היי חדשה פה!!

jave1

New member
היי חדשה פה!!

היי בנות , לאחר סבל רב המון זמן אני אמורה להעבור לפרוסקופיה בימים הקרובים
לטיפול באנדו מישהי יכולה להגיד לי בערך כמה זמן החלמה ??
האם סוף סוף הכאבים נעלמים??
אני קצת מפחדת קארתי אל אנדו' וקצת נבהלתי !!
תודה על העזרה

אצלי

אחרי הניתוח (לפי 8 חודשים) אני מרגישה ממ ממש אחרת.
אין כאבים בוסת בכלל בכלל...ואני הייתי חיה על כדוריםבמשך כמה ימים...אחרי הניתוח אפילו לא כדור אחד.
בנוסף, אין שלשולים ועצירויות בכלל.
ועוד בנוסף- הצלחתי להכנס סוף סוף להריון.

מאחלת לך בהצלחה והחלמה מהירה!

jave1

New member

בשעה טובה!!! איזה כיף לשמוע
אני מאוד מקווה שאוכל להיכנס להריון באופן טבעי לאחר הניתוח
זה יהיה ממש טוב לאחר תקופה קצת קשה
תודה על העידוד
בהצלחה וכמובן לידה קלה והמון בריאות !!!

אפרת849

New member
אני שבוע אחרי הניתוח ויש לי שאלה..

היי,
אפשר לשאול אחרי כמה זמן הצלחת להכנס להריון?
כמה זמן אחרי הניתוח אפשר להתחיל לנסות?
תודה מראש..

היי

הרופא אמר לי שאני יכולה להתחיל לנסות אחרי 3 או 4 חודשים אבל חיכיתי 5 חודשים כי אני הלכתי על בטוח.
נכנסתי להריון (בהפרייה) אחרי 8 חודשים.
עשינו הפרייה שלא הצליחה אבל הצלחנו להקפיא.
עשינו החזרת מוקפאים שלא נקלטו.
ואז הפרייה שהעובים נקלטו.
בהצלחה...

nsharoni

New member
החלמה

ההחלמה מאוד תלויה בכל אחת אישית. לי יש גוף חלש ורגיש ולקח לי בערך 4-6 שבועות עד שהתאוששתי. לגבי הכאבים אני טופלתי 3 שנים ברצף בגלולות כך שלא היו כאבים מאוד חזקים אחרי הניתוח.
בהצלחה.

פז08

New member
הי לך וברוכה הבאה....

רבות נכתב על לפרוסקופיה בפורום- הכנה, ציוד מומלץ לניתוח, החלמה כאבים וכו'. את מוזמנת לעשות חיפוש בפורום ולהתרשם. בגדול זמן ההחלמה מאוד אישי ומשתנה מאישה לאישה. זה תלוי בגורמים רבים כמו היקף הניתוח, רקע בריאותי, מבנה אישיות וכו'. יש נשים שיום למחרת חשות מצוין ולאחרות לוקח ימים ועד חודש להתאושש ממש..... את יכולה להתייעץ עם הרופא שינתח אותך מה הצפי שלו, אבל עדיין זה רק צפי ולא תמיד תואם מציאות...... לגבי כאבים בוודאי שייתכנו- כאבים באזור החתכים, כאבים באזור הבטן אם היתה למשל התערבות משמעותית במעי, כאבים בכתפיים כתוצאה מגז שממלאים בבטן במהלך הניתוח ואחר כך הוא עולה לכיוון הכתפיים.....אבלללללללל אנחנו במאה העשרים ואחת ויש תרופות מצוינות נגד כאבים ואין סיבה לסבול. דברי על כך מראש עם המרדים כשתפגשי אותו וצוות המחלקה כשתתאשפזי. הם יסבירו לך הכל ויראו לך כיצד לקרוא לאחות אחרי הניתוח. אל דאגה...... ולא להתבייש. פשוט לבקש... יצא לי חרוז :)
בקיצור, המון בהצלחה. אם יש לך עוד שאלות ספציפיות אשמח להשיב.....

jave1

New member
תודה בנות!!

תודה רבה על ההסברים !!
אני אחפש בפורום כל התשובות
יש גם קבוצה בפייס?? או רק פה בפורום??

נאוורעל

New member
החלמה

אני עברתי כריתת רחם לפרוסקופית מלאה לפני שבועיים ולקח לי בדיוק ארבעה ימים לחזור לתפקוד כמעט נורמלי, וכאבי ההחלמה מהניתוח פחות גרועים מכאבי האנדו' שאיתם חייתי כל יום בשנה האחרונה. אני יודעת שיש נשים שלוקח להן יותר זמן להחלים, אבל רק כדי לתת קצת תיקווה - אצלי זה היה באמת קצר ולא נורא בכלל. שיהיה לך בהצלחה!

למעלה