היי, חדשה כאן

Ivy B12

New member
היי, חדשה כאן

אני בת 28, אף פעם לא הייתי בזוגיות והאמת, שלא ממש חסר לי. יש לי איזשהו סקרנות לגבי המושג זוגיות, לגבי אהבה, אבל אין לי דחף לברר את הנושא ולנסות בעצמי. אף פעם לא חוויתי חשק מיני ואין לי אפילו דחפים מיניים, אבל לא ידעתי שקיים בכלל מושג כזה א-מיני עד לפני כמה שנים, אז חשבתי שאולי זה משהו שישתנה אם וכאשר אהיה במערכת יחסים. מאז שגיליתי שא-מיניות קיימת, התחלתי להבין שזה מה שאני ויש לי עדיין בעיות של קבלה עצמית בנושא. מצד אחד, אני מפחדת שזה שאני א-מינית אומר שאני אהיה תמיד לבד, אבל מצד שני אני לא בטוחה שזה דבר נורא כ"כ או שאני בכלל רוצה זוגיות, או משפחה או ילדים. אני לא יודעת מה אני רוצה ואני עדיין מנסה לברר את זה ולהבין את עצמי יותר טוב. אני התחלתי ללכת לאתר של AVEN ולכל פני פוסטים א-מיניים בTumblr, אבל עדיין לא חיפשתי משהו מקומי, אולי פחדתי שאין פה קהילה כמו שיש שם. אני לא יודעת מה אני מנסה להגיד פה, רק רציתי סוף סוף לעשות עוד צעד בקבלה עצמית ולהציג את עצמי בפני א-מיניים אחרים ולמצוא אולי מקום שבו אני יכולה להרגיש לא חריגה ושאני לא לבד.

k500

Active member
מנהל
ברוכה הבאה

ראשית, כל הכבוד על הנכונות והרצון לשתף אותנו ולעשות את הצעד שלך כאן, זה לא מובן מאליו והחששות לעיתים מוצדקים, בייחוד בחברה שאנחנו חיים בה.

שנית, את לא לבד, את ממש לא חריגה ומה שכתבת על עצמך, המחשבות והפחדים, הם מנת חלקם של א-מיניים רבים, כך שכאן את בחברה טובה מהבחינה הזו. לא לכולם/ן יש קבלה עצמית ישר וזה בסדר. גם לי לקח קצת זמן להבין דברים וגם להטיל ספק כל הזמן ורק כך הבנתי מה איתי באמת. אני מניח שאני לא היחיד שעבר את זה. ישנם כאן ובכלל, א-מיניים רבים שלא בטוחים, מהססים ומחפשים מעין אישור שהם/ן א-מיניים וזה טבעי כי זה תהליך שלוקח קצת זמן וזה בסדר.

כאמור, לא חייבים להיות כאן עם תשובות מוחלטות, עמדות מגובשות ומוצקות ישר, הרי אנחנו לא רובוטים אלא בני אדם. כמו שכתבת, את עדיין מנסה לברר ולהבין את עצמך וזה מצוין. קחי את כל הזמן שנדרש לך, תוכלי להתלבט יחד איתנו, לשאול שאלות, להתייעץ, לשתף ולהשתתף. אנחנו תמיד מוכנים לעזור ולתת עצה. העיקר שכאן בפורום את לא לבד.

Ivy B12

New member
תודה על קבלת הפנים

תודה, זה באמת מרגיש לי כמו לעשות צעד חשוב קדימה בתהליך שלי של הקבלה העצמית (תהליך מאוד ארוך שכולל גם דברים שלא קשורים לזהות המינית שלי, אבל זה כבר עניין אחר). זה קל מאוד לא "לצאת מהארון", כי חוץ מזה שאני לא יוצאת עם אף אחד, אין ממש משהו שאני עושה/לא עושה אז נורא קל לי פשוט להמשיך בשגרת חיי. העלתי את הנושא עם חברות קרובות ועם האחים שלי. עם החברות, יש לי תחושה שהן לא ממש מבינות או חושבות שזה יעבור אם אהיה במערכת יחסים. עם 2 האחים שלי זה היה מעניין, כי כשהעלתי את הנושא, הם אמרו לי שהם גם מרגישים שהם על הסקאלה הזאת, אבל מאז לא ממש דיברנו על הנושא. אני מתחילה לקרוא יותר על הנושא, לקרוא יותר מה אנשים אחרים אומרים ועכשיו אני מנסה להצטרף לפורום כעוד צעד קדימה.

