היי, חדשה פה

Raindrop23

New member
היי, חדשה פה

היי, אני חדשה בפורום הזה למרות שאני קוראת כבר כמה זמן אבל לא כתבתי בפורום הזה, כתבתי בפורומים שכנים.
בגדול יש לי רקע של פוסט טראומה מורכבת.
באמצע שנה שעברה התחלתי טיפול מערכתי במרפאה להפרעות אכילה.
הטיפול עוזר אבל מאוד קשה לי וזה לוקח ממני המון אנרגיות.
הקבוצה שאני נמצאת בה שעומדת להסתיים בחודש הבא גורמת לי הרבה פעמים למצוקה עקב זה שקשה לי לדבר בקבוצה, אני מדברת רק כשפונים אלי וגם אז רק את המינימום ההכרחי (חרדה חברתית ושאר מריעין בישין).
קשה לי מאוד ליצור קשרים ואפילו לנהל שיחות סמול טוק עם אנשים שאני לא מכירה ויחד עם זאת אני כמהה לקשר וזה יוצר אצלי תסכול עצום וגורם לחרדה נוראית תמידית.
לאחרונה ניסיתי ליצור קשר עם מישהי מהקבוצה וזה נראה שהיא לא רוצה קשר באותה מידה שאני רוצה, או בכלל וזה היה לי קשה מאוד.
אני מרגישה לבד וזה גרם לי עוד יותר להרגיש לבד ולהרגיש יותר חזק את הכאב. אני רוצה עוד חברות אבל זה כל כך קשה. חשבתי לכתוב בקבוצה של חרדה חברתית בפייסבוק אבל אני אומרת לעצמי, כל כך הרבה פעמים נחשפתי ונפגעתי, רק עכשיו עם הבחורה מהקבוצה, אין לי כוחות נפש להיפגע שוב, לא עכשיו. אבל הלבד הזה והכאב הזה לפעמים פשוט בלתי נסבלים.
אני יודעת ש-No pain no gain אבל מאוד קשה לי, במיוחד בסופי שבוע ועוד יותר בחגים.
לא יודעת מה המטרה של מה שכתבתי ולמה כתבתי פה אבל היה לי צורך לפרוק.

פחד להיפגע

שלום לך,
אכן המילכוד: רוצה קשר, למודת אכזבות ופוחדת להיפגע - מוכר ומאד שכיח.
נכון שאין דרך להכיר בלי ליזום ומשמעות היזמה היא חשיפה והסתכנות בפגיעה.
אפשר להקטין את הסיכון על ידי יזימה מחושבת: פניה רק למי שנראה לי שיש סיכוי טוב שיתעניין - ועבודה על "חיסון": אני פונה בידיעה שיתכן שהאחרת לא מעוניינת, אבל גם אם היא לא תענה לי - יש אחרות.
זה מסע, וככל מסע יש בו קוצים ואבנים ולפעמים נדקרים ונשרטים. . .
אבל עצם זה שאת פה, כותבת משמעו שאת יצאת לדרך.
יישר כוח!!

Raindrop23

New member
תודה רבה חלי

אני עושה כמיטב יכולתי בכל התחומים ומתקדמת אך עוד דרך ארוכה לפני.

למעלה