היי יקרות

היי יקרות

כרגע מאוד עצובה וכואבת ..זוכרות את הפורום שסיפרתי שנאלצתי לעזוב ..ושביקשתי עזרה לא לכתוב בו אז אמת נפלתי וכתבתי והגבתי וידעתי שהמפלצת לא תוותר ...אבל רוצה לבדוק את עצמי האם באמת אני מתנשאת ופוגעת .

היום כתבתי את זה - מיהרתי לעבודה ורציתי לחזק ליום טוב יותר -

"במשפט הזה ניתקלתי הרגע ...

"איש אינו יכול ליצור בך כעס או מתח. אתה הוא שעושה
זאת בעצם האופן שבו אתה מעבד את עולמך"
ד"ר וויין וו.דייר

בואו לא נישכח שהיום זה בידיים שלנו ..בואו שיהייה זה יום של עשייה מבורכת עבור עצמינו ...אוהבת"

רוצה ביקורת בונה ובאמת בלי חשש מהבטן אם הייתי כותבת את זה כאן מה הייתן חושבות ...מתנשא פוגע או ממקום של מחשבה מה כדאי לי לעשות היום ...חייבת לבדוק את עצמי ...

אחר כך אני אשתף אתכן למה אני כואבת ...

Lady Stark

New member
מתנשא או פוגע? ממש לא

אפשר להסכים או לא להסכים עם המשפט הזה, אבל למי שקצת יצא להכיר אותך ברור מאוד שלא כתבת אותו בנימה שופטת אלא מרצון לחזק ולתת מוטיבציה.

היי48

New member
ממש לא מתנשא או פוגע,

זה נראה כמו עצה למשהו שעשוי לעזור לאנשים. רואים שזה בא ממקום טוב.

זאת דעתי

את? מתנשאת? אין סיכוי

אני יכולה להגיד שבגדול יש במשפט הזה משהו אמיתי, אבל יש בו גם משהו מעצבן. משהו מאשים ולא נעים. הרבה אנשים לקחו את המשפט הזה ועיוותו אותו (כמו החברה שלי שאבא שלה נפטר) בכך שאמרו - זו בחירה שלך אם להיפגע או לא. כלומר - אני אשפוך רעל על הסביבה שלי, אירה חצים בכולם, אשתלח במי שאני רוצה ואנבל את הפה - אבל אני לא לוקחת אחריות למעשים שלי, בעיה שלכם, אתם בחרתם להיפגע, ובטח, התקפה היא ההגנה הכי טובה בלה בלה בלה. לכן אני הייתי נזהרת מהמשפט הזה, כי יש אנשים שמנצלים אותו לטובת המחלה הרוחנית שלהם וכדי לצאת ידי חובה מלשאת אחריות לחלק שלהם בתקריות לא נעימות. אני בטוחה שרובנו מכירים לפחות אדם אחד שמשתמש במשפט הזה לרעה. המשפט בא לעודד אותנו לקחת אחריות על הרגשות שלנו ולזכור שאנחנו לא צריכים להסכים לקבל רוע של אחרים, שהפילטר שלנו הוא שקובע מה נכניס לתוכנו, מה ידליק אותנו, ומה יגרום לנו לבחור בתגובות לא נאותות. אבל אסור בשום פנים ואופן להתעלם מהאספקט השני של המשפט, כפי שציינתי למעלה.
אוהבת!!!

אלומה...

אני באמת לא מצליחה להבין ...

תיראי מה קיבלתי בתגובה ...

"די עם להכתיב לכולן כאן מה טוב להן ומה הן צריכות.
כל אחת מתמודדת בדרכה ומהמקום שלה.
די עם להגיד לכולן מה טוב להן.
תעשי מה שטוב לך וכל אחת תעשה מה שטוב לה.....
תתמודדי עם הכאב שלך ותמצאי את הפתרונות בשבילך ותיישמי, לפני שאת מוצאת פיתרונות לכל האחרות כאן.
די עם ההתנשאות הזאת.
את באותה ביצה כמו כולן...."

