היי, חדש כאן :)

L290

New member
היי, חדש כאן :)

אהלן, קוראים לי לירן, בן 21 מתל אביב, וביום שישי האחרון סיימתי קורס ברמנים בהצלחה (לא משנה באיזה בית ספר). קיבלתי הרבה טיפים איך להתנהג ואיפה לחפש ומה כדאי כאן ומה כדאי שם אבל בשורה התחתונה, יש מספר דברים שהייתי רוצה לשתף אתכם בהם כדי לקבל חוות דעת. נתחיל מזה שאני חייל, סמ"ר בחיל האוויר, שמשתחרר בסוף מרץ, מה שאומר שיש לי עוד כחמישה חודשים עד השחרור. אישור עבודה אין לי, אני אתחיל לעבוד על זה השבוע, מקווה שיצליח לי. השאלה שלי היא אם חברת ההשמה של בית הספר שלי יכולה להציע לי מקומות עבודה אם אין לי אישור עבודה, אם זה מעניין אותה בכלל, ומה הסיכויים לעבוד כחייל אם אין אישור עבודה? אין לי בעיה של מרחק, אני משרת בראשל"צ, ואני עם רכב. אני מעוניין במקום סולידי יחסית בתור התחלה, בר שכונתי כזה, עם לקוחות קבועים ועבודה מעניינת, מגה בארים או מועדונים לא מעניינים אותי כי מגוון המשקאות שמוציאים שם מסתכם לרוב בוודקה עם רד בול, ובשביל זה לא עברתי קורס. בכל אופן, אני מעוניין להתחיל לעבוד ASAP, אין לי בעיה עם עבודה בסופי שבוע (חמישי עד שבת כולל) או עם משמרות באמצע השבוע לפעמים, אני יכול לתת משהו כמו 4-5 משמרות בשבוע, ומעדיף לעבוד באיזור המרכז בבר שכונתי או במשהו סולידי אחר. קיבלת חוות דעת מאוד חיובית, ואני לא רוצה לשבת בבית ולתת למוח להתנוון... בכל אופן, אשמח לקצת ייעוץ והכוונה. שיהיה אחלה של שבוע | לירן

maxfain

New member
אהלן וברוך הבא.

את חברת ההשמה לא מעניין אם אתה חייל, עובד זר או כל דבר אחר. מבחינת מקומות עבודה, אני אישית לא נתקלתי במקומות שעשו בעיות לחיילים ללא אישור. בבר האחרון שעבדתי בו עבד חייל (אומנם לקראת סוף השירות), אבל הוא הביא לשם גם חבר שנשאר לו פרק זמן כמו שלך.. במקום הקבוע שלי היו לנו גם חיילים.

L290

New member
תודה

לאחר שיחה עם חברה ההשמה נאמר לי שעניין הצבא מאוד קריטי ולא מאפשר לי להשתלב במערך הברים למרות שאין לי בעיה עם משמרות בכל הקשור לצבא. קיבלתי מספרי טלפון של חברות לאירועים (בר נייד וכאלה), אז כנראה שאצטרך לחפש עבודה בבר בעצמי, לפחות עד השחרור. תודה.

The German

New member
קודם כל ברוך הבא

1.חברות ההשמה לא מתעסקות בנושא אישור העסקה כי הן משמשות כמתווך בין הבר לבתי הספר. הן יפנו אותך אך את הקבלה ושאר ירקות תסגור מול בעל העסק 2. לפי נסיוני בתי הספר ינחו אותך איך לגשת לראיון בצורה מספקת, רק תיישם. (מראה מסודר, לפנות לבעל העסק\מנהל הבר ולא לברמן\תבוא לפני תחילת משמרת\ אל תשקר ותדגיש צדדים חיובים). בהצלחה

L290

New member
תודה

לאחר שיחה עם חברה ההשמה נאמר לי שעניין הצבא מאוד קריטי ולא מאפשר לי להשתלב במערך הברים למרות שאין לי בעיה עם משמרות בכל הקשור לצבא. קיבלתי מספרי טלפון של חברות לאירועים (בר נייד וכאלה), אז כנראה שאצטרך לחפש עבודה בבר בעצמי, לפחות עד השחרור. תודה.

סמ"ר סמ"ר אבל עדיין צעיר.....

למה בכלל שאלת את חברת ההשמה אם זה בסדר? לא היית אומר כלום והם היו מסדרים לך בלי בעיה... לא למדת כלום בצבא? כשאתה רוצה לעשות משהו ש'אסור', פשוט תעשה אותו! אם יתפסו אותך שחק אותה טמבל ותגיד שלא ידעת שאסור...

L290

New member
אני לא כזה דפוק כמו שאתה חושב

חברת ההשמה שאלה אם יש לי אישור העסקה בזמן הצבא וביקשה שאפקסס לה אותו, לכן אמרתי שאני אעבוד עליו - ויש לי כבר אישור עבודה, עוד לפני שהתחלתי את הקורס (מטעמי רמת פעילות מסויימת). וזה לא משנה אם יש לי אישור או לא - מבחינתו, אין לי אופציות לברים כי אני לפני שחרור ולא אחרי צבא...

מה שהתכוונתי זה...

בשיחה עם הבחורה מחברת ההשמה פשוט אל תזכיר את העובדה שאתה חייל, זה לא שרשום לה במחשב... ואם היא שואלת תגיד שעכשיו השתחררת... לברים זה כבר פחות יהיה אכפת כל עוד יש לך אישור עבודה (וגם את זה לא בטוח שהם ידרשו) ואתה יכול לתת משמרות..

L290

New member
אז זהו, ש...

כתוב להם שאני חייל, לא כתוב מתי אני משתחרר. ויש אישור עבודה כך שאין בעיה. אני לא רוצה להתחיל מקום עבודה ממקום של לשקר לגבי המסגרת שלי - זה להתחיל להמציא כל מיני תירוצים בכל פעם שלא יתאים לי לעבוד בוקר בגלל הצבא... מעדיף מצפון נקי

maxfain

New member
אני רק רוצה לחזק

בחיים אל תיגש אל הברמן לשאול. תמיד תזכור שלכל ברמן יש עוד לפחות 3 חברים שהוא יעדיף שיעבדו שם במקומך. אך ורק למנהל.

למעלה