היי, חדשה פה

Raindrop23

New member
היי, חדשה פה

היי, אני בדרך כלל כותבת בפורום תמיכה נפשית למבוגרים (גם שם לא כתבתי הרבה זמן), ראיתי שיש פה קהילה תומכת אז החלטתי לנסות לכתוב גם פה.
רציתי לשאול אתכם האם הדיכאון אצלכם מלווה גם בחוסר שקט? יש לי דיכאון שמלווה בחוסר שקט עצום, לא מסוגלת לעשות כלום ואין לי אנרגיות לכלום.
לזה מתלווה התמכרות לאוכל וקניות ושאר ירקות. יש לי דימוי עצמי נמוך בקאנטים ואני לא מאמינה מה נהיה ממני, איך הלכה לה שמחת החיים.
כבר שנים שאני סובלת. לאחרונה התחלתי טיפול במרכז לנפגעות תקיפה מינית והמטפלת לא ממש עוזרת ואפילו מעצבנת אותי.
אני לוקחת תרופות שהן מה שנקרא הרע במיעוטו. הייתה תקופה שהפסקתי לשבועיים (מעבר בין סוג תרופות) והרגשתי שאני מטפסת על הקירות.
כמו כן כל פעם שניסיתי לשנות תרופות, בייעוץ של פסיכיאטר כמובן, הרגשתי יותר גרוע. דיכאון ומועקה הרבה מהזמן וחוסר שקט כבר אמרתי?
הרבה פעמים אני עדיין מטפסת על הקירות ומרגישה חוסר אונים נוראי. אין לי ממש עם מי לדבר. אמא שלי היא היחידה בעולם שאני ממש סומכת עליה.
אבל אין לה כוח כל פעם לדבר איתי, יש לי הרבה צורך לדבר, היא מנסה לעזור לי, נותנת לי עצות לעשות דברים ואני לא מסוגלת ואז היא כועסת עלי.
אני מבינה אותה גם אבל נורא קשה לי.
טוב נראה לי שחפרתי מספיק אז זהו בינתיים.

noname20000000

New member
כן, חוסר שקט ללא ספק.

אצלי הוא מתבטא בכך שהראש שלי לא מפסיק לעבוד; בשעות שבהן אני ערה אני כל הזמן חושבת מחשבות שליליות (בעיקר על עצמי) ובלילה אני חולמת חלומות מוזרים שמרגישים מוחשיים מאוד.
זה מרגיש קצת כמו להיות בכלא, אבל אחד שהוא מנטלי ולא פיזי.

גם אני כרגע בסיפור עם התרופות. אחרי שנים שבהן לקחתי פלוטין (פרוזאק) הפסיכיאטר החליף לי לאדרונקס, ובשורה התחתונה - אני מרגישה זבל. אני די משוכנעת שהדיכאון שלי החמיר עד כדי עמידות לתרופות, אבל אני לא שוללת את האפשרות להמשיך ולנסות. כבר לא כך כך משנה לי, כי אני לא חושבת שאני יכולה לרדת נמוך יותר מהמקום שבו אני נמצאת כרגע.

את תיאלצי לסלוח לי, אני לא טובה בעידוד.
אני כן אגיד ש, for what it's worth, אנשים כמונו פשוט עוברים עוד יום ועוד יום.

לא חפרת בכלל

ברוכה הבאה לפורום

אני לא יודעת אם הייתי מנסחת את חוסר השקט שלי כמו שאת מנסחת את שלך, בעייפות ובחוסר שקט לעשות דברים (או שהתכוונת לכל דבר בנפרד ולא הבנתי?
)
לפעמים צריך לנסות כמה סוגי תרופות (בליווי רפואי של פסיכיאטר, כמובן) עד שמוצאים את התרופה שמתאימה לך ביותר. אני חושבת שזה משהו שחשוב לעשות, למרות הקושי ותופעות הלוואי המעיקות שיכולות להופיע. האיזון שאת יכולה להשיג כשאת מגיעה לתרופה שמתאימה לך ביותר, זה שווה את זה.
ניסית לשבת עם אמא שלך ולדבר איתה לב אל לב ולהסביר לה מה את מרגישה? שאת שומעת את העצות שלה, אבל לפעמים את רוצה לבחור את הדרך שלך?

בת כמה, דרך אגב?

Raindrop23

New member
היי

נראה לי שהתכוונתי לחוסר אנרגיות וחוסר שקט בנפרד. ניסיתי המון תרופות בליווי פסיכיאטרי כמובן, נראה לי שלא נשאר לי כבר מה לנסות.
כשקשה לי אני באה לאמא שלי והיא מנסה לעזור ומתסכל אותה שהיא לא יכולה לעזור. אני בת 37.

תאום2

New member
טיפול תרופתי..

במידה והתרופות שניסית, הן מקבוצת `נוגדי הדיכאון`. יתכן שיתאים לך יותר תרופה מקבוצת `מייצבי מצב רוח`. כגון: לתיום, דפלפט, טגרטול, או למיקטל.

Raindrop23

New member
תודה אבל תאמין לי שניסיתי הכל מהכל

כולל מייצבי מצב רוח. הליתיום דרך אגב בזמנו ניפח לי את הרגליים בטירוף והפסיכיאטר אמר לי להפסיק אותו בבת אחת.

Raindrop23

New member
ניסיתי טגרטול, למיקטל, טופמקס ועוד.

דפלפט אולי, לא בטוחה. בכל מקרה אין לי כוח לעוד נסיונות שלא יביאו שום תועלת. תודה בכל מקרה.

למעלה