היי, יש לי שאלות על ספירת דם

גלים1111

New member
היי, יש לי שאלות על ספירת דם

כבר כתבתי כאן בקשר לחבר שלי שמחלים מלימפומה. רציתי לשאול האם למישהו כאן יש ידע לגבי ספירת דם נמוכה? בבדיקה האחרונה יצא שכל הערכים מתחת לנורמה. אני מניחה שמדובר בכדוריות דם אדומות ולבנות (ונוטרו משהו...). עברו 3 שבועות מהטיפול הכימותרפי האחרון. נאמר לי שזה צפוי, ואין סיבה לדאגה. רציתי לשאול: 1. מה מרגישים פיזית/נפשית כשספירת הדם נמוכה? (החבר שלי לא מתלונן, אבל נראה לי שהוא מדוכא ומותש. זה קשור?) 2. מה רצוי לאכול/לשתות כדי להעלות את הערכים? 3. יש למישהו רעיונות איך אני יכולה לעזור לו עוד? תודה מראש והרבה בריאות!

ihovav

New member
קודם כל,

קישור לדבריה של מיליתו... אני אשאיר לחברי הפורום שחוו את זה על עצמם את מתן התשובות לשאלותייך. בגדול ספירת דם נמוכה אכן גורמת לעייפות, מה שסביר להניח משפיע על ההרגשה הנפשית... הכי חשוב זה שתמשיכי לתמוך ולעודד כמו שנשמע שאת עושה...

24 ברבלה

New member
הי ../images/Emo91.gif

חבר שלך סובל בדיוק כמוני מתופעות לוואי של סוף טיפול... התופעות הכי מעצבנות והכי קשות!
אז ככה, אצלי הספירה הייתה כרגיל בסדר חוץ מההמוגלובין שהוא מאוד נמוך וכך גם נשמע שאצל החבר שלך, וזה בהחלט נורמלי וזה בהחלט הגורם הראשי לעייפות הנוראית הזאת.
תראי אני כרגע חיה עם המגלובין 8 שהנורמל הוא 12 (ואצלי בכלל בימים הטובים הוא היה 14) אז את יכולה להבין שזה די נמוך.
בדרך כלל במצב כזה כבר נותנים מנות דם אבל בגלל שאנחנו צעירים מניחים שהגוף עוד מספיק חזק כביכול לחיות עם כזה חוסר דם... הציעו לי לקבל מנת דם אבל ממש לא התלהבתי, אני בהחלט מעדיפה לנסות להחזיק מעמד עוד טיפה כי בקרוב זה יעלה חזרה.
מה שקורה בעקבות החוסר דם הזה שהעייפות היא פשוט מאוד גדולה, חולשה נוראית וחוסר חשק לעשות כלום. אני ישנה 12 שעות, מתעוררת ואחרי שעה מוצאת עצמי שוב מכורבלת במיטה ונרדמת לעוד 3 4 שעות... זה מתסכל...נכון, כל היום נשרף לי אבל זה מאוד חשוב להקפיד על המנוחה הזאת כי יום אחד "התפרעתי" ויצאתי לכול היום, חזרתי ממש מאוחר ולמחרת קמתי עם כאבי עצמות בכול הגוף...
חשוב לזכור שלכול אחד זה אינדוידואלי ולא בטוח שהוא סובל מאותם סימפטומים.. מה שכן ישנם דברים שתמיד חשובים ויכולים לשפר את המצב: 1. בשר
- במיוחד כבד (אם הוא אוהב) מאוד עוזר להעלאת ההמגלובין 2. מים
- לשתות כול הזמן! לי יש בעיה אני לא שותה וזה אחר כך מתנקם בי. מים עוזרים לכול התופעות החל בעצירות וכלה בחולשה וחוסר דם ופשוט חשוב! אם יש לו בעיה עם טעם של מים תעשי לו מיץ אבל חשוב לשתות לפחות ליטר וחצי ביום... במחלקה תמיד ניסו לדחוף לי ואני פשוט לא מסוגלת אבל עם הזמן למדתי שאין לי ברירה ואם אני לא רוצה להמשיך לסבול זאת התשובה היחידה.
חוץ מזה מסאז'ים מפנקים בכול הגוף תמיד עוזרים... (לי לצערי רק אמא עושה, עוד אין לי את הפרטנר המפנק)חשוב לציין שלא משהו מקצועי ולא ללחוץ יותר מדי על עצמות כי זה אסור במהלך הטיפולים, משהו חובבני שעושה נעים מתקבל בברכה...
והכי חשוב סבלנות ותמיכה ולהבין שהוא לא באמת עצלן (כי ככה אני מרגישה כול היום שמפנקים אותי) הוא באמת חלש!
טוב שיש לו אותך וכול הכבוד על התמיכה והחוזק.. שולחת גם אלפי איחולים של התחזקות, עדכני בבשורות טובות!
שלך ברבלה

