היי, יש לי שאלה.

Supermans girl

New member
היי, יש לי שאלה.

נודע לי שלמישהי שאני מכירה יש אוטיזם קל מאד. אשמח לדעת איך זה מתבטא?

Supermans girl

New member
תיקון

קראתי קצת מהחומר במאמרים שלכם בפורום ונראה לי שהמונח שיותר מתאים לה זה "אספרגר". תמיד חשבתי שיש לה בעיה בתקשורת, במיוחד עם אנשים בגילנו (17 וחצי) ועכשיו אני מבינה מדוע. אז מישהו מוכן להסביר לי על זה קצת, איך זה מתבטא, בפרט אצל בני נוער, ואיך עדיף להתייחס אליה מעתה? תודה.

נונינה1

New member
תנסי לחשוב על עולה חדש - שלא מבין

את השפה עד הסוף ולכן מגיב לא נכון לסלנג למשל. אדם עם אספרגר לא מבין קודי תקשורת כמו שצריך, התנהגויות ציניות למשל, משיכת כתפיים או פרצוף לא "מקבל פנים" ומכיון שהוא לא מבין אותם נכון או לא רואה אותם בכלל אז קשה לו להגיב נכון. אם תעשי חיפוש בפורום עם המילה "אספרגר" בחודשיים האחרונים תמצאי תרגום של מאמר די ארוך המסביר בדיוק מה אנשים עם אספרגר לא מבינים, וגם מנסה להסביר להם את הלקות שלהם ואיך להתמודד איתה. אולי תוכלי להעזר בזה. לקות נוספת הקשורה בדרך כלל באספרגר היא תחום ענין מסויים שהאדם בדרך כלל ממש אובססיבי אליו ויכול לדבר עליו שעות. במקרה הזה צריך להסביר לאותו אדם שכבר מיציתם להיום את הנושא הזה מבחינתכם ואתם מעוניינים לדבר על משהו אחר. בהצלחה.

Supermans girl

New member
אני לא יודעת..

אצלה זה לא עד כדי כך "חמור" כמו שהספקתי לקרוא פה בהודעות בפורום. היא פשוט ילדותית נורא יחסית לגילה (היא כבר בת 18 וקצת- יותר מבוגרת מכל האנשים בשכבה שלנו), היא נותנת לקלמר ולמחק שלה "שמות", יש לה מעצורים בדיבור- זתומרת- היא יכולה לחשוב חצי דקה לפני כל משפט שלה... וההתנהגות הכללית קצת מוזרה אבל היא תלמידה טובה מאד (מלבד אנגלית, שהבנתי שזה מהווה בעיה די רצינית ללוקים באספרגר). בנוסף, היא מציירת נורא יפה והיא בתיכון עם בני נוער רגילים- עובדה שאף אחד לא ממש שם לב לעובדה הזו (למרות שלדעת רבים היא מעט "מוזרה"). לדעתך מה שכתבתי פה מאפיין בעלי תסמונת אספרגר? או שזה נכלל ב"קווים אוטיסטיים" (יענו אוטיזם קל)? אגב, לא מצאתי את המאמר שדיברת עליו (בחיפוש "אספרגר" מצאתי יותר מדי הודעות..), אבל מצאתי מאמר אחר על אוטיסטים בהוליווד. אני לא הבנתי למה, לדוגמא, שרלוק הולמס הוא סוג של אוטיסט. זה רק בגלל שהוא מתבודד? זה גורם לי לחשוב שהילדה המדוברת מהשכבה שלי בכלל לא קרובה ל"הגדרה", כי היא דווקא מאד חפצה בחיי חברה ואם זה היה תלוי בה- היא הייתה כל הזמן בסביבת אנשים (למרות שזכור לי מגיל מוקדם הרבה יותר שהיא התבודדה, וכל הזמן שיחקה בטטריס, נגיד, במקום עם כל הילדים). תוכלי להבהיר לי את העיניינים? בתודה.

שלום סופרגירל

אני לא הייתי מתעסקת כל כך בהגדרות, באבחונים, ובניסיון להכניס את חברתך לטבלה. לפעמים גם אנשי מקצוע בתהליכי אבחון מתקשים לתת שמות ובעצם המטרה היא למקד את הקושי והיכולות ולעזור במידת האפשר נכון? אז באמת כל הכבוד לך על הרצון הכנה להבין את חברתך. אולי כדאי שאת האנרגיות הברוכות האלה תמקדי בלתמוך בה חברתית, לנסות וליצור איתה קשר אישי, ולראות איך את יכולה לתפקד כחברה אמיתית גם לבד וגם בתוך בקבוצה בכיתה. רונית

Supermans girl

New member
אוקיי, הבנתי אותך,

אבל הנושא מעניין אותי גם בלי כל קשר אליה. (ואני עדיין לא מבינה למה הולמס הוא תחת הקטגוריה..
)

אז ככה,

קודם כל שרלוק הולמס הוא דמות ספרותית. אמנם בלונדון ישנו "מוזיאון שרלוק הולמס" חדר ובו כל אותם סממנים שאפיינו את הסיפורים עליו (למשל המקטרת..) ובכל זאת הוא דמות דמיונית לחלוטין. אז אולי מנסים לראות אותו תחת הקטגוריה בגלל היכולת האנליטית המדהימה, יכולת הניתוח והתייחסות לפרטים שאולי אנשים מן היישוב לא היו מייחסים להם חשיבות. בכל מקרה- כיוון שאספרגר הוא מונח שמשתמשים בו רק בשנים האחרונות נראה לי קצת מאולץ הניסיון להכניס תחת השם הזה כל מיני מפורסמים..

נונינה1

New member
מצאתי לך את החומר המתורגם...

תעשי חיפוש מתקדם של המחרוזת ANIDND בשם המשתמש בין התאריכים ה -25 בספטמבר 2003 ועד ה30 בדצמבר 2003 ותקבלי אוסף הודעות - אלו שמצורף אליהם קובץ ה DOC הן התרגום בהצלחה.......

למעלה