היי כולם, ובפרט ציפור לילה

24תותי

New member
היי כולם, ובפרט ציפור לילה

חורף- לפי דעתי הוא קצת עצוב, מזג האוויר החורפי, הגשם, הרוחות. אם אתה לא מתכרבל בתוך הפוך זה קצת מדכא לשבת בבית כל היום. (אני כשאני בבית אני רק לומדת). מצד שני, אני גם לא מתה על הקיץ, כי בקיץ הולכים לבריכה, לים, להסתובב ברחוב- הכל דברים שאין באפשרותי לעשות עקב המגבלות שנשארו לי בעקבות הניתוח. זה די מדכא. אז איזו עונה אני כן אוהבת? כנראה שאני בעצמי לא יודעת, אבל מה שאני כן יודעת זה שאני כזאת- לא אוהבת כמעט כלום. יש לכם אולי עצה בשבילי, איך אני מוציאה את התכונה השלילית הזאת מאוסף התכונות שמאפיינות אותי? (עם כל הצניעות, רובן בסדר). אני פתוחה להצעות, ומקווה שתכתבו לי, גם אם אין לכם תשובה, אשמח לקבל תגובות מכל אחד. ביי לעכשיו, תותי.

חורף קייץ והשאר

תותי, אני חושבת שזה הכל עניין של הסתכלות. חצי הכוס, את יודעת. אפשר למצוא בכל דבר את הטוב והרע וה"באמצע" שבו. את הקיץ למשל, אני לא כל כך אוהבת כי חם ומזיעים אבל מצד שני אני יכולה לחיות על קרטיבים בלבד וללכת יחפה לכל מקום. סתיו ואביב הן עונות ממש מיוחדות כי הן די דומות אבל הן לא דומות לכלום כי ממש אי אפשר לדעת למה לצפות כשקמים בבוקר ולא משנה מה אמרו בתחזית ברדיו. אם את מרגישה שהתכונה הזו שלילית אצלך אז אולי תנסי לשנות אותה, או למתן אותה, כי אם זה בעניין של לראות דברים, אז אפשר להתאמן בלראות דברים אחרת. זה אמנם לוקח קצת זמן וקצת יותר חשיבה אבל מההיכרות שלי איתך אני חושבת שיש בך את היכולת לראות דברים על הצד היותר מלא של הכוס. מה את אומרת?

24תותי

New member
ציפור לילה

אם כל אחד מאיתנו היה יכול לשנות את כל התכונות השליליות אצלו אז כולנו היינו מושלמים. ואת חושבת שהדבר אפשרי? כי אני לא. האמת שמתאים לך, לפי מה שאני מכירה אותך, להסתובב יחפה ולאכול קרטיב, אבל זה רק כדרך אגב. תודה רבה, אני חייבת לציין שזה מחמיא לי שאת חושבת שיש לי את היכולת לראות דברים על הצד היותר מלא של הכוס. אני משתדלת לעשות את זה, אבל מה אני אגיד לך, זה לא תמיד הולך. תותי.

זה נכון

אבל השאלה היא מה זה מושלם. יש דבר כזה בכלל? יש מושלם אבסולוטי? האם יש דבר אחד עלי אדמות (או בחיים, לפי ההגדרה שלנו) שהוא מושלם לפי כל קנה מידה אפשרי? אני חושבת שאפשר לעשות יותר טוב. אפשר לבחור דרך שהיא יותר נכונה לך באותו רגע באותו אקלים. ואם בחרת דרך אחת בזמן מסוים, אז אולי אחרי חודש או שנה היא לא תתאים. כי הכל משתנה וזז כל הזמן. אני מאמינה שכל דבר אפשר לעשות בהמון דרכים, אבל אני גם מאמינה שהכוח שלנו הגדול ביותר הוא ביכולת להשתנות לפי טוואי הדרך מתוך ההבנה שהכל זמני ואין דבר שהוא קבוע ואם אנחנו מספיק חזקים ומודעים כדי לראות את הדרך, וכל אחד ודרכו הוא, ולהשתנות עם פיתוליה. אם זה לא קל, אז אלה הם באמת החיים. ואם הכל היה קל לא היינו מעריכים את הדרך, והשינויים ואיך שדברים נוגעים בנו.

