היי חדשה כאן.........

sagit30

New member
היי חדשה כאן.........

נכנסתי כי אחותי מתגייסת ביום ראשון..........ואני רוצה להכין לה עוגה מיוחדת........ולא מכירה את כל הנושא הזה פה..... אבל ראיתי הרבה חומר על בצק סוכר.... וכתבו פה שהעוגה מקופלת יצאה טעימה......אפשר את המתכון? ואיך עושים את כל השלבים של ההכנה כולל הבצק סוכר? צריכה להכין את זה ביום שישי כי אנחנו חוגגים לה ביום שישי אחרי ארוחת הערב......... תודה.....
 
ממליצה לך להכנס לפורום ה"מתקדם"

(לחיצה על "פורום אמנות בעוגות" למעלה) שם תיכנסי למאמרים - יש מאמרים מצויינים בנושא פיסול או ציור על עוגות. יש שם גם קישור למתכון של עוגת המקופולת. אם לא תמצאי שם את המתכון, עשי חיפוש על השם net the jet. ככה תמצאי את המתכון שנטע העלתה. בהצלחה.
 

t a l talim

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

קודם כל, מזל טוב לאחותך! אני מציעה לך להתחיל משיטוט במאמרי הפורום ומאמרי הפורום הכתום (אומנות בעוגות- קישור בראש העמוד)- שם תמצאי המון מידע וטיפים שימושיים. אני מצרפת לך הסבר מפורט להכנת עוגה מצוירת, מתוך המאמרים- "אז זה מה שדרוש לך על מנת לצייר על העוגה: טושים לציור קווי המתאר. (אני אוהבת להשתמש בטוש דק שחור או חום) צבעים מיוחדים (צבעי ג´ל או אבקה)- מגיעים בקופסא עגולה קטנה, בערך כגודל של קופסאת פילם, וניתן להשיג גם קופסא בחצי הגודל. זה מספיק להמווווווון זמן - אני מסתפקת בקופסאות הקטנות) נייר פרגמנט עפרון רך - B6, B8 ... מכחול דק אלכוהול- לא חובה כוס קטנה עם מעט מים (לשטיפת המכחול) לוח ציירים - כזה עם שקעים, לערבוב הצבע (פלטה) הוראות: קודם כל תכנני מראש - מה את עומדת לצייר, ובאילו צבעים את עומדת להשתמש. רצוי שיהיה לך את הציור, גם בצבע, כדי לדעת איך לצבוע אותו, וגם רק בשחור לבן - רצוי רק קווי המתאר - כדי שיהיה קל להעתיק אותו. הכי טוב להשתמש ולהדפיס ממנועי החיפוש לדפי צביעה שבאינטרנט - בהם יש מבחר גדול של דמויות. למשל: http://www.ivyjoy.com/coloring/search.html (לדעתי זה מנוע החיפוש הטוב ביותר לשם כך). כעת העתיקי את קווי המתאר של הציור לדף הפרגמנט השקוף. רצוי שהעיפרון לא יהיה לגמרי מחודד - גם כדי שיהיה קל יותר להעביר את הציור לעוגה, וגם כדי לא לחורר אח"כ את בצק הסוכר. משסיימת להעתיק, הניחי את הנייר השקוף, כשהציור כלפי מטה, על העוגה, ועברי שוב עם העפרון על קווי המתאר של הציור. לא חזק מדי. הסירי את הנייר ותגלי את השרטוט המוחלש על העוגה. כעת עברי בעדינות עם הטוש על קווי המתאר. במקומות שלא יצאו ברורים - פשוט הציצי בצילום המקורי של הציור, והשלימי על פיו את הציור שעל העוגה. אם טעית או גלשת קצת עם הטוש - לא נורא, אפשר למחוק בעדינות בעזרת קיסם אוזניים עם מעט מים! (העוגה כבר נראית מלהיבה, לא?) ולמלאכת הצביעה: ראשית, הכיני משאריות הבצק, פיסה אחת מרודדת עליה תנסי קודם את הצבעים. בלוח הציירים הזליפי כמה טיפות אלכוהול בכל שקע. משהו כמו 10-15 טיפות, לא הרבה יותר. למשטחי צביעה גדולים יותר הגדילי את הכמות. טבלי ראש קיסם שיניים בצבע הרצוי, וערבבי עם האלכוהול. טבלי את המכחול, ונסי שכבה על הבצק המיועד לניסויים. הוסיפי צבע להכהות, או אלכוהול להבהיר, עד שאת מגיעה לגוון הרצוי. כשהגעת לגוונים הרצויים את מוכנה לצביעה. אל תשכחי לשטוף את המכחול במעבר מצבע לצבע. התחילי לצבוע במרכז השטח לצביעה, ולא בסמוך לקווים, כי לצבע יש נטייה להתפשט על הבצק. לכן מומלץ גם להשתמש ממש במעט נוזלים. ניתן לדלל את הצבע במים במקום אלכוהול- התוצאה זהה אך הייבוש ארוך יותר. בהצלחה!"
 

t a l talim

New member
עוגת המקופלת הנפלאה של נטע-

200 גר חמאה+ כוס סוכר, לערבב יחד במיקסר. להוסיף: 3 ביצים, 2 וחצי כוסות קמח תופח, 1 שמנת חמוצה, ורבע כוס משקה שוקו*. לערבב היטב, להכניס 150 גר שוקולדה מקופלת ( 3 גדולים ) * תבנית 26 או 2 אינגליש. הערות של michahz - "אני ממש לא שמה מקופלת ( במילא בפנים לא מורגש מה זה... ) אני שמה שוקולד מריר או חלב, או לבן או לבן-לימון של עלית, או תפוז..מה שבא לי. אני שמה רבע כוס חלב ולא שוקו כי אני רוצה שהעוגה תשאר בהירה. העוגה יוצאת די קשה בחוץ ( מקבלת מין קרום קשה ) לא להבהל ! בפנים היא מאד נימוחה וטעימה ביותר !! וכמובן מאד מתאימה לציפוי בבצק סוכר"
 

מתיקות

New member
יש תחליף לשמנת החמוצה

האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה במשהו אחר?(לא חלבי) והאם ניתן להחליף את המרגרינה לשמן ? (מטעמי בריאות) .
 

net the jet

New member
כבר שאלו לגבי הפיכת העוגה ל"פרווה"

אבל ממש לא נראה לי, כי יש 200 גר חמאה ושמנת-שני דברים שנותנים לעוגה את הנימוחות שלה. אם מתחילים להחליף יותר מדבר אחד-זה כבר לא אותה עוגה, אז אולי שווה לחפש מתכון אחר שמתאים.
 
למעלה