היי יעל !!!

suspicious

New member
היי יעל !!!

איני יודע אם זה המקום ליעוץ אודות הבעיה שלי, אך אשמח לקבל ממך חוות דעת. אני עצמאי. בלש פרטי במקצועי, מנהל משרד חקירות ומאבטח אישים. אני עובד המון שעות רצופות, הרבה מאוד שעות לילה ואין לי סדר יום או שעות עבודה קבועות. אחת התכונות היותר נחוצות לי בעבודתי, היא יכולת ההתפקסות בדבר מסוים או בכמה דברים במקביל - הריכוז. ניחנתי ברמת ריכוז מאוד גבוהה שנהנתי ממנה עד לפני מספר חודשים. איני יכול להניח את האצבע על הנקודה שבה זה התחיל או כתוצאה ממה זה נגרם אך אני יודע בוודאות לומר שלפני קצת יותר מחצי שנה אני הייתי אדם בעל רמת ריכוז מאוד מאוד גבוהה. תקופה מסוימת מאז שכל זה התחיל לא ייחסתי לכך חשיבות יתרה. תיארתי לעצמי שזה נובע אולי כתוצאה מעייפות, איזון מינרלים לקוי בגוף או כל סיבה שהיא אחרת. הדבר אינו פוגע ביכולות המקצועיות שלי. אך מעכב אותי וזה פשוט מטריד אותי מתוך מגמה אישית. יש לי אמצעים שבעזרתן אני יכול לגבות\לכפות\לכפר על אותה רמת ריכוז נמוכה. העניין הוא שאני חושש מאוד שהמדובר, לא במצב סטטי כי אם דינאמי, שעשוי להגיע לממדים בהם אני לא אוכל להתמודד עם זה. אתמול ישבה אצלי במשרד לקוחה שספרה לי במהלך כמעט שעה את קורותיה. הנהנתי בראשי, שאלתי אותה שאלות מכוונות, הבנתי את דבריה ברמה מאוד כללית אך לא הייתי יכול להתרכז בשיחה בנינו. במהלך כל השיחה היתה לי מן תחושת אופוריה. הרגשתי פשוט מרחף, הבטתי בלקוחה שלי, ראיתי את השפתיים שלה זזות אך לא הצלחתי להתעמק כפי שאני יכול, יודע או יותר נכון להגיד, יכולתי לעשות עד לפני מספר חודשים. במקום להתרכז אך ורק בה ובדבריה, לבצע ניתוח של הדברים בו בזמן ההקשבה, חשבתי על אלף ואחד נושאים שאיני יודע להגיד אפילו על מה חשבתי. שאלותי הן... ברמת הרפואה המשלימה, האם יש מקום לטיפול בבעיה שכזו ? מה דעתך על התופעה הזו ? במידה ויש מקום לפתרון הבעיה הזו ברפואה המשלימה, האם ישנו טיפול תרופתי כלשהו המסייע להגברת רמת הריכוז ? יש לציין שישנם מקרים בהם רמת הריכוז שלי בשיאה, כפי שאני מכיר ויודע שיש בי אותה. במהלך מעקב, תצפית, פגישה עסקית, פעולת אבטחה או כל דבר אחר מחיי היום יום שלי ישנם רגעים שלפתע, כאילו משום מקום נוחתת עליי רוח הקודש ומחייה את רמת הריכוז שלי. בתודה מראש.

ריכוז...

suspicious ערב טוב, תודה ששתפת אותנו, התאור שאתה מתאר יכול לנבוע ממס´ סיבות החל מנפשיות וכלה בפיזיולוגיות. אשאל אותך מס´ שאלות ע"מ לבסס את הכיוון שיש לי - אם תוכל לענות לי עליהם אוכל להמשיך וליעץ לך. האם יש לך כמיהה עזה למתוק? האם קצת לפני שהתופעה בחלה להתרחש ( בטווח של חצי שנה) נטלת אנטיביוטיקה? האם יש לך לפעמים תחושה של כבדות ועייפות ( ללא סיבה ממשית לעייפות)? האם יש לך תחושה של צמר גפן או סמרטוט רטוב בתוך הראש? האם הינך שותה מספיק ( עד לשתן בהיר ללא ריח)? מחכה לתשובותיך יעל

suspicious

New member
יעל...