תודה רבה על כל מה שכתבת, זה עוזר לי קצת לדעת שאני לא לבד ולא היחידה עם הבעיות האלה או הספקות/שאלות. יש לי מליון שאלות, אבל אני מעדיפה לקחת קודם צעד אחורה, לראות מה אנשים אחרים אמרו/שאלו ואז לנסות לגבש משהו שאני רוצה לשאול. לוקח לי קצת זמן להפתח, אבל תודה רבה על קבלת הפנים והמוכנות לשמוע ולנסות לעזור, רק זה כבר עוזר קצת.

p019

New member
ברוכה הבאה

רק תיקון קטן - בפורום אנחנו יוצאים "מעליית הגג" ולא מ"הארון".
&nbsp
כיוון שארונות הם קטנים וצפופים - ולפעמים יש בהם ארייות

&nbsp
עם כי אני עדין חושבת שלהיות בחוץ הרבה פחות מפחיד ממה שעושים מזה - והרבה יותר נחמד מעליות גג או ארונות.

Ivy B12

New member
מקבלת את התיקון

אני לא בקיאה מספיק במונחים, אף פעם לא שמעתי על לצאת מעליית הגג, אז תודה על התיקון. זה לא שזה בהכרח מפחיד אותי לצאת מעליית הגג, פשוט אני עדיין מנסה להבין את עצמי, אז כל עוד לא שואלים אותי על זה ישירות, אני לא רואה טעם להתחיל להכנס לזה ולנסות להסביר את עצמי כשאני עדיין לא 100% בטוחה בהכל.

p019

New member
אני חושבת שזה החלק המתריד ביותר בסיפור הזה

הייתי רוצה שכולם יידעו שאני א-מינית.
כך שלא יהיו אי-נעימויות.
&nbsp
למרות שא-מיניות זו לא תת-תרבות, כמו שמישהו שאל אותנו לא מיזמן, אבל כיוון ששאר העולם הוא מיני אז כולם מניחים שגם אני מינית.
והייתי מעדיפה שלא יניחו כך.
לרוב זה לא משנה כלום.
אבל לפעמים מדברים ונקודת המבט שלי שונה מהאחרים.
אם הם יודעים אנשי א-מינית אני יכולה להגיד אותה בלי בעיה, אם הם לא יודעים, אז יכול להיות שלא יבינו אותי, לכן אני צריכה קודם להסביר שאני א-מינית, או לסתום את הפה.
&nbsp
כך שהייתי מעדיפה שכולם יידעו, אבל הדרך היחידה שזה יקרה זה עם אני אסתובב עם שלט - "אני א-מינית" וגם אז הרבה אנשים יחשבו שזו בדיחה (סביר להניח, לא?)
&nbsp
ובניגוד להומוסקסואלים - אם אני אסתובב עם הדגל או הסמל של הקהילה הישראלית (שבזכות המבורגר - זה קרה שבוע שעבר) אף אחד לא יזהה.
&nbsp
אז אני מסכימה, לא פשוט לעלות את זה בשיחה. אבל זה כל כך הרבה יותר כיף כשכבר יודעים ואני לא צריכה לחשוב על מה אני אומרת ולמי.

Ivy B12

New member
אני מבינה אותך

אבל אני טיפוס די פרטי, מי שאכפת לי ממנו, אני אגיד לו, אבל אני לא רוצה להתחיל לפתוח את זה כנושא שיחה לכולם, מספיק זה קורה עם זה שאני צמחונית (ברור לי שזה לא אותו דבר, אבל אם אנשים נכנסים לי לחיים ולעקרונות על דבר כזה, אני בטוחה שיעשו את זה עם המיניות או חוסר מיניות שלי). וגם אני עצמי עדיין לא סגורה על כל הנושא, אז אני מעדיפה שלא ישאלו אותי שאלות עד שאני לא בטוחה שיש לי איזשהם תשובות.

hatzilonit

Member
מנהל
ברוכה הבאה

את מוזמנת להעלות פה חששות והתלבטויות - ואנחנו ננסה לעזור מנסיוננו

את גם מוזמנת להציץ בלוח הכרויות של הפורום ואולי אפילו להשאיר מודעה...

