היי....חדש פה....אני רק שאלה...

היי....חדש פה....אני רק שאלה...

אני לא ברמן... סתם בחור בן 21 שגר לבד ואוהב לקקטייל להנאתו... רק שאלה קטנה... כל הקוקטיילים באים במנות (1.5 וודקה או 2 ג'ין) כמה מיליליטר זה בדיוק מנה אחת????
 

DoubleD

New member
מנות

על פי הג'יגר, מדד המנות בקוקטייל האחד הוא - 40 והחצי הוא - 20 שמשלים (בד"כ) את מנת הבית, שהוא השוט - 60. כמובן שזה לא נכתב בדם, זה פשוט מקובל ככה :) אז מההה.. אתה מכין משהו מעניין ?
 

Symbolic

New member
ממש לא מדוייק.

בעקרון מנות בקוקטייל זה "יחסים". 1.5 וודקה, 1 סאוור, 1 טריפל סק לדוגמא אומר את היחסים בין המשקאות. אפשר להכין כוס אחת ואפשר 12 ליטר. יש מתכונים שבהם 1 = 40 מ"ל , ויש כאלה ש-30, וכו' וכו'. בכל ספר מתכונים או מתכון רציני יהיה כתוב מה אומר 1. יש בתי ספר שמלמדים ככה ויש כאלה שככה. מידה אחת אוניברסלית היא "אונקיה", OZ, שהיא 30 מ"ל בקירוב. ג'יגרים יכולים לבוא בכל מידה וצורה. ממש לא קבוע. על ג'יגר נורמלי יהיה כתוב בצד כמה כל צד שלו מכיל. ולגבי מנת הבית : בארץ פעם היה סטנדרט שמנת הבית הייתה שאט (60 מ"ל). אומרים שאט כי כוס שאט קלאסית מכילה 60 מ"ל (2 OZ). באירופה וארה"ב לרוב מנת הבית היא 45-50 מ"ל. גם בארץ היום הרבה מקומות מוזגים 45 מ"ל או כמה שהם רוצים. מקום רציני והוגן יציין זאת בתפריט, מקום פחות הוגן לטעמי יגרום לך לחשוב שקיבלת 60 מ"ל כמו ברוב המקומות וגם יתמחר את אותו המחיר. צ'ירס
 

Symbolic

New member
מה שאמרת מאוד מטעה, לא פלוס מינוס

אם אתה לא בטוח אל תגיד, זה סתם מטעה אנשים. ואגב, זה בכלל לא הנורמה של הג'יגר (20 ו-40), רוב הג'יגרים שראיתי, וראיתי הרבה הם 1 ו-1.5 OZ, משמע 30 מ"ל ו-45
 
מה שאני הכי אוהב זה...

הדבר הכי אהוב עלי זה... מרגריטה תות שדה קפואה/frozen strawberry margarita הכוס: margarita צורת ההכנה: עירבול בבלנדר עם הרבה קרח המרכיבים: * 3 טקילה * 2 חמוץ מתוק ( ליים ) * 1 טריפל סאק * 1 ליקר/שנפס תות שדה * תות שדה טרי/קפוא העיטור: לימון/ תות שדה
 
למעלה