היי .. יש לי שאלה..

pitput1

New member
היי .. יש לי שאלה..

אוקיי, אז מצאנו דירה, ואוטוטו עוברים.. אנחנו זה אני ועוד שתי שותפות. עכשיו, בדירה יש שלושה חדרים, כשאחד החדרים קצת יותר גדול מהשניים האחרים. אבל כשנכנסנו והתלבטנו מי תיקח איזה חדר, אז השותפות לא דיברו על זה שאחד יותר גדול מהשני. והחלטנו לעשות הגרלה בין החדרים. ולבסוף יצא שאני לוקחת את החדר הקצת יותר גדול. ואז הם נזכרו להגיד לי פתאום שאני צריכה לשלם יותר מהם בגלל החדר. אז אמרתי שבסדר. למרות שכשאני חושבת על זה עכשיו, עשינו הגרלה, כאילו זה לא אומר שמשלמים אותו מחיר? אני לא חושבת שאם למישהי מהם היה יוצא את החדר הזה, הם היו אומרות משהו.. מה אתם אומרים?

יש כמה דרכים - וזה בעיקר לשיקולך

ראשית, לא צירפתי את השאלה לשרשור שאלות ותשובות כי זה מסוג הדברים שאין עליהם תשובה חד משמעית - זה איך כל אדם היה בוחר להתמודד עם סיטואציה כזו. דרך אחת היא לומר : תראו - אני הנחתי שאנחנו מתחלקות שווה בשווה, וזו היתה הגרלה, כך שייתכן שמלכתחילה לא הייתי מקבלת את החדר. אם אתן מתעקשות על כך שמי שתדור בחדר הגדול תשלם יותר, אז לא אכפת לי להתחלף עם אחת מכן, או לחילופין, להציע לעשות "סבב". מה שכן, אני מסכימה שכל העניין נשמע לא טוב, לא נחמד. זה באמת מסוג הדברים שקובעים מראש. רעיון הסבב הוא לא מאוד מופרך: כשעברנו לדירה, מכיוון שאחד החדרים הוא ממש פצפון, דובר על כך שיהיה סבב בין שני השותפים שאחד מהם גר בחדר הפצפון. היתה הסכמה על הרעיון אבל הוא אף פעם לא מומש, פשוט כי השותף גילה שמאוד נוח לו בחדר הפצפון (מה גם שספציפית זה החבר שלי, כך שרוב הזמן הוא ממילא בחדר יותר גדול - שאותו אני קיבלתי.).

הרעיון הראשון של חציש

הוא רעיון מעולה. אני גר בחדר הרבה יותר גדול מהשותפים שלי (בסדר. לי יש 2 חדרים וחצי ולהם אחד כל אחד) ואני משלם 300 ש"ח יותר. תנסי ללכת בדרך ה-1 של חציש

יוֹאב

New member
זו בדיוק הסיבה

שלא הייתי מוכן לעבור לגור עם שותף שאני לא מכיר. אני גר עם חבר ובעיות שכאלו לא יצוצו. נתתי לו לבחור ראשון את החדר שלו, ולאחר מכן הוא הלך לקראתי וסיכמנו שבגלל שהחדר שלי הוא הקטן יותר, אני מקבל גם את המרפסת הצמודה לחדר שלי ולמטבח, והכניסה למטבח מהמרפסת נחסמת, כך שיוצא שיש לי חדר גדול יותר. אני מציע לך להבהיר טוב טוב לשותפות, שזו היתה הגרלה, ושאם היית יודעת שמדובר גם ביותר כסף, היית מוותרת לאחת מהן מראש. בדיוק מה שחצישלישרבע הציעה.

למעלה