היי.. יש לי שאלה..

היי.. יש לי שאלה..

הלכתי היום לפור שף והחלטתי לקנות הכל כי יש מסיבה ביום שישי ואני צריכה להכין עוגת דלעת... עכשיו זו פעם ראשונה אז אני צריכה קצת עזרה.. שאני מצפה את העוגה בבצק סוכר להוסיף CMC או לא? קניתי ג'ל לצביעה ולא אבקה... צריך לשים אלכוהול?.. אני צריכה לעשות שני עיגולים שווים.. אין לי חותכן! יש רעיון?.. אני צריכה תמונה של דלעת ואני לא יודעת איך כותבים את זה באנגלית כדי לחפש
מישי יודעת? כדאי לי לעשות שני חצאי עיגול או חצי אחד ולעגל...? יש למישו את ההסבר של טל על הדלעת של סינדרלה?.. בשביל העוגה של החצי עיגול איזה כמו צריכים? חחחח בטח סיבכתי את העולם אגב עברתי על המאמרים כמה וכמה פעמים ואני רוצה להיות ממש בטוחה שיהיהו כמה שפחות פאשלות! תווודה רבה רבה מראש
 

prettybaker

New member
Pumpkin = דלעת

1. אין צורך להוסיף CMC לבצק סוכר עבור הציפוי. בדרך כלל ה- CMC הוא עבור פיסול דמויות או משטחים ניידים. צבעי מאכל שלא אבקה - להוסיף מעט מעט מעט אלכוהול (אני עושה זאת ע"י מזרק שהבת שלי קיבלה פעם בקופת חולים ). עיגולים שווים - כוסות אולי??? לא יודעת לאיזה גודל את צריכה.
 

niritka

New member
כמה תשובות: לבצק לציפוי העוגה אין

צורך להוסיף CMC. CMC מוסיפים לבצק שאיתו רוצים לפסל. לגבי צבעי המאכל לא בטוחה שהבנתי את כוונתך אבל אם את רוצה לצבוע גוש בצק (ולא לצייר עליו) לא מוסיפים אלכוהול אלא ישירות צבע מאכל לתוך הבצק ולשים. תתחילי עם מעט צבע ותלושי ואם לא מספיק תוסיפי עוד עד לקבלת הגוון הרצוי. שני עיגולים שווים את יכולה לעשות בעזרת צלחת בגודל המתאים ולחתוך מסביב בסכין. ההסבר על הדלעת של טל נמצא במאמרים בפורום הכתום (למעלה) מקווה שעזרתי קצת
 
מה פתאום עזרת קצת../images/Emo35.gif

עזרת המון
חחח הרגשתי מזה תקועה בלי מושג על כלום! את יודעת אולי איך מודדים ככה שזה יהיה בגודל הרצוי..? (את הבצק סוכר לציפוי
) וזהו! מממש ממש תודה לך
 
כן יש לי.. חחח

צריך להוסיף גם לג'ל אלכוהול או לא? כדאי לי לעשות שני חצאי עיגול או חצי אחד ולעגל...? (בעוגה עצמה , יש לי תבנית של חצי עיגול) בשביל העוגה של החצי עיגול איזה כמות של עוגה צריכים, כמו של 26?
 
ועוד שאלה...

כמה זמן לפני אפשר להכין את העוגה שהיא לא תתקלקל? ואית הדמויות וכאלה כמה זמן לפני?
 

t a l talim

New member
תשובות-

- תוצאה יפה ושלמה יותר תתקבל מכדור העשוי משני חצאים, אך כדור שלם קשה יותר לצפות. קל הרבה יותר לעגל את הכיפה ולצפותה, אך זה מתבטא בתוצאה. - את העוגה עצמה ניתן לאפות מתי שרוצים, ולשמור במקרר או בהקפאה. מרגע הציפוי לא תיכנס העוגה יותר למקרר, ולכן כדאי לצפות כמה שיותר קרוב למועד. ניתן לשמור את העוגה המצופה בחוץ עד שבוע. - דמויות ניתן ליצור מתי שרוצים- אפילו חודשים מראש, רק לשמור במקום מוגן מאבק ומאור. בהצלחה!
 
תודה רבה!

השאלה היא בשביל שהם התקשו... כמה זמן מראש הן צריכות להיות מוכנות.. אבל בכל מקרה תודה
זה פורום כזה כייפי.. תמיד כולם עוזרים! חחח
 

עקרבוט1

New member
היי... התשובה הראשונה שלי!../images/Emo6.gif

אני רק יכולה להגיד שלג'ל לא מוסיפים אלכוהול, אפשר לצייר עם זה ישר במכחול... אני צודקת? (חיחי, התשובה הראשונה שלי)...
 
הבעיה העיקרית שלי...

שאני לא רוצה לפסל את הדמויות כי אני לא יודעת כמה בצק סוכר לשמור בשביל הציפוי... ואז אני לא יכולה להתחיל לפסל בכלל חחח אני בעייתית
 

עקרבוט1

New member
אז אולי קודם תצפי את העוגה...

ואז ממה שישאר לך תפסלי? גם אני חשבתי על הבעייה הזאת... קניתי לפני כמה ימים בצק סוכר וחשבתי על הבעייה הזאת... נ.ב יש למישהו רעיון לעוגה טובה וטעימה, שאפשר לצפות אותה בבצק סוכר? (מתכון)...
 
למעלה