היי חדשה כאן נעים מאוד

יעל 545

New member
היי חדשה כאן נעים מאוד

רציתי לשתף אתכם במצב מסוים שאני נמצאת בו.

למעשה זה התחיל עוד בבית בילדות, גדלתי בבית בעייתי עם אלימות מצב האב וגם האמא לא בדיוק הייתה שם לעזור להגן או לתת לי ילדות מאושרת. האושר והשמחה בילדות שלי הייתה כתוצאה מהסביבה סבא, סבתא, דודים, בני דודים.
היום (בת 33 נשואה ועם ילד קטן) אני לא בקשר עם ההורים שלי, שהמשיכו וממשיכים להתנהג בכוחניות, וניסיונות שליטה. הדרך הטובה ביותר הייתה להתנתק מהם לגמרי. פשוט ההשפעה שלהם עלי גם אם זה במינונים קטנים היא לא טובה, והם נכנסים לחיים, ומשפילים, או בקיצור לא נותנים לך לחיות ולא תומכים בחיים שלך באופן כללי.

אצל בעלי זו משפחה מצומצמת כאשר האמא הנפלאה שלו נפטרה מסרטן, וגם אחיו, והאבא ניתק קשר כך שבאופן עקרוני אנחנו לבד. פשוט משפחה שחייה את חייה לבד, חגים ימי הולדת וכ"ד. המעט דודים שהיו לי נשארו בדרום הארץ, ואנחנו עברנו למרכז.
תשאלו מה לגבי האחים שלי, אחותי עזבה את הארץ כי לא יכלה כבר לחיות בסביבת ההורים וחייה את חייה בחול. ויש לי עוד אחות קטנה בצבא, שאין לה יותר מדי עניין לנסוע לעיר אחרת רק כדי לבקר אותי ומשפחתי. היא משמעותית לי אבל אם היא לא רוצה את הקשר הזה לבד אני האחרונה שאדחף אותה לזה.

לעיתים קשה לי עם הבעל וכאן אני כבר נשברת, וצריכה קצת תמיכה ולכן אני כותבת כאן. לפעמים אני מדמיינת שחבל שאין לי חיים אחרים, בעל אחר עם יותר שמחת חיים, ומשפחה מהצ שלו שתומכת ואוהבת. לבעלי יש הרבה תכונות נפלאות שקשה למצוא בבעל, אבל יש לו גם תכונות אחרות שקשה לי איתם ויחד עם כל הרקע החבילה שלי בעניין המשפחה כבר יותר מדי קשה לי.
אשמח מכם למילות עידוד אם אפשרי במצב שלי, בהחלט קשה לי.
תודה

לי בא

New member
מצטערת לשמוע על

הילדות שלך שהיתה לא פשוטה,
אך לפעמים צריך להניח אותה בצד, לזכור שהיא היתה, אך לא לתת לה להשפיע לרעה על ההווה או העתיד.
בחרת להתנתק מהמשפחה, כנראה שזה הדבר הנכון, תניחי לזה ותחיי את ההווה.
לגבי המשפחה שבנית לך, אף אחד הוא לא מושלם, לא את ולא אני, לכולנו תכונות שליליות ומעצבנות ותכונות חיוביות וטובות, גם לבעלך. נסי לראות ולזכור את החיוביות ולתת משקל קטן יותר לאלה שאת פחות אוהבת, נסי להזכיר למה בחרת להתחתן איתו, אולי אז יהיה לך יותר קל איתו.
בקשר למחשבות על מה היה קורה אם היתה לו משפחה, אל תעשי את זה לעצמך,זה סתם מבאס.
בקיצור, נסי להסתכל על מה שיש ולא על מה שאין, על הטוב ולא על הרע, ואם יש הרבה רע, נסי לשנות.
בכל מקרה שולחת לך חיבוק ומברכת אותך בברוכה המצטרפת. זה פורום מקסים עם אנשים מקסימים.
שבת שלום

יעל 545

New member
תודה רבה

בנוגע למה שכתבת שאם יש הרבה רע נסי לשנות.
המחשבה על לשנות את הבעל - למישהו אחר - עושה לי מאוד רע. לא בטוח שאמצא מישהו יותר טוב, או אולי יהיו לו תכונות אחרות שאסבול מהם. מה שבטוח שאגיע לזוגיות הבאה בנקודת פתיחה נחותה עם 2 ילדים גרושה, בלי בית, לא רוצה את זה. והמחשבה כשלעצמה עושה לי רע... לכן מעדיפה לחשוב איך אני עושה לעצמי טוב עכשיו...
ועדיין זה קשה

לי בא

New member
לזה בדיוק התכוונתי

לא לשנות את הבעל, אלא להסתכל על החיובי,
ולחשוב איך את משנה אתרע והופכת לטוב,
לא אצל בעלך, אלא בך, בחיים שלך.
אנחנו לא יכולים לשנות אחרים,
אנחנו יכולים להשתנות, וזה יכול להזיז את האחר,
ואם לא, אז לעצור ולחשוב איך אפשר אחרת.
אני גרושה עם שניים, בלי דירה, עם המון חובות,
להגיד לך שהחיים דבש, הם ממש לא,
אבל בנישואים היה יותר גרוע, כנראה שממש לא רע לך בנישואים,
לכן אני אומרת, תמצאי דרך להכניס יותר טוב, שמחה, אושר, כיף למה שיש, באמת החיים בחוץ לא מלבבים.
בהצלחה

אני במצב קצת דומה...

אין לי משפחה מורחבת.
זוכרת שהיה לי כיף של חברותה בלימודי N.L.P למשל.
אפשר גם ללמוד הנחיית קבוצות או להשתתף בקורס
של תקשורת מקרבת או מעגלי הדברות/ יח נשי.
אולי תמצאי שם חברה חדשה או קבוצת חברים.

כן זה מצריך השקעה והחלטה וזמן ואולי גם כסף.
לדעתי זה הכיוון.

פריאל 12

New member
ברוכה הבאה, יעל

יש לא מעט טוב בדברים שאת מתארת: " לבעלי יש הרבה תכונות נפלאות שקשה למצוא בבעל".
לפי תיאורך יש בו גם תכונות שקשה לך איתן, אבל... אם את עדיין רואה את הטוב שבו, זה פלוס אדיר, כי לפעמים
ההרגל והחיים מובילים אותך לכך שכל מה שנראה זה תמונה מטושטשת...

יעל 545

New member
תודה רבה

האמת מצב רוח השתפר מעט, התגובות פה עזרו לי קצת ועודדות אותי. זה מאוד עוזר לשמוע שמה שיש לך זה טוב.
במיוחד כשהמצב רוח ירוד.
נעים להיות כאן

היי יעל

כתבתיעלה בת באחת התגובות שאת יודעת
שאת צריכה לדאוג שיהיה לך טוב.
זה כל כך נכון.
תעצימי כל דבר טוב שקורה לך
תנסי לספר עליו
אני מאמינה שזאת הדרך
בהצלחה

למעלה