היי חדש פה

qazqaz14

New member
היי חדש פה

חלמתי בתקופה של כחודש וחצי 3 פעמים עם בן דוד שלי מדרגה שנייה שנפטר. לצערנו הוא היה מאוד צעיר (כ-22-23) בערך. הוא נפטר לפני 3-4 שנים. נפטר בדרך יחסית טרגית (תאונת גלישה עם גלשן רוח, היה הפוך במים לפחות כמה דקות עד שמצאו אותו, היה בתרדמת ונפטר כעבור כשבוע) :(
2 החלומות הראשונים היו שאני רואה אותו מולי ומדבר איתו. לא הייתי מודע בפעמים האלה שזה חלום והרגיש לי אמיתי. הדבר המוזר היה אתמול בלילה שחלמתי עליו בפעם השלישית.
בתחילת החלום לא הייתי מודע שזה חלום וראיתי אותו מולי, פתאום מיד הרגשתי שזה חלום והכי הזוי שכאילו אני פונה לאמא שלי (שפתאום הופיעה) ואומר לה זה חלום שאני חולם אותו ממש עכשיו. זה לא באמת **** (השם של הנפטר), כי הוא נפטר ואני מודע לזה בחלום. ואז שוב מיד לאחר מכן (באותו חלום בוודאות!) נעלמה לי ההרגשה שאני יודע שזה חלום ושוב לא הייתי מודע שזה חלום. פתאום היינו שוב רק אני והוא ודיברנו והרגשתי שזה אמיתי.
יש לי צמרמורת רק לכתוב את כל זה, אבל בחלום המסובך הזה לא הרגשתי פחד בכלל!
הוא היה קטן ממני בכשנה וחצי, היינו בקשר די טוב (היו תקופות שהיינו משחקים ביחד כמה פעמים בשבוע, והיו תקופות שלא ראיתי אותו שבועיים- שלוש ברצף). (שנינו בנים)
הדבר שהכי מטריד אותי זה לא החלום עליו (כי אהבתי ותמיד אוהב אותו), אלא העובדה שבאותו חלום בהתחלה לא ידעתי שזה חלום, לאחר מכן הכרתי בעובדה שאני חולם ועוד מסביר את זה לאמא שלי בחלום שאנחנו כרגע במסגרת חלום שלי, ואז לאחר מכן שוב לא הייתי מודע לעובדה שזה חלום.
קרה אי פעם למישהו דבר כזה? אפשר פרטים אם יש?
תודה רבה!

וולפהרט

New member
כן, זה קורה

זה נקרא להיכנס למודעות ולצאת ממנה.
אז החלום שלך בעצם היה בתחילתו רגיל, בהמשך צלול, ואז חזר להיות רגיל.
המודעות היא דבר הפכפך בחלום. אם לא נחזיק אותה היא יכולה להעלם. וזה קורה הרבה, ולמי שמעמיק לנושא חלומות צלולים קורה אפילו יותר.
ברוך הבא ותודה על השיתוף!
מוזמן לשאול עוד

qazqaz14

New member
אז כלומר זה לא משהו מיוחד בכלל?

פשוט היה לי מוזר שכאמור בהתחלה אני לא מרגיש שאני בחלום, ואחרי זה פשוט אומר לעצמי (ולאימא שלי שפתאום הופיעה לצדי) תקשיבי זה חלום שלי אני עכשיו חולם כל זה זה לא אמיתי מה שיש פה), ואז שוב ממש מיד לאחר מכן חוזר למצב חלום ולא מודע לזה שזה חלום.
אגב קראתי פה המון הודעות מאתמול על עניין בדיקות המציאות ובכלל על חלום צלול באופן כללי, ועכשיו לדעתי אני מבין הרבה יותר באופן כללי על העניין הזה. פשוט על החלום שלי הספציפי עדיין לא הכי ברור... אבל מקווה ללמוד בהמשך.
אגב 2: במהלך היום אני מנסה על עצמי בדיקות מציאות כמו שלדעתי את(?) המלצת בהודעות קודמות: להסתכל על היד לספור אצבעות ולקרב ולהרחיק מהעיניים ושוב לספור.

וולפהרט

New member
תראה שהתופעה תחזור...

עניין הקפצה ממודעות לאי מודעות, אם תתעסק בחלומות צלולים.
לגבי הבדיקה: הכוונה היא לא להרחיק ולקרב את היד, אלא להסיט את המבט לכיוון אחר\ לעצום את העיניים, ואז לספור שוב.
בהצלחה!

Freedom Inside

New member
גם לי זה קורה לא מעט

הקטע הזה שאמרת לאמא שלך שאתה חולם זה אינדיקטור למודעות חלקית (לדעתי), אם בחלום היית צריך להגיד למישהו נוסף שאתה חולם זה אומר שלא הפנמת את זה עד הסוף. זה קרה לי גם שבדיוק קלטתי שאני חולמת ואמא שלי הופיעה ואמרתי לה "אמא, אני חולמת." והייתי מאוד שמחה

גם לי אתמול היה חלום צלול ארוך ובחלקים ממנו שכחתי שאני חולמת ופשוט חוויתי את מה שהיה לחלום להציע... זה די נורמטיבי לדעתי.
&nbsp
תודה רבה על השיתוף, וברוכים הבאים לעולם החלומות הצלולים

qazqaz14

New member
לא נראה לי שהרגשתי שאני "צריך" להגיד למישהו

שאני חולם.
אלא פשוט באותו הרגע שה"מודעות" שלי לחלום שאני בעצם חולם מיד אמא שלי הופיעה לצדי וכאילו נכנסתי "באמצע" הסצנה, בה אני מספר לה שאנחנו בחלום שלי כרגע וזה לא אמיתי..
יכול להיות אבל שאני טועה..

וולפהרט

New member
אני חופשי אומרת לאנשים

שאני בחלום והם בחלום שלי, גם במודעות מלאה.
התגובה שלהם כל פעם שונה וזה מעניין.

Freedom Inside

New member
אתה צודק

בחלום לא מרגישים צורך, זה פשוט קורה. לי קרה בדיוק אותו דבר.

למעלה