מדי פעם יש גם מפגשים ב"עולם האמיתי" שמתפרסמים פה בפורום כשבוע-שבועיים לפני זה.

Ivy B12

New member
תודה

תודה רבה. אני לא יודעת אם אני מוכנה עדיין ללוח היכרויות או מפגשים בעולם האמיתי, אבל שמרתי את הלינק ואני אראה, אולי מתישהו ארגיש בנוח מספיק בשביל זה. אני נראה לי אתחיל מלקרוא עמודים קודמים, לפני שאעלה חששות והתלבטויות, גם לראות מה כבר נשאל/הועלה וגם כדי לעשות לעצמי קצת סדר בראש. תודה רבה על כל העצות ועל קבלת הפנים החמה.

mymai1986

New member
ברוכה הבאה :)

דווקא ממליצה לך לבוא למפגש כשיהיה, זה מאוד עוזר להכיר את האנשים פנים אל פנים ולגלות שאנחנו לא חבורה של פריקים או משהו כזה. אנשים נורמטיבים לחלוטין (לי זה עזר בכל מקרה)
אגב, אני גם בת 28 ומזדהה מאוד עם מה שכתבת, אני כן חושבת שאני רוצה איזה סוג של זוגיות, אני מאוד שלמה עם ה"לבד" שלי, אבל אני חושבת שיהיה מאוד כיף לחוות את החיים ביחד עם מישהו/מישהי.

Ivy B12

New member
תודה

אני בהחלט אחשוב על זה, יש לי קצת פוביות חברתיות, במיוחד במצבים חברתיים עם אנשים שאני לא מכירה, מפגשים עם הרבה אנשים וכל הנושא של סמול טוק יכול להלחיץ אותי, אז זה לא משהו שאני ישר קופצת לתוכו, עם כמה שבטוח נחמד להכיר (פיזית) אנשים אחרים כמוני. האמת שאני לא יודעת אם אני רוצה זוגיות או לא, כי זה לא משהו שאי פעם חוויתי. מה שאני מדמיינת כזוגיות נשמע לי נורא נחמד, אבל אין לי מושג איך זה בפועל כדי שממש ארצה את זה. לכן כרגע זה יותר בקטע של סקרנות ורצון לחוות משהו שעוד לא חוויתי.

p019

New member
זה בסדר (הפוביה החברתית) יש לנו גם כהלו במפגשים

תוכלו לדבר בינכן

Ivy B12

New member
טוב לדעת

אבל אם שמים חבורה של אנשים עם פוביה חברתית ביחד, יש מצב שתקבלו את הפינה הכי שקטה של החדר, חחה.

תודה, אני אחשוב על זה, לא למפגש הקרוב אבל אולי למפגש שאחרי זה.

מקמיקא

New member
ברוכה הבאה

אני מאוד יכול להזדהות עם מה שכתבת, שאף פעם לא חוויתי את זה עד ששמתי לב שאני היחיד בתחושה הזאת. במיוחד חשבתי שזה ישתנה כאשר אהיה במערכת יחסים, ואפילו עמלתי די קשה כדי שזה ישתנה (זה לא השתנה). גם עם הבעיות של קבלה עצמית אני יכול להזדהות, ואני יכול רק לומר שמשלימים עם זה יותר ככל שהזמן חולף ומבינים את ההשלכות.
&nbsp
בכל מקרה, חשוב שתדעי שאת לא תהיי תמיד לבד אלא אם כן זה מה שאת רוצה, ושזוגיות, משפחה וילדים אלה שלושה דברים נפרדים שמותר לרצות בנפרד. לא כל זוגיות מובילה למשפחה, או לילדים, ואם אחד מאלה לא נראה לך, את יכולה למצוא גם מערכת יחסים שתתאים לרגשות האלה.
&nbsp
מאחל לך המון אושר

Ivy B12

New member
תודה

תודה, מה שאמרת מאוד עוזר. אני עדיין מנסה לברר מה אני בכלל רוצה מבחינת זוגיות, משפחה וילדים, כי זה נכון שאלה 3 דברים נפרדים.

ותודה על האיחול, מאחלת גם לך המון אושר.

למעלה