היי, יש לי שאלה....

שמופית

New member
היי, יש לי שאלה....

אני יודעת שכבר דנו פה בנושא החיסונים, אבל מצאתי את האתר המצ"ב - אתר של רופאי ילדים ובו פירוט החיסונים שהילד מקבל, ורציתי לדעת אם אתן חיסנתן את התינוק שלכן בכל החיסונים הללו. יש מלא חיסונים שמקבלים כל חודשיים עד גיל שנה ! נשמע לי פשוט יותר מדי חיסונים....
חוץ מזה, רציתי לשאול אם מישהי שמעה או שקרה לה שהתינוק נדבק בצהבת כתוצאה מהזריקה שניתנת לו בבי"ח ??? תודה

ronnieyuval

New member
לגבי החיסונים

אני חיסנתי את יובל לכל החיסונים שרופא הילדים שלנו המליץ עליהם. מכיוון שפה הילדים מקבלים את כל הטיפול ומעקב ההתפתחות אצל הרופא, ואין טיפשת חלב, הרופא הוא גם זה שיגיד אילו חיסונים הילד צריך לקבל ובמרפאתו מחסנים. כן, יש הרבה חיסונים. אני אישית שקלתי את שני הצדדים והחלטתי שעדיף לחסן מאשר לא לחסן. חוץ מזה, הרבה מהחיסונים ניתנים ביחד (2-3 בזריקה אחת). לא שמעתי מעולם על מקרה כזה כמו שאת מתארת, על הידבקות בצהבת B כתוצאה מהחיסון הניתן בביה"ח. כן שמעתי על מקרים של הידבקות כאשר התינוק לא היה מחוסן וננשך ע"י ילד נשא, וגם על מקרה אחד שהאמא הדביקה את התינוק ע"י הנקה.

ענתש

New member
נדבק בצהבת B ? ממש לא ! זה חיסון

מומת לגמרי אי אפשר להדבק מזה בצהבת. אל תבלבלי בין צהבת ילודים (ששם "צהבת" זו סתם מילה שמתארת את העובדה שהילדת נהיה צהוב - אין לזה שום קשר למחלה צהבת....) ובין החיסון לצהבת B שמקבלים.

למעלה