היי יעל.. איפה מוצאים מידע

היי יעל.. איפה מוצאים מידע

על אקופונטורה? התחלתי היום טיפול בדיקור ומעניין אותי לקרוא על זה קצת יותר. אשמח אם תוכלי להפנות אותי לאתרים או מאמרים ברשת (רצוי בעברית). תודה.

האמת...

שוטטתי ושוטטתי ולא מצאתי הרבה אתרים טובים ( לדעתי כמובן) ישנו קישור לאתר פרטי של מטפל בשם אפי כפיר שיתן לך רקע. כמו כן אם תמקדי את מה מעניין אותך אשמח לכתוב כתבה קצרה בנושא הכ"כ גדול הזה. בהצלחה בדיקור

וואוו.. איפה להתחיל???

אני חדשה דנדשה בנושא וכבר יש לי כל כך הרבה שאלות.. מה יהיה כשאני אכנס יותר לעומק? בעיקרון מעניין אותי לדעת על הנקודות, על משמעות מס´ המחטים בכל טיפול, על בדיקת הדופק.. ת´אמת.. אחרי הטיפול הראשון לא הרגשתי כלום.. אין לי חוויה ודיעה בכלל, מתי אמורים להתחיל להרגיש את האימפקט? "איך בכלל עובד כל העניין"? תתחילי במשהו.. כל משהו.. זה יספק אותי בשלב הראשוני
תודה

אוקיי. שאלה מאוד קונקרטית

דיברתי עם חברה, קראתי באתר שעליו המלצת, והבנתי שחלק מהאבחון זה אכן התבוננות בלשון ומדידת לחץ דם. את האבחון שלי והטיפול עשיתי במרפאה לרפואה משלימה של מכבי, ולמען האמת, חוץ משאלון סטנדרטי, מישוש וכתיבת תקציר היסטוריה רפואית לא אובחנתי "לפי הספר" (המטפל "ניגן" על שני פרקי ידיי לפני תחילת הדיקור, אבל זה הכל). מה אני אמורה להבין מזה? שרלטנות במקום שממנו הכי פחות חששתי? מה אני אמורה להגיד למטפל שלי בפגישה הבאה? איך לוודא שמה שאני עוברת, הוא אכן דיקור סיני כהלכתו?

דיקור

עינת ערב טוב בשעות אלו אני שוקדת על כתבה - מקוה שיהיה לך מה לקרוא שישי שבת... לשאלתך , אכן האיבחון מתבצע עפ"י לשון ודופק ( ולא לחץ דם) ויש מטפלים שמודדים רק לשון או רק דופק . הדופק נמדד ע"י "ניגון" באזור הדופק הקונוונציונלי היינו אם המטלפ שם עלייך 3 אצבעות בחלק החיצוני ( המשך האגודל לכיוון האמה) בחלק הפנימי של היד ( כף היד היתה כלפי מעלה) אז אכן לקחו לך דופק. התשאול הינו חלק ארי ברפואה הסינית ולעיתים המטפל מחליט לבנות אסטרטגית טיפול עפ"י איבחון שעשה עפ"י התשאול ולא עפ"י האבחנה שעלתה מהדופק וזאת מסיבות רבות ושונות חלקם אובקטיביות ( התסמינים מהתשאול אמינים יותר) וחלקם קשורים ליכולת פיענוח של המטפל את הדופק כך או כך הייתי סומכת על המטפל שלך שהוא לא שרלטן אבל רק ימים ותוצאות יגידו. מבלי להכיר את הבעיה שלך , אותי הקו המנחה הוא שתוך 5 טיפולים את צריכה להרגיש תגובה כלשהי לדיקור וזה לא בהכרח הטבה משמעותית אבל שינוי כל שהו בד"כ מדווח אחרי 5-7 טיפולים. עיצה קטנה - תסמכי על המטפל שלך שיעשה כל שביכולתו לעזור לך , בגלל זה הוא שם, אם לא התרשמת ממנו או הרגשת שאין בינכם כימיה - בקשי שיחליפו לך את המטפל, יחסי מטפל מטופל חשובים ביותר להצלחת הטיפול. הנה מבלי להתכוון כבר כתבתי חצי מאמר
עוד שאלות ספציפיות כאלה יתקבלו בברכה.

ווואווו!!! המון תודה על התשובה

המפורטת. הרגעת אותי
אני מחכה למאמר, ואספר חוויות אחרי הטיפול הנוסף, ביום שני הקרוב, בינתיים אני כאן כדי ללמוד עוד. ושוב, המון תודה על ההשקעה בתושבה.

למעלה