ראשית, תודה רבה על ההיענות מצידך. כמענה לשאלות שלך: - אין לי כמיהה למתוק. אני לא אוכל ממתקים, את הקפה\תה שותה בלי סוכר בכלל. לא אוהב מתוק. מדי פעם, אם אני כבר מכניס משהו מתוק לפה, אני אוכל שוקולד פרה רגיל. - בנוגע לאנטיביוטיקה, התשובה שלילית. לא נטלתי כל טיפול אנטיביוטי בטווח של כמעט שנתיים. - אודות תחושת העייפות\כבדות - כל הזמן. מהרגע שאני פותח את העיניים ועד לרגע שאני עוצם אותן, אני מרגיש עייף, כבד וחסר מוטיבציה. - צמר גפן או סמרטוט רטוב בתוך הראש ??????
עוד לא נתקלתי בהגדרה שכזו מעולם. אהבתי. אין לי כל כך מושג איך המרגש כשישנו סמרטוט רטוב או צמר גפן בתוך הראש ואם להיות איתך כנה, גם רמת הדמיון הגבוהה שלי לא יכולה להגיע לממדים שבהם אני אוכל לתאר לעצמי את ההרגשה הזו. על כל פנים על השאלה הזו לא אוכל להשיב. - שתייה: אני לא גומע נחלי נוזלים ביום, אבל אני חושב שאני שותה מספיק. מקווה שהתשובות נותנות לך איזה שהיא אינדיקציה. שוב תודה.

שתיה איננה קוקה קולה וקפה....

בנוסףלצורך במים לא מוגזים ו/או במיצים טבעיים כדי לשפר את ספיקת החמצן ומכאן את ספיקת החמצן במוח. אפשר להיעזר בתוספי מזון: co-q-10 30 וסלניום, בגבישים בצבע צהוב וזהוב והכי חשוב (לדעתי) ללמוד לנקות מהמוח את העבר כדי שתאי מוח אחרים יוכלו לפעול. אנשים בעלי זיכרון טוב ויכולת ריכוז יש בהם גם את הצורך האדיר בשליטה והינם על פי רוב כספוג שאינו מפריש דבר. בסופו של דבר יש עודף ספיגה ואז מהספוג נוזלים מים. מהמוח אין אפשרות לנזילה או ניקוז של עודפים, פשוט אין מקום לדברים חשים. דבר חשוב נוסף, אם יש לך מיזוג אויר, יש לודא כי האויר במשרד אינו יבש מידי וכן חשוב להשאיר קצת פתח אחוצה, לאיוורור המקום וכדי לא לנשום פחמן במקום חמצן. אפשר להכניס צמחים (חיים) עם עלים בשרניים כדי שמחזר עודפי פחמן. חג אורים שמח אסתיה

suspicious

New member
אסתיה !!!

בנוגע לשתייה, לא הבנתי כל כך את כוונתך. התואילי להסביר ? קצת קשה לי, עם כל הכבוד, לקבל את התאוריה של העמסת תאי המוח במחשבות\זכרונות ופינוים לצורך תפקוד טוב יותר. פעולת הניקוז שאת מדברת עליה נחשבת במידה מסוימת לנסיון שבמחיקת מוסיקה שכבר שמעת אותה - בלתי אפשרי (לפחות מבחינתי). אי לכך, אני מוכרח לציין שזו תאוריה כלל לא מנותקת מכל הגיון או מציאות. אני בהחלט מוצא בה מקום להתעמקות וללמידה. ייתכן שאתבדה וישנם דברים בגו. לשאלתך על מיזוג האויר - אני חסיד של האויר הצח. לא אוהב מזגנים. לא ברכב, לא במשרד ולא בבית. תודה על תגובתך. נתת לי חומר למחשבה.

חוסר ריכוז יכול לנבוע גם מאלרגית

מזון או מהעמסת סוכרים. זה יכול לנבוע מקמח לבן ! ועוד משהו: אלרגיות יכולות להתחיל פתאום ביום בהיר בלי שהיה רקע ושווה לבדוק.

