולוגיה חואן סאבאט (Sabate), מנהל המחלקה לתזונה בבית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת לומה לינדה בספרד). בפרק זה מסוכמים הגורמים התזונתיים שנבדקה השפעתם על פוריות האשה, וביניהם צריכת הבשר - ונמצא כי אין לצמחונות השפעה לכיוון זה או אחר על הפוריות (גורמים כמו שומן, אנרגיה וחלבון הרבה הם העיקריים בהקשר זה). הסקירה שנערכה עבור כתיבת הפרק שבנדון היא המקיפה ביותר בנושא עד כה (לא פורסמו סקירות מקיפות יותר או עדכניות יותר מאז).

תודה!!! תארתי לעצמי שזה סתם שטויות

ושהוא רוצה סתם להפחיד אותי או משהו . תודה רבה לכם על המידע המועיל . עכשיו אני יותר רגועה.

הלואי וזה היה נכון ../images/Emo3.gif

כי אז בע"ח צמחונים לא היו מתרבים, לא היו סובלים ולא היו פוגעים בהם. לשאלתך, רופאים לא לומדים תזונה, לא ממש אם בכלל, הרפואה בנויה על סטטיסטיקה וסטטיסטית, הרוב אוכלים בשר. קל להתפתות להמלצות על ללכת לפי הרוב. הנה: vegetarian diets are appropriate for all stages of the life cycle, including during pregnancy, lactation, infancy, childhood and adolescence מקור: http://www.eatright.org/cps/rde/xchg/ada/hs.xsl/advocacy_933_ENU_HTML.htm

מישוהית

New member
רופא המשפחה שלי טבעוני...

אמא שלי תמיד אומרת שהוא צריך להיות רופא טבעוני... כשבאים אליו הוא מנסה שלא לתת תרופות ואומר שזה יעבור... רופא משעשייע אבל טוב... כל פעם שאני באה אליו הוא מעביר ת`כרטיס שלי ואומר ``אה את צימחונית? גם אני`` ואז מתחיל להתפלסף איתי... הוא סנילי קצת... /tapuzforum/images/emo3.gif /tapuzforum/images/emo2.gif /tapuzforum/images/emo6.gif

למעלה