היי ! יש לי שאלה

LightBoy8

New member
היי ! יש לי שאלה

אני שאלתי לפני כמה זמן לגבי כפיפות בטן לחיזוק השרירים. קיבלתי את העצות בשני פורומים לעשות 20X4. חשבתי שאולי יעזור לי יותר, ולמשך כל השבוע האתמנתי כל יום בבוקר - 20 חזרות , 4 סטים. הבנתי מכתבות באינטרנט שזה מאוד לא בריא ועלול לגרום לבעיות גב, ואכן שאלתי על זה, אבל אף אחד לא ענה לי אז. בכל מקרה, קראתי שצריך להפחית בכמות ל3 פעמים בשבוע בלבד. אין בעיה, אבל השאלה אם זה יגרום לי לחזק את איזור הבטן ולראות תוצאות בעוד חודשיים נגיד? אה ועוד משהו, הגב שלי כואב טיפונת ככה כשאני מתמתח, כי אף פעם לא התאמנתי והגזמתי על ההתחלה שלי. מה אתם אומרים ? לזנוח את האימונים לעוד שבוע או להמשיך רק 3 פעמים בשבוע? זה לא יהווה בעיה לגב ? תודה לעונים : - )

oridoron77

New member
תשובה

1. אין טעם לבצע כל יום כפיפות בטן. 2-3 פעמים בשבוע יספיקו. 2. הטענה לבעיות גב, אינה מחודדת מספיק. נהוג לחשוב שכפיפה של הגו (סוג של יציאה מהמנח התקין) אינה בריאה. כל עוד התנועה נעשית בצורה מבוקרת, האגן נשמר במצב תקין (כלומר אין פיצוי שנגרם ממנו), אין סיבה לא לעשות זאת. יש לזכור ששרירי הבטן אינם רק תנועתיים, ויש שריר שפועל כמייצב (ויש שיגידו שהוא מבחינת פונקציונאלית הכי חשוב) בצורה סטטית, וכדאי לא להזניח אותו. לשם עבודה נכונה, ראוי תהלייעץ עם איש מקצוע, ולא לקבל עצות ממערכות פורומים. 3. אם הגו כואב שאתה מתמתח, צריך לברר למה. דבר שגם כן איאפשר לאבחן כאן. אורי

LightBoy8

New member
קודם כל, תודה על התגובה.

לגבי הגב, נראה לי שהכאבים הקטנים זה בגלל שמעולם לא עשיתי שום פעילות גופנית, ואיך שהתחלתי עשיתי כל יום. הגב לא כואב ממש, אבל טיפונת כשאני עושה מתיחה אחורה. מצאתי באקראי וידאו ביוטיוב שבחור עושה כפיפות בטן, וזה מה שאני עושה, רק לא בכזו מהירות כמובן. ככה אני יכול להמשיך לעשות נכון ? http://www.youtube.com/watch?v=kBAnGJ658ZA ולגבי ייעוץ, אני לא חושב ללכת לייעוץ, כי אף מאמן כושר לא יבוא להגיד לי אם אני עושה נכון או לא, ואיך לעשות וכו'... הוא יזמין אותי לשיעור ולסדרת אימונים שאני לא מעוניין בהם, אז בגלל זה אני מחפש את המידע בין אנשים בפורום וכל מיני מאמרים וכתבות בנט. ההתמקדות שלי הינה רק בעניין כפיפות הבטן וזהו.

oridoron77

New member
על דבר

1. הביצוע גרוע ומאוד לא מומלץ. בכללי לא מומלץ לערב תנועה גסה בחוליות הצוואריות. חוצמזה אפשר להשגיח שהרגליים ישארו על הקרקע (מבלי שמשהו יחזיק אותן) על מנת לתת לשרירי הבטן את ה"בעלות" על התנועה. 2. אתה מתאמן בחדר כושר? במידה וכן אז תריכים לבנות לך תוכנית חד וחלק. אם לא, ישנה אפשרות להזמין מדריך הביתה בתשלום חד פעמי, כדי שיבנה לך תוכנית שתבצע בבית, ויוודא שאתה מבצע את התרגילים כמו שצריך. אורי

למעלה