היי ידידי!

ritosh

New member
היי ידידי!../images/Emo24.gif

תמשיכו להיות נהדרים ותרגישו רק טוב. קיבלתי למייל שלי ורוצה לשתף אותכם ו.... תחשבו על זה... מיכאל הוא אדם שאוהב לאהוב. אחד שתמיד יש לו משהו חיובי להגיד: כשמישהו שואל! אותו מה שלומו הוא עונה:"אם מצבי היה טוב יותר, הייתי! שני אנשים". פשוט טיפוס חיובי ואופטימי.. כשעל אחד העובדים היה עובר יום רע, מיכאל היה שם בשביל לומר לו להביט על הצד החיובי במצבו. סגנונו המיוחד, עורר בי סקרנות ולכן יום אחד ניגשתי אליו ושאלתי אותו:"אני פשוט לא מבין. אי אפשר להיות חיובי כל הזמן. אז איך בכל זאת אתה מצליח?" מיכאל ענה לי ברוגע:"כל בוקר אני מתעורר ואומר לעצמי כי עומדות בפניי שתי אפשרויות.. אחת - להיות במצב רוח טוב והשנייה - להיות במצב רוח רע; אני בוחר להיות במצב רוח טוב. בכל פעם שדבר רע קורה, אני יכול לבחור להיות קורבן או לבחור ללמוד מהניסיון; אני בוחר ללמוד מהניסיון.. כאשר מישהו מגיע אליי בתלונה, אני יכול לקבל את תלונתו או להצביע על נקודת האור בבעייתו; אני בוחר בנקודת האור". "כן בטח, זה לא ממש קל" ,מחיתי בתסכול."זה קל מאוד" אמר מיכאל."החיים הם למעשה מקבץ של בחירות. כשאתה מוציא מהם את כל השאר הטפל והשולי, כל מצב ומקרה הוא בחירה. אתה בוחר איך להגיב במצבים שונים ומגוונים. אתה בוחר איך אנשים ישפיעו על מצב-רוחך. אתה בוחר אם להיות במצב רוח טוב או רע. ובשורה התחתונה: זו הבחירה שלך איך לחיות את חייך " . כשיצאתי ממשרדו של מיכאל הרהרתי על מה שאמר. למרות שלא המשכנו להיות בקשר, חשבתי רבות עליו כאשר בחרתי בחירות בחיי במקום להגיב אליהם. שנים אחדות מאוחר יותר, שמעתי כי מיכאל היה מעורב בתאונת עבודה קשה, בה נפל מגובה 30 מטר בעת שעבד על מגדל תקשורת. לאחר 18 שעות ניתוח וטיפול נמרץ, שוחרר מיכאל מביה"ח כשלגבו הוכנס מוט ברזל . ראיתי אותו שישה חודשים לאחר התאונה. כששאלתי אותו מה שלומו,הוא השיב :"אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים. רוצה לראות את הצלקות מהניתוח? " . החלטתי לראות אותן אך שאלתי אותו, מה עבר בראשו בזמן התאונה. "הדבר הראשון עליו חשבתי, היה שלומה של ילדתי-לעתיד שעדיין לא נולדה". ענה מיכאל. "לאחר מכן, כששכבתי על הקרקע, אני זוכר שעמדו בפניי שתי אפשרויות.. יכולתי לבחור בחיים ויכולתי לבחור במוות; בחרתי בחיים". "לא פחדת? לא איבדת את ההכרה?" שאלתי אותו נפעם. מיכאל המשיך, "...החובשים היו נפלאים. הם המשיכו לומר כל הזמן שהכל יהיה בסדר. אך כשהם הכניסו אותי לחדר מיון, ראיתי את הבעות הפנים של הרופאים והאחיות וממש פחדתי. בעיניהם ראיתי את מה שחשבו - "הוא גמור". ידעתי שאני חייב לעשות משהו. "ומה עשית?" שאלתי. "הייתה שם אחות גדולה ששאלה אותי שאלות" ,אמר מיכאל. "היא שאלה אם אני אלרגי למשהו. "כן" עניתי לה. הרופאים והאחיות הפסיקו את עבודתם וחיכו לתשובתי. לקחת נשימה עמוקה וצעקתי "לכוח-המשיכה". בזמן צחוקם, המשכתי ואמרתי להם:"אני בוחר לחיות. נתחו אותי כמו אדם שעתיד לחיות ולא כאדם מת". מיכאל חי תודות לכישוריי רופאיו, אך גם בגלל גישתו המדהימה לחיים. למדתי ממנו כי כל יום אנו בוחרים לחיות בצורה מלאה. גישה, היא בסופו של דבר , הכל. לכן, אל תדאגו למחר. מחר כבר ידאג לעצמו לבדו. לכל יום יש מספיק צרות לעצמו . אחרי הכל, היום הוא המחר בו תדאג לאתמול... בפניך עומדות שתי אפשרויות: 1.. האחת: למחוק את המכתב הזה. 2.. והשנייה: להעביר אותו הלאה. אני מקווה כי תבחר באפשרות השנייה. אני יודע שאני עשיתי זאת... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3VIVI