ידעתי שאסור לי להכנס לשם ...לפעמים אני פשוט נהנית לתת לאנשים דלק להתעלל בי ...כואב זאת הייתה חברה שבלי לטרגר פשוט הייתי שם יום ולילה בלי הפסקה במשך 4 שנים ...

ממוש

אני לא מכירה את הסיטואציה, את הנפשות הפועלות, את הקונטקסט. ובכלל, מי אני שאשפוט מישהו ומשהו?

רק אמרתי לך איך אני באופן אישי מתחברת למה שכתבת. לפי מה שאני מכירה אותך אני יודעת שאת תמיד רוצה רק להיטיב ושאין בך שמץ של רוע. אין לי מושג מדוע המשפט הזה הרגיז כל כך את הבחורה. אולי היא הרגישה שזו הטפה? לא יודעת. ברור שהתכוונת לטוב, אבל גם אותי המשפט הזה קצת מעצבן, כבר כתבתי לך למעלה למה. אני לא אוהבת שאומרים לי 'זו הבחירה שלך להיפגע', כי זה פשוט לא תמיד נכון. לפעמים זורקים עליי בוץ ואני לא מספיקה לזוז הצדה מספיק בזמן, אז אני מתלכלכת. זו לא תמיד בחירה שלי. חוץ מזה שאני מתעצבנת די בקלות, אז אני לא דוגמה כל כך טובה

ושוב אדגיש - ממה שאני מכירה אותך היכרות רבת שנים - אין בך שמץ של רוע ושל התנשאות, ואני בטוחה שהתכוונת להיטיב. ובאותה נשימה, במסגרת מגבלות ההבנה שלי, אני יכולה להבין מדוע המשפט הזה מעצבן אנשים. הוא כאילו מאשים אותם בזה שנפגעו, ולא מספיק שנפגעו אז הם גם אשמים בזה שהם נפגעו. צריך להיות עם ראש מאוד פתוח כדי להבין את המשפט הזה כמו שהתכוון המשורר, ולא כולם יכולים בכל רגע נתון להרגיש את זה.

אוהבת אותך. חייבת לישון.

אלומה יקרה

כתבתי לך אתמול הודעה כל כך ארוכה שנמחקה
וזה היה אתמול ...היום אני במקום אחר זה שלה אני לא ניכנסת לשם ולא כי גירשו אותי כי אני לומדת לישמור על עצמי

והיא הגיבה ממקום של כאב של קנאה וכו' מסוג האנשים של אכלו לי שתו לי שלא יכולים לראות שמישהו מתרומם והם רק ורק בכאב .
אוהבת אותך ותודה שאת בחיי ...

BeraBera

New member
לא טעית.

יש פעמים שלומר למישהו שהוא מסוגל לשלוט ברגשותיו ו"לקבוע" איך הוא ירגיש דווקא כן יכול לעודד אותו, ויש פעמים שלא.
זה כנראה תלוי באדם, ובתקופה בחייו.

פעם בקבוצת תמיכה היינו צריכים להכין אוסף של משפטים מעודדים. היו אנשים שנידבו משפטים כאלו- כי הם באמת עזרו להם להרגיש טוב יותר. אישית אלי זה מאוד לא דיבר, נרתעתי ממשפטים כאלו- אבל למדתי שלא כל מה שנכון לגבי נכון גם לאחרים.
ולמרבה ההפתעה, היו ימים שמשפטים בסגנון זה באמת עודדו.

נראה שמי שענה לא הבין שהכוונה שלך טובה. כנראה שזה בא ממקרים קודמים עם אנשים אחרים...
אבל זה בסדר. כתבת משהו בסדר לגמרי.

יקרה המון תודה

לך על המילים

מי שענתה יודעת ומכירה אותי טוב פשוט הקנאה והכאב פשוט אוכלים אותה ...אבל שטויות כמו שכתבתי לאלומה זה היה אתמול היום יום חדש

למעלה