היי יעל, צריכה דחוף עזרה בניסוח

היי יעל, צריכה דחוף עזרה בניסוח

היי יעל, אני משתתפת כעת בסדנת יסודות וצריכה את עזרתך בניסוח. תיאור סיטואציה: דיברתי עם בעלי בבוקר, אמר שיש לו יום קשה מאוד, הכל הפוך, לחץ בעבודה וכו', וזה לא רק היום, זה כבר תקופה. מאוחר יותר התקשרתי רק כדי לשאול לשלומו, הרי יום קשה עובר עליו, והוא אמר לי "רק אל תשאלי אותי מתי אני חוזר היום", שאלה שנשאלת לעיתים קרובות על ידי, ולא תמיד הוא יכול לדעת, מכיוון שהוא עצמאי ועובד בעבודה שלפעמים אי אפשר לדעת איך היום יתפתח. אמרתי לו שלא אשאל, לא לשם כך התקשרתי והוספתי ואמרתי שאני מקווה רק שהוא יגיע בזמן, כי יש לי היום את הסדנא ואני צריכה לצאת בזמן. כאשר נרשמתי לסדנא קיבלתי את הסכמתו לעזרה בשמירה על הילד שלנו, בזמן שאני לומדת. אמרתי רק שאני צריכה לדעת דברים שכאלה כדי להתארגן בהתאם, אבל האמת היא שרציתי לומר הרבה יותר מזה ועצרתי את עצמי כדי לחשוב על זה קצת, להעזר בך קצת ולומר דברים בצורה נכונה יותר, כפי שאני מנסה עכשיו ללמוד. אנא עזרתך, תודה, אור.

בהמשך לשאלתי...

היי יעל ולכל חברי הפורום, הייתי אתמול נסערת, רציתי תשובות מיידיות, רציתי כאן ועכשיו להשתמש כבר בתקשורת מקרבת, אבל היה שווה לחכות לשיעור בערב כדי לשמוע, להפנים ואח"כ גם לבצע את השיחה בצורה טובה יותר. אני רוצה להודות לארנינה ולך על השיעור המרתק שחוויתי אתמול, הרגשתי עבודה אמיתית ועמוקה, למידה אדירה שבאה מתוך תחושה פנימית ברורה ועצמתית. באתי מאוד עייפה ויצאתי רעננה (ב- 22:30 בלילה!!!) ומלאת תקווה. אנסה לפרט כאן מספר דברים שמלווים אותי מאתמול וברצוני לשתף בהם כל מי שמתעניין: 1. סוף כל סוף הבנתי, שכאשר אני באה לשיחה/דיאלוג, אני צריכה לבוא בלי החלטה סופית של מה שאני רוצה להשיג בסופו.המשפט "תקשורת מקרבת היא לא מניפולציה להשיג את מבוקשי" מלווה אותי מאתמול במלוא העוצמה. 2. למדתי לשים על עצמי במכוון, גם אם אני לא ממש רוצה באותו הרגע, את אוזני הג'ירף, וכך להתחיל את השיחה. הכל מתנהל אחרת מאותו רגע שפשוט החלטתי ללבוש את ה"אוזניים האלה". 3. לדבר עם סימני שאלה. לשאול שאלות. 4. להרגיש בפנים באמת באמת מה אני רוצה, מה אני מרגישה, ואם התחושות האלה להתחבר ולדבר. כל עוד לא אגיע למסקנות אלו כל דבר שאומר לא ישמע נכון כמו שאני מקווה שיישמע. לסיכום, לאחר השיעור נפגשתי עם בעלי, עדיין הייתי כעוסה ונעלבת, אך החלטתי שאני מנסה אחרת. שמתי את אוזני הגי'רף והתחלתי את השיחה בשאלה: "היה לך יום קשה היום?" זאת היתה השיחה הכי קולחת וברורה שהיתה לנו מזה חודשים אם לא שנים. תודה.

וואו, ממש התרגשתי

הי, ממש שמחתי והתרגשתי לשמוע על החוויות שלך מהמפגש והלמידה המשמעותית שחווית ועוד יותר מהכל על השיחה עם בעלך. פשוט כי אני מאמינה ונהנית בעצמי מהשימוש בתקשורת מקרבת ומאושרת לשמוע על עוד אנשים שמגלים את המפתחות האלו לתקשורת אחרת שמבוססת על למידה מחדש של מודעות, חשיבה ותגובה מהלב. הצרכים העמוקים שלי בהקשבה, אמפתיה, יותר הרמוניה, כנות ואהבה מתמלאים כשאני שומעת את דבריך. מקווה לשמוע עוד בהמשך ענבל

למעלה