New member
../images/Emo6.gifתודה ריטוש,,נהדרת כרגיל

טוב לראותך,ויוי.

ל3

New member
ריטה המקסימה

כיף ראות אותך פה שוב. אהבתי את מה שצרפת אם כי אני לא מסכימה אם הכל. לעיתים, זה לא אנו שבוחרים אם לחוש נפשית בטוב או לא אלה יש גם עניין של כימיה וארועים מסוימים בחיים ואי אפשר להתעלם מזה. עניין הבחירה או לא הופך את זה למשהו מאוק קל ובר השגה ולא תמיד הדברים הם כך...... מקווה שלא סיבכתי אותך עם ההסבר

ל3

New member
ראות= לראות. אם= עם מאוק=מאוד

אוףףףף אני כותבת מהר ולא שמה לב לטעויות. סליחה

lupland

New member
לא הולכים לישון כאן???

היי. שלום רב שובך ציפורה נחמדת. יופי של סיפור עם מוסר השכל. בצהריים דיברתי עם הדר.(הדר.לא איכפת לך שאני מספר כאן בסדר? אם כן תגידי ונמחק) בכל אופן כשהגענו אלייך אמרתי להדר שבטח נסעתם כל המשפחה לטיול בארה"ב מחוף לחוף.שכרתם רכב וטיילתם וכו' ובגלל זה לא שומעים ממך אז.............באמת היית בטיול???

gaia20

New member
אסף, איך אתה מעיז???

לספר על השיחות הפרועות שלנו???? בסוף עוד תגלה לכולם על הרומן הפראי שהולך בנינו...אופס...בטעות גיליתי...
טוב, נו מילא.... ריטה, אהבתי מאוד את הסיפור, מסכימה עם כולו, הוא כל כך נכון בימים האחרונים אמרתי לעצמי שאני אתייחס רק בהומור פרטי שלי לארועים שקרו וככה באמת עשיתי, ותאמינו לי, אין כמו לצחוק על הכל, על כל העולם חברה שלי שהצטרפה אלי לבדיקה של אתמול, אמרה לי שלפעמים מותר לי להודות שקשה ואני לא חייבת להיות תמיד כזאת חזקה , לצחוק כל הזמן ואני מיד שאלתי אותה "מה אני יעשה, שאני אבכה על זה?"..."ברור שלא, אז צוחקים על זה"....

champ

New member
רומן הא... ../images/Emo123.gif

בגלל זה אי אפשר לתפוס אותך אף פעם...

