היי, יש לי שאלה, אני מקווה שתוכלו

painapple

New member
היי, יש לי שאלה, אני מקווה שתוכלו

לענות לי עליה.. לאבא של יש סרטן כבר כמה שנים, והוא כבר עשה ניתוח לפני 5 שנים בערך ומאז עבר מלא טיפולים, ועד כמה שאני יודעת (רק מה שהוא אומר לי..) המצב בסדר. הוא עושה בדיקה בשם קולונוסקופיה ביום שני, ורציתי לדעת אם יש לבדיקה קשר לסרטן (אצלו זה סרטן הערמונית) ומהי בעצם.. תודה רבה.

קולונוסקופיה

היי פיינאפל... ממה שאני זוכרת קולונוסקופיה זו בדיקה של המעי הגס, והיא בדרך כלל משמשת כדי לגלות גידולים במעי. יש שתי דרכים, שאחת מהן פולשנית ואחת לא (צרפתי קישור שמסביר קצת). זהו, מקווה שזה המידע שרצית גלי

נאן

New member
בקשר לקולוסקופיה

היי מהאתר של שציפור שלחה לך יש מידע. את הבדיקה הוירטואלית לא עשיתי אבל את הקולוסקופיה הרגילה כן. מה שקל זה בדיקה עצמה כי נותנים משהו לטשטש אותך והתאוששות מהירה. יום לפני זה חיים על נוזלים. ומקבלים תרופה שגורמת לשלשולים.זה החלק הלא נעים לדעתי כמובן. אחרי הבדיקה יש עדיין גזים בבטן זה נותן קצת אי נוחות אבל כידוע גזים יוצאים ומתנדפים. סכ" הבדיקה אומנם פולשנים אבל בעידן של השנים האלו היא יותר קלה מלפני 5 שנים. שיהיה לו בהצלחה.

painapple

New member
שוב אני.. עוד שאלה. סורי על ההטרדה.

אבא שלי כבר כמה שעות ב"צום" על החומר המשלשל הזה וזה עושה לו כאבי ראש חריפים.. אני בטח סתם פארנואידית, אבל רציתי לדעת אם לבדיקה, מלבד הטשטוש, יש תופעות לוואי של אחרי הבדיקה?

נאן

New member
היי כנענית

תדאגי שישתה הרבה מיים. בגלל השילשולים שזה עושה. אין תופעות לואי פרט לבטן עם קצת גזים

למעלה