היי כולם, אני כרגע בתהליך

yariv~2

New member
היי כולם, אני כרגע בתהליך

של השלמת בגרויות אלה מיכם שכבר השלימו מוכנים לתת לי פרטים על הצורה שבה הם עשו זאת? פרטים כמו: איפה השלמתם, על איזה מקום אתם ממליצים, כמה זמן לקח, ועוד.. כל פרט מבורך אז.. תודה לכולם!!

אשמח לייעץ לך--על בגרויות.

בשמחה. ובכן.בכל נושא המקומות ללימד בגרויות-----יש בכלליות 2 סוגי מקומות.יש את הבתי-ספר האקסטרניים לבגרויות,כמו מכון שחר וירדן וכו וכו, שבהם לומדים את הבגרויות בשעות של בד"כ אחרי צהריים,לימוד אינטנסיבי ביותר שצריך להשקיע בו. באותם בתי ספר---------הלימוד הינו בתשלום. לעומת זאת, יש את המכינות של האגודה לקידום החינוך,שבהם לומדים במשך כשנה וחצי שנתיים את כל הבגרויות,הלימודים הם בשעות הבוקר עד אחרי צהריים. בד"כ ומדים בשנה אחת את כל המקצועות ובשנה השניה את המקצועות הכבדים--אנגלית,מתמתיקה ומצקוע מוגבר.עכשיו-בנוגע לתשלום--אז ככה:בעקרון,אם אתה חייל משוחרר, והמצב בבית לא ממש טוב,--אז הלימודים הם בחינם. אך לא רק זה.אתה יכו להיות זכאי,(ברוב המקרים)למילגת קיום חודשית. כל זה--ממשרד הביטחון.עכשיו. במידה ואינך נהנה מזכויות חייל משוחרר,------------זה עובר ליד האגודה לידום החינוך,וכנ"ל:במידה והם מחליטים שהמצב בבית לא כ"כ טוב,(ההורים לא מרויחים הרבה)הלימודים הם על חשבונם--ויכול להיות שתזכה חוצמזה גם למילגת קיום. אבל: לגבי יוצא בשאלה---הדברים יכולים להשתנות,שכן במידה ואינך בקשר/קשר טוב עם ההורים,כך שם במילא לא עוזרים לך,הרי שעל סמך זה גם תוכל להיות זכאי להטבות הנ"ל. רצוי שיהיו מסמכים. ---------עכשיו. כל מה שאמרתי,אינו מקובע בדיוק, כיון שבכל מקרה יש וועדה, שדנה לגבי כ"א ואחד שרוצה להתקבל לגופו על סמך מסמכים וכד.דבר נוסף--במידה והינך חייל משוחרר והיית בעת השירות חייל בודד/זכאי סיוע---תהיה זכאי למילגת קיום מוגדלת. אז מסקנה---במידה ואין ביכולתך לממן את עלות הלימודים--רצוי שתלך למכינות לבגרויות. למשל בי-ם הן נמצאות בהר הצופים ,ועוד מקומות.אך הן פזורות בכל הארץ. ------יש גם מכינות שמשלימות בגרויות לפי כמה שחסר לך. אז לדעתי, תוכל להגיע לאחת מהמכינות הללו ולהשלים. כשרוב סכוייך הם כאלה שזה לא יעלה לך ואולי אף תזכה במילגה... בכל אופן, לפעמים יש גופים העוזרים ליוצאים וכד,גם בלימודיהם בבתי ספר האקסטרניים---במימון הלימודים----אני מתכוון לכדוגמת חברת מועצת עיריית י-ם---רוני אלוני..מקווה שהרחבתי את ידיעתך בנושא. שתצליח בחייך בכל אשר תעשה------מכל הלב. ליילה טוב לכולם.

הוספה לייעוצי לבגרויות...

אה----אני לומד כרגע ב"מכינת הבוגרים"שנמצאת באוניברסיטה בהר הצופים י-ם אני בשנה השנייה.יש מורים מעולים בשנה הראשונה לפחות. יש גם את המכנה הקדם אקדמאית ליידנו,שבה הלימודים הם יותר אינטנסיביים,ובה תוכל להשלים אם נשאר לך קצת בגרויות.(בעיקרון).יש בי-ם גם מכינות בגבעת רם ועוד. אני יכול להמליץ רק על שלי...(י גם מכינה לדתיים) אני לא ממליץ לך אם אתה יוצא.באיזור השפלה יש גם כל מיני,שפיים,בית ברל,ועוד. אך אותם אני לא מכיר. על כולם חלים התנאים שכתבתי בידיעה הקודמת.הרבה הצלחה.חיים טובים.

מהות

New member
עוד כמה פרטים טכניים

הבגרות בנויה ממקצועות חובה ומקצועות רשות מקצועות חובה: אנגלית, מתמטיקה, לשון, היסטוריה+אזרחות, ספרות, תנך ומקצוע רשות אחד ברמה מורחבת. לכל אחד מהמקצועות הללו אפשר לקנות ספרי הכנה לבגרות, וספרים עם בגרויות משנים שעברו עם פתרונות מלאים (של אנקורי למשל) או למצוא כאלה פה באינטרנט. מקצועות המניים כמו ספרות, היסטוריה ואזרחות אפשר ללמוד לבד, למי שיש כוח ויכולת התמדה. צריך לשנן בהתאם למבחנים משנים קודמות נושאים נפוצים שחוזרים על עצמם הרבה. במידה ובוחרים ללכת בדרך זו, לא מחוייבים לחכות שנתיים תמימות עד סיום הבגרות, אני מכירה אנשים שסיימו כך תוך שנה את כל הבגרויות, כשהם עושים קורסים רק במקצועות הבעייתים- אנגלית, מתמטיקה והמקצוע המורחב. תלוי כמובן ברמת הידע הקודם, ויכולת ההתמדה. במידה ותחליט ללמוד לבד, ותרצה טיפים איפה אפשר להשיג את החומר ואיך למקד אותו, אפשר ליצור איתי קשר פה או באי מייל. בהצלחה דיף

למעלה