היי, חן !!!

nizanm

New member
היי, חן !!!

שלום. מהו אורך חיי המדף של משקאות??? יש לי ארגז משקאות ישנים שאוחסנו בארון. זרקתי את היינות הלבנים הישנים.(אמרו שאחרי 1/2 שנה לא טובים. אז זרקתי) מה עושים בבקשה עם הבקבוקים הישנים האלה: א. פנטזיה רוזה עדין תוסס של כרמל. היה די צלול עד שערבבתי נעשה עכור. ב. שתוק שוקולט מרוב שזה עומד יש משקע של 5 ס"מ בתחתית הבקבוק. ג. יין מבעבע לבן יבש יין הנשיא, סגירה של שמפניה. ד. מוצרט משקה שוקולד לבן 15% תודה על הייעוץ.
 

shanhen

New member
חיי מדף

היי ניצן, המומחיות שלי היא באורך "חיי המדף" של המשתמשים לרעה באלכוהול (והוא לא ארוך במיוחד...) ולא בענייני המשקאות. יש מן הסתם פורומים ואתרים של יצרני משקאות ובעלי בארים שמומחים לשאלותיך. אגב, אני חשבתי שיין דווקא משתבח עם הזמן ואין לו תאריך תפוגה, אלא אם כן הוא אוחסן בתנאים לא נאותים. אבל באמת קטונתי בנושאים אלו. נחום
 

nizanm

New member
מומחה למשקאות אלכוהוליים :

היי נחום. צדקת, ידידי. חיי המדף של מכורים לטיפה המרה - כמובן מתקצרים וגם איכות התקופה הסוגרת בשל מחלות שונים. אנחנו איננו שתיינים כלל ועיקר, ואפילו לא מבחינים בין יינות שונים. מה שיש לנו בבית זה ממתנות משנת תרפפ"ו או מזכיה במלונות.. כשטיפלתי בפיל הלבן של המ.מ. שיש לי בבית, נודע לי שיין לבן אחרי 1/2 שנה מאבד מאיכותו ויש המבחינים בהבדלי האיכות, ואילו יין אדום ממשיך להשתבח. עכשיו, היכן אוכל לברר אם אני יכול להמשיך לשמור או שמא עלי לזרוק את הבקבוקים שפרטתי אותם למעלה? רצוי לינק. שבוע טוב.
 
חיי מדף

אלכוהול פועל כחומר משמר, ולכן - כמה שיותר אלכוהול, רכיבי המשקה נשמרים יותר זמן. אבל במשקאות שפירטת יש אחוז אלכוהול מאוד נמוך. אני מניחה שרובם פחות מ-15. היינות הלבנים מתקלקלים מהר (אגב - יין אכן משביח עם השנים, אבל רק כשהוא בחבית. ברגע שמבקבקים אותו הוא רק מתקלקל...), והליקרים אמנם מתקלקלים לאט יותר, אבל מכיוון שהם מכילים שוקולד שהוא רכיב חלבי ולא מי יודע מה עמיד, לא הייתי לוקחת סיכון. אתה מוזמן גם להתייעץ בפורום יין ואלכוהול (104), שהוא מתאים יותר לשאלות מסוג זה. בהצלחה!
 

nizanm

New member
תודה רבה למנהל הפורום ולך.

ניפגש ללימוד הנושא.
 
למעלה