היי, יש כאן סטונדטים שלומדים חינוך?

soy rebelde

New member
היי, יש כאן סטונדטים שלומדים חינוך? ../images/Emo39.gif

אני מעוניינת להירשם לאחד מחוגי החינוך, אך אני מתלבטת בין שניים: *החוג ללמידה, הוראה והדרכה *החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך אשמח אם תוכלו לספר לי קצת על הקורסים מבחינת התוכן שלהם, תארים מתקדמים ושאר ההיבטים.. תודה מראש

robinebony

New member
לומדת חינוך

בעיקרון רק משנה הבאה מתחילים אם החלוקה לחוגים ככה שאני עושה עכשוי כביכול חינוך כללי אבל נראה לי ששנה א' זה לא משנה. אנחנו למדנו (ונלמד) מבואות שונים שקשורים בחינוך (סוציולוגיה - אותי זה עיניין, פסיכולוגיה- גם מעניין, פילוסופיה - מקווה שמעניין) וגם סוגיות בחינוך ועוד. במבואות לומדים את הקשר בין המקצוע הנלמד לחינוך. אני יודעת שכדי לעסוק בתחומים של חינוך צריך גם תעודת הוראה. אפשר להתפתח להיות מורים או מדריכים, מנהלים, אנשי חינוך בלתי פורמךים, חוקריי חינוך ועוד... מקווה שעזרתי קצת

soy rebelde

New member
תודה רבה על התשובה..

אכן עזרת
, אך יש לי עוד שאלות ואשמח אם תוכלי לענות או מישהו אחר: הבנתי שמהשנה הבאה זה ישר מתפצל לחוגים ולכן עליי לבחור באחד מהחוגים כבר עכשיו.. השאלה שלי היא מהם ההבדלים בין 2 החוגים שכתבתי למעלה? כלומר האם למידה הוראה והדרכה "מחייב" אותי בגדול להיות מורה והוא יותר מעשי מאשר החוג השני שנשמע כחוג יותר פילוסופי- תיאורטי ונוטה יותר לכיוון של ניהול, או שהשמות מתעתעים בי? אשמח לכל פיסת מידע בנושא

robinebony

New member
לפי מה שאני הבנתי

זה אכן כמו שאת הבנת, למרות ששום דבר לא מחייב (אני שנה א' עכשיו והם "הפילו" את הפיצול הזה עליי עכשיו. אנחנו צריכים לבחור חוג לפני שעברנו את המבואו - ככה שגם אנחנו לא ממש יודעים). אני חושבת שבאתר של הפקולטה לחינוך יש הסברים על כל חוג, אולי שווה לבדוק (באתר של האוניברסיטה תחת סטודנטים- פקולטות ויחידות לימוד).

soy rebelde

New member
הבנתי..

אפשר לשאול מה החוג המשולב השני שבחרת? וכמובן תודה רבה על התשובות!

robinebony

New member
בהחלט שאפשר לשאול

אני לומדת אומנות יצירה בנוסף לחינוך, ובתקווה שאצליח לשמור על ממוצע מעל 85 ואז שנה הבאה החינוך יהפוך לייעוץ והתפתחות האדם (כפי שכבר ציינתי, אנחנו מתחילים עם החלוקה לחוגים רק שנה הבאה...) מה את מתכוונת לבחור?

soy rebelde

New member
אני עדיין מתלבטת..

למה בחרת דווקא בייעוץ והתפתחות האדם? מה היית רוצה לעשות בעתיד [בתחו הלימודי כמובן
]?

soy rebelde

New member
ושאלה קטנה נוספת..

אם תמשיכי לתואר שני אז יהיה לך תואר שני גם בחינוך וגם באומנות או שתואר שני הוא מחובר לאחד, או שצריך לבחור רק אחד מהם?

למעלה