ריכוז

suspicious ערב טוב ישנם כמה כיוונים שחשבתי עליהם והאמת התשובות שלך קצת שללו אותם
בכ"א הכיוון העיקרי זה הקנדידה שזוהי פטריה הנמצאת אצל כולנו במעיים ועם החלשות מערכת החיסון ( עקב תזונה לא נכונה , עבודה מאומצת וכד´) היא מתחילה להתרבות ולייצר רעלנים הפוגעים באיברים שונים .אחד מהסימטומים של קנדידה זה עייפות כרונית. אבל מכיוון שהערערת את ביטחוני.. לא הייתי ממליצה לך להתחיל טיפול ללא איבחון .אם כי הטיפול לא יכול להזיק בשום מקרה. הרעיון העיקרי הוא לחזק את מע´ החיסון ולשקם את הפלורה במעיים. פעילות גופנית, ותזונה נכונה - יכולים לעזור פלאים לעייפות ולחוסר ריכוז לכן הייתי ממליצה על חצי שעה ביום פעילות ארובית ( ואל תגיד שאתה עייף
) וכן על תזונה ( קצת קשה אבל שווה נסיון) - נסה להפחית ככל האפשר שמרים , מוצרי קמח לבן החלף במלא, סוכר לבן הפחת על למינימום ובכלל הורד סוכרים עד כמה שאתה יכול. נסה להמנע ממונסודיום גלוטומט , קופאין ואלכהל. במקומם בסס את תזונתך על ירקות חיים ( לא קרים) , מוקפצים ןמבושלים, מוצרי בשר, ביצים , דגנים מלאים וקטניות . אם תתמיד בתזונה זו כ 4 חד´ אני משוכנעת שתחוש טוב יותר. משהו חשוב נוסף שגם אסתיה המליצה לך הרבה הרבה הרבה מים ( ל פ ח ו ת 12 כוסות ביום- ורצוי עם הרבה לימון ומומלץ גם להוסיף נענע) לגבי תוספי מזון - לא הייתי ממליצה להוציא כסף לפני שמאבחנים אותך כראוי. ואולי ההמלצה לא רלוונטית למקצוע אבל מומלץ ללכת לישון לפני 12 בלילה לפחות 3 פעמים בשבוע - אז מתרחשים כל תהליכי הבניה בגוף - כולל חיזוק מע´ החיסון . לילה טוב
יעל

ואני היתי ממליצה לך בכל מקרה

לעשות אבחון רציני, בגלל שכל מיני דברים שונים מפריעים לכל מיני אנשים שונים. אני אישית באה מרקע של מאקרוביוטיקה (שזו שיטת תזונה יפנית) ומרפואה סינית (כמטופלת) ולי אישית הדבר שעושה הכי רע זה דוקא שתיה מרובה. אז הנה אתה רואה, עצה כזאת לא היתה עושה לי טוב
. כך שתמיד עדיף להיבדק באופן אישי אצל מומחה, פנים אל פנים, כי אז מקבלים אבחנה וטיפול מדויקים. (ויעל ואסתיה, אני לא מערערת על דבריכם רק מדגישה את החשיבות באבחון פנים אל פנים).

../images/Emo45.gif נכון צודקת

מיכל פעם ראשונה שאני שומעת שלמשהו עושה רע לשתות מים.. אבל אכן את צודקת תמיד כדאי לגשת לאיבחון אצל מומחה
מיקוביוטיקה? אפשר כמה מילים על השיטה? חג שמח ושבת שלום יעל

suspicious

New member
יעל ../images/Emo39.gif, מיכל ../images/Emo39.gif ואסתיה ../images/Emo39.gif

תודה, תודה ואם לא הזכרתי אז שוב פעם תודה. קבלתי חומר למחשבה משלושתיכן. (נשבע שבתשובות שלכן הצלחתי גם הצלחתי להתרכז)