t w i x i t

New member
שיעור קטן על ספירת דם

זה נקרא ניוטרו NEYTRO) וזה מתייחס לכדוריות דם לבנות. ההמוגלובין HGB מתייחס לכדוריות דם אדומות. (אנמיה זה בעצם מחסור בבברזל = המוגלובין). אין דרך להעלות את זה, לא מזון ולא כל מיני טיפולים, משום שזה מתפתח במח העצם. מתחת ל-500 ניוטרופילים לא עושים טיפול כימותרפי ומכניסים גם לבידוד, כלומר לחדר מבודד שרק קרובים וחברים בריאים יכולים להכנס ורק עם מסכה.(יש בתי חולים שגם ממספר יותר גבוה כמו 1000 למשל לא עושים טיפול). וזה משום שתפקידן של הכדוריות הדם הלבנות הוא להגן על הגוף מפני זיהומים ומחלות, וכשאין מספיק הגנה אז המערכת החיסונית נחלשת ונחשפים לזיהומים. ירידה בספירה עלולה לגרום לעייפות ותשישות, כאבים במפרקים, כאבי עצמות, חולשה ועוד דברים בסגנון..... ד"א, בטיפול האחרון שלי הניוטרו הגיעו ל-800, כשלאורך כל תקופת הטיפולים הם עמדו בין 1800 ל-1200.... עם מרווח של שבועיים בין טיפול לטיפול. שבוע אחרי הטיפול האחרון הספירה פשוט קפצה והניוטרו הגיעו ל3500 !! ואז כל מיני אנשים אמרו לי שיכול מאוד להיות שזה פסיכולוגי בלה בלה ושיש מצב שזה בגלל זה... אז לא יודעת... :)

t w i x i t

New member
עוד משהו...

התכוונתי שאין דרך להעלות את הניוטרפילים. את ההמוגלובין אפשר להעלות ע"י מזונות עשירים בברזל ותוספי מזון אם מותר !

מיליתו

New member
לא מדויק

ישנן זריקות המעלות את הניטרופילים - ניאופוגן או גראנוצייט... משפיעות תוך יום-יומיים. ההמוגלובין, במקרה שלכם יעלה מעצמו תוך שבוע שבועיים ואני מאמינה שתוך חודש אם אין בעיה מיוחדת יחזור לרמות תקינות לחלוטין. תוספות ברזל (במזון) לא מזיקות, אבל גם לא תמיד מועילות. כשמח העצם מדוכא עקב הכימוטרפיה הוא לא מייצר כדוריות דם, או מייצר פחות. אפשר במקרה כזה לדמות את מח העצם למפעל שהפועלים שלו חולים, וכן מסוגלים לייצר פחות, גם אם יש להם חומרי גלם בכמות גדולה (ברזל)... בכל מקרה, לפני כמה ימים כתבתי כאן "הרצאה" על ספירות דם, וראיתי שכבר צרפו לך קישור... מאחלת לכם החלמה מלאה ומהירה!!!

גלים1111

New member
תודה מקרב לב לכל העונים ושאלה...

אודה מאוד אם תתייחסו לערכים שיש לו: 2.8 כדוריות לבנות 4.4 כדוריות אדומות 36.8 ניטרופילים עד כמה זה נמוך באמת ומה דעתכם? וחוץ מזה, רציתי להגיד משהו שנשמע לי רגשני בנאלי, אבל בכל זאת- אני חושבת שאתם גיבורים. אני יודעת מה אתם עוברים. בחצי שנה האחרונה אני תומכת בחבר שלי ונמצאת הרבה בבית החולים ורואה הכל. לחבר שלי אי אפשר להגיד שהוא גיבור, כי הוא נבוך מזה. אבל ככה אני חושבת. לא יודעת אם הייתי מצליחה לעבור כאלה דברים בעצמי. אז כל הכבוד ותצליחו והמון בריאות!

ihovav

New member
לתשובות הרפואיות,

נחכה למיליתו... בקשר לחלק האחרון - מסכימה איתך לגמרי! החברה כאן גיבורים ומקסימים!

מיליתו

New member
הי

ממש גטרמים לי להסמיק כשקוראים לי גיבורה... אני ממש לא מרגישה ככה. אני יותר כמו סירה קטנה שנזרקת בין הסלעים ומנסה להאחז במשהו כדי לא להישבר ולטבוע... בכל אופן, הספירות שלו לא מאוד גבוהות, אבל גם לא מאוד מאוד נמוכות. אני מניחה שתוך כמה ימים (אם הוא לא יקבל טיפול) הוא יתחיל להרגיש יותר טוב.

למעלה