שניתכ

New member
../images/Emo6.gif ריטוש - זה גישה לחיים

אין ספק שהבאת לנו יופי של מושר השכל. אני רוצה לספר לך מקרה שקרה לי אתמול. הלכתי לרופא ושוחחתי עם המזכירה, כשניכנסתי שאלתי למה אין מעלית (אני אחרי ניתוח ברגל) והיא ענתה לי - את צריכה מעלית שלא תדעי איזה אנשים מגיעים לכאן. מפה לשם סיפרתי לה קצת על הרקע שלי- כמובן שהיא ניבהלה ואמרה כל הכבוד לך שאת מלאת שימחת חיים ואנרגיה ולא מפסיקה לחייך, אם לא היית מספרת לא הייתי חושבת אפילו לרגע שעברת את כל זה. תיראי אין ספק שהרבה ממה שרשמת נכון, כשחלית אמרתי לעצמי O.K יש לי שני אופציות: 1) לשבת ולרחם על עצמי (כמובן להכנס לדיכאון ולהגיע לשפל) 2) פשוט לקום ולהילחם, ללמוד על המחלה ולנסות להקל על עצמי זה קשה והדרך ארוכה, אבל מניסיון אני חושבת שזה מתחיל בגישה לחיים, וגם זה דרך שאנשים חולים מפתחים לעצמם, ואני אסביר לך איך, כשאדם חולה הוא עובר כל כך הרבה השפלות- בכך שהוא לא עצמאי, זה מאוד קשה להיות תלויי באדם אחר, בלהתקלח ולהתלבש, אז פתאומי שעושים הכל לבד ומרגישים קצת יותר טוב זה עולם ומלואו, למדנו להעריך את החיים , להעריך את היופי בשמש ובכוכבים, את היופי בטיול סתמי מול הים בלי לחוש כאבים, למדנו להעריך את השיגרה, ללכת לעבודה, ללכת ללימודים, להגיע למבחנים. דברים שאנשים בריאים לא מרגישים ולא מייחסים לזה חשיבות. בקיצור אני חושבת שאנשים חולים כרוניים - מפתחים הסתכלות תמידית על חצי הכוס המלאה, קמנו עם כאבים ביד, אנחנו מתנחמים שאין כאבים בכל הגוף, הלופוס תקף את הריאות, מתנחמים שלא תקף את הכליות, תמיד אומרים לעצמנו שיכול היה להיות יותר גרוע, שזה קטן עלינו. אני חושבת שאדם חולה מרוב שהוא עובר, כשהוא יוצא לסביבה הוא דואג להראות הכי טוב שאפשר, אני בעד הגישה הזאת, מי שרואה אותי לא מאמין שעברתי ואני עוברת את כל זה, אני דואגת להראות טוב (עובדה שהמזכירה לא האמינה - מה שגרם להרבה רופאים בהתחלה לא להאמין לי ), אז אין ספק שגישה לחיים זה הכותרת, מה שנשדר זה מה שיקלטו, צריכים להיות אופטימים כי פסימיות תכניס רק לדיכאון, יש משברים- לא חסר ואין ספק שאנחנו לא בוחרים במה שקורה לנו, אבל המשברים האלה רק מרוממים אותנו למעלה ומחזקים אותנו יותר ומה שכן בידנו זו הגישה , נסתכל בגישה חיובית נצחק על זה והכל יעבור בסבבה, היתה תקופה שהייתי על כיסא גלגלים, הייתי צוחקת על זה וקוראת לזה מרצדס, הייתי אומרת לאבא שלי תביא את המרצדס נעשה סיבוב בגן. אז תיזכרו זה הכל גישה לחיים, ואני לא רואה בעצמי גיבורה, רק בחורה שלמדה מהחיים ומנסה לשרוד אותם בדרך שהכי תקל עליי. אז חיבוק גדול לכולם, חיזקו ואימצו

ritosh

New member
תודה. גםאני מהזה התגעגתי../images/Emo9.gif

היד שלי היתה מנוטרלת ולא יכולתי להקליד
חוץ מזה הכל בסדר. איזה כיף לחזור. ברוכים הבאים למצטרפים החדשים
ואספי, חשבתי שגברים לא מרכלים! ועוד מודים בזה קבל עם ועדה?! אוהבת אתכם, ריטה

למעלה