על אובדן ריכוז ושיאצו

שלום לך Suspicious מדבריך הבנתי שאתה שרוי ברוב שעות היום ברמת דריכות גבוהה. אינני יודע לאורך כמה זמן אתה חיי באורח חיים שכזה , אך אני משער שמספיק זמן על מנת ששאר מערכות הגוף יושפעו בהתאם. הראשונים לסבול יהיו השרירים. הם הנושאים העיקריים בעומס . רוב הזמן יהיו מכווצים , דרוכים , מאזנים את הערנות הגבוהה שהגוף צורך. מתח לאורך זמן ללא איזון ע"י הרפיית הגוף והנפש יביאו לחולשה ואיבוד ריכוז ובהמשך לתחלואים באיברים הפנימיים. התרשמתי שאתה בסך הכל בחור בריא, ודבריי הם בהנחה שמלבד מה שהעלת בריאותך תקינה . לדעתי, הווה אומר בעיניים של מטפל שיאצו , אתה לא מאוזן מבחינה אנרגטית, וזה המקום שהשיאצו מטיב להשפיע. טכניקת הטיפול בשיאצו פותחה ביפן ומבוססת על הרפואה הסינית המסורתית, המתמקדת בגורמי המחלה שבדרך כלל נובעים מאורח חיים לא מתאים. על פי הרפואה הסינית ישנה מערכת סגורה של ערוצי זרימת אנרגיה ודם ,שבה זורמת לה ´אנרגית הבריאות´ הנקראת בשפתנו צ´י . ערוצי הזרימה נקראים בשפת השיאצו - מרידיאנים. כל קטע של מרידיאן קשור ביחסי גומלין עם איבר פנימי כלשהו ומושפע ישירות ממנו. במקרה של הפרעה כלשהי בתפקוד האיבר, נבחין בנקודות שעל המרידיאן (המשמשות גם לדיקור) בחוסר או עודף של צ´י, שיתבטא ברמות שונות של רגישות וכאב . באורח חיים המצריך דריכות גבוהה נמצא בדרך כלל חסימות באזור הגב העליון הכתפיים והצוואר , מה שבין השאר חוסם את הדם והאנרגיה לראש ופוגם בתפקוד המוח ובביצועים המנטאלים. תקשורת בין אישית, מגע, תנועה ונשימה - הם הכלים העיקריים בהם משתמש מטפל השיאצו, על מנת לאבחן את שורש הבעיה ולטפל בה . הסתכלות רחבה על אורח חייו וגופו של המטופל, מסייעת למטפל לאתר על פני המרידיאנים את נקודות ההשפעה בהן יש חוסר או עודף של צ´י, ולהניע אותו בהתאם, בין השאר, בעזרת עיסוי מתיחות ולחיצות. כשהצ´י זורם בצורה חלקה בכל המרידיאנים, הגוף שרוי ברוגע, ומקרין חיות ורעננות. כחלק מטיפול הוליסטי, מטפל השיאצו מביא את המטופל לשינוי בהרגלי תנועה נשימה ותזונה . המטופל מקבל סידרה של תרגילים לטיפול עצמי, ותוך כדי פעולות פשוטות, לומד להכיר את גופו ולפתח מודעות עצמית לחיים מאוזנים יותר . חובה לציין שהטיפול בשיאצו אינו בא להחליף את הרפואה הקונבנציונאלית אלא בא להשלים אותה, וחובה להקדים ולהתייעץ עם רופא המשפחה. מקווה שבמעט הזה עזרתי לך ולכל מי שמוצא את עצמו בין השורות. אשמח להוסיף ולחלוק כל תשובה שיש לי בשאלת הנוגעת לשיאצו וגישה בריאה לחיים. בברכת בריאות טובה תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

suspicious

New member
אני מופתע...

מאוד לטובה. לא שיערתי שאני אקבל תגובות לנושא ברמה שכזו. כשם שקודמותיך נתנו לי חומר רב למחשבה... כך הגדלת לעשות גם אתה. התאוריה, כתאוריה, על פניו נראית הגיונית לחלוטין. עד כמה היא אפקטיבית, זאת השאלה. הנושא ייבדק על-ידי. אודה לך באם תנדב עוד מידיעותיך בנושא. אם לא תמצא לנכון לעשות זאת כאן בפורום... האי מייל שלי הוא : [email protected] במידה ולא תמצא לנכון בכלל... אני בכל זאת מודה לך.

מיכל153

New member
יעל, סליחה אבל שאלה טכנית פה...

אי אפשר לקרוא את הקישור . מגיעים ל- אדמין פורומים. מה זה ? ביי מיכל153

למעלה