היי, יש לי שאלה.

sivanatia1

New member
היי, יש לי שאלה.

שוב חח
קניתי מכונה חדשה של זינגר, מדגם ינומה 1012, וניסיתי לתפור איתה כמה פעמים, אבל אני מסתבכת עם הסוגי תפר. יש למשל את הזיגזג, אבל הוא אף פעם לא יוצא לי כמו שצריך, הוא עושה כמה פסים של זיגזג ואז הופך להיות ישר.. מישהי יודעת למה זה קורה?
וגם יש את שתי הגלגלות בחלק העליון של המכונה כמו שרואים בתמונה. בגלגלת הימנית יש אותיות באנגלית שאיתן אני בוחרת את סוג התפר, ובגלגלת השמאלית יש מספרים.. מישהי יודעת מה הם עושים? ואיך אני מכוונת אותם שיתאימו לי לתפר?
תודה :)

Miss Moo

New member
קודם כל תתחדשי!

לא ידעתי שינומה זה זינגר :) אבל הדגם עצמו מאוד מוכר (יש לי אכן משהו דומה של זינגר)

לגבי הזיגזג- את בטוחה שבחרת את התפר הנכון? כי יש גם תפר זיגזג וישר משולבים כמו שאת מתארת...

לגבי הגלגלות- המספרים (לפחות אצלי) הם גודל התפר, תראי שככל שאת מקטינה את המספר- התפר יותר קטן ולהיפך... המספר הממוצע שלרוב משתמשים בו הוא 2.5

הדרך הכי אבל הכי טובה היא פשוט לקחת חתיכת בד (רצוי כהה) עם חוט לבן ולהתחיל להתנסות, לשחק עם הגדלים וסוגי התפרים וללמוד "דרך הידיים" כמובן שאם זו מכונה חדשה אז גם אמורה להיות לך חוברת ואז את פשוט יכולה לעבור עליה שלב שלב ולרשום לך הערות (ככה אני עשיתי שקניתי מכונה חדשה)- פשוט למדתי אותה צעד צעד...

בהצלחה ותעדכני!

sivanatia1

New member
ניסיתי את כך מה שהצעת

קראתי את החוברת, התנסיתי על בד, ובחרתי את הצורה הרצויה וזה יצא מעוות לגמרי, תהיתי אם התפר תלוי בעוד דברים שאני לא מודעת אליהם?

justmom

New member
RTFM

Read the frigging manual
אם המכונה חדשה, יש לה בטח מדריך שבא איתה, לא? בדרך כלל, במדריך הזה יש תשובות לרוב השאלות, לרוב מלוות גם בשרטוטים. ואם זו יאנומה (ולא זינגר), את המדריך שלה יש אפילו אונליין.

sivanatia1

New member
יש למישהי מושג

מה אני אמורה לעשות אם המכונה עושה רעשים של חריקות?
ממש כאילו היא חלודה מבפנים..?

sivanatia1

New member
אוקי תודה :]

את המכונה אני אשמן היום, אני מקווה שזו הבעיה של החריקות, אם לא, אפנה לחברה. ולגבי הדוגמאות ניסיתי, ורק כמה מהם יוצאים כמו שצריך. נגיד דוגמת הזיגזג יוצאת חצי באלכסון חצי ישר.. וניסיתי לשחק עם הגודל של התפר,, וזה לא פותר את העניין.. :\

אפשר לענות ולהסביר ולפתור כל בעיה

השאלה הראשונה היא איפה קנית את המכונה... בארץ או בחו"ל?
כי אם בארץ כדי לפנות לחנות שיתנו לך הדרכה,
לא תמיד אנחנו מבינות הכל תוך 10 - 15 דקות ועל רגל אחת.
(אפילו הגאוניות והמקצועיות שבנינו)
או שאולי יגיעו אליך הביתה ובצורה רגועה להסביר לך.

מאוד קשה לפי התמונה לראות ממש מה מראה גלגלת שמאל.
כשאת מסובבת את גלגל שמאל זה משנה לך את הדוגמה בלוח הדוגמאות העליון
מידע אישי מקצועי גלגל שמאלי זה לשינוי דוגמאות התפירה
גלגל ימני מראה את גודל התכים ואת רוחבם, ומה הצפיפות בכל דוגמה
מחכה לתשובה ממך אם הצליח לך. מקווה שכן
תודה מלי

למעלה