ornusha

New member
../images/Emo188.gif או ../images/Emo42.gif

תותי, אולי במצבך קשה לך לראות נקודות אור אבל לכל דבר (גם אם זה הדבר הכי טוב בעולם) יש נקודות שליליות שקל מאוד לראות. גם בשבילי הקיץ האחרון היה אחד המעצבנים שיכולים להיות. אני במצבי לא יכלתי ללכת לים או לברכה רק בגלל הסכנה להיות חשופה לשמש ולחיידקים שיש שם. ואני אחת שאין שבוע בקיץ בו אני לא הולכת לפחות 4 פעמים לבריכה. תביני, אני גרה בכפר והבריכה היא 100 מ' מהבית- שאני יוצאת החוצה אני רואה אותה. אם הייתי רוצה הייתי יכולה לשקוע בדיכאון אבל לא בחרתי בכך, ובימים בהם לא הייתי בטיפולים הייתי עושה דברים אחרים. אומנם בהתחלה היה לי קשה לוותר על הבריכה אבל בזכות הבחירה שעשיתי רב הזמן לא הייתי בדכאון. בעניין החורף קשה לי להזדהות איתך. אומנם את צודקת בחורף קר ובאמת רב הזמן יושבים בבית. אבל גם אנשים בריאים עושים בדיוק אותו דבר... אני יכולה לעזור לך בזה שאני יגיד לך מה אני עושה. את רוב זמני אני מבלה בבית שלי עם חברים או בבית שלהם. עכשיו זה קצת מתחיל להיות בעייתי כי רובם מתגייסים או התגייסו, אבל תמיד יש עם מי להיות. חוץ מזה, מכיוון שסיימתי טיפולים אני מנסה למצוא לעצמי עבודה. אני לא יודעת אם את יכולה לעבוד כרגע, אבל אם את מחפשת לעשות משהו יש הרבה עבודות שאפשר לעשות מהבית. אם מצבך מאפשר את יכולה לתת שיעורי עזר, להדפיס עבודות לאחרים ואני בטוחה שיש עוד עבודות שאני לא חושבת עליהן כרגע. חוץ מזה יש בחורף (במיוחד בארץ) הרבה ימים יפים יחסית שאפשר לנצל אותם לטייל (אם את יכולה). ציינת שאת לומדת בבית. מה רע ללמוד? אומנם זה משעממם ושיגרתי, אבל הכל בחיים זה שיגרה... רק תזכרי דבר אחד: בכל דבר את יכולה למצוא דברים רעים, אך כמספרם יש גם דברים טובים. תמיד פה לכל דבר!

24תותי

New member
ornusha

אני לא חושבת שאחת התכונות שמאפיינות אותי זה הנטיה לראות דברים בצורה שלילית. אני כן משתדלת לראות דברים בצורה חיובית, אם כי לפעמים זה קצת קשה. למזלי אין לי בריכה ליד הבית, באמת שאני לא מחפשת עבודות לעבוד בהן, כי אני שקועה רוב הזמן בלימודים (אני לומדת לתואר ראשון בפסיכולוגיה). ספרי לי עוד קצת על עצמך. הייתי באמת שמחה לדעת. תותי.

תותי מתוקה../images/Emo140.gif

אם את לומדת פסיכולגיה בטוח שיש לך את הכלים להתמודד עם מצב הרוח הנאכסי,וחוסר החשק להנות מהחיים. אני עוברת גם תקופות של אפ אנד דאוון לרב יוצאת מהן צ'יק צ'ק ומשתדלת להנות מהחיים .

ornusha

New member
תותי24

החיים של כולנו גם ככה לא פשוטים אז החלטתי לא להמשיך "לסבך" את שלך. מעכשיו אני יכתוב פה... ודרך אגב ההתנצלות שלך מקובלת: זה באמת מעצבן לחזור על אותו סיפור שוב ושוב... אז נחזור אליי. תודה על מה שהצעת לי, וזה גם בערך מה שתכננתי לעשות. כמו שאת יודעת הכל הולך במדינה הזאת לאט אז גם התשובה מהוועדה הרפואית בצבא עוד לא הגיעה (ומן הסתם הם ישחררו אותי). בנתיים אני מחפשת עבודה נוספת ומתחילה ללחוץ על הצבא בקשר לוועדה. ברגע שאני יקבל את התשובה, אני מתכוונת להתנדב- לא שירות לאומי אלא על מדים (לא שיש בזה משהו רע). אבל שלא תטעי, אני לא יחכה להתנדבות הרבה. אם אני יראה שהעניינים הולכים לאט מדי אני יגיד "תודה, שלום" ויתחיל ללמוד... וזהו, זה השגרה שאני מנסה לבנות לי... אני לא יודעת איך את מתמודדת עם המחלה, אבל בכל מקרה אני רוצה להגיד לך שאפשר להתגבר עליה. כשגיליתי את המחלה הייתי בשלב 4 או 2 מתקדם, כמו שחלק מכנים זאת, והיה מתוכנן לי סדרה של 6-8 טיפולים כימו' והקרנות. בסופו של דבר עשיתי 8 כימו' וסיימתי בלי עין הרע לתמיד. תרגישי טוב ותהיה חזקה!

תמר 26

New member
../images/Emo51.gif ו ../images/Emo52.gif

אני מצטערת עוברת עלי תקופה מוזרה (אפילו מאוד) ואני לא יכולה להסביר לעצמי. מחשבות והרהורים מוזרים. והרבה דברים בבת אחת מעסיקים אותי. זה לא המצב רוח רע שנגרם מהכימו' זה משהו אחר. אני מקנאה קצת במי שיכול להתבטא במילים, אולי "להתפרק", להסביר את המחשבות שעולות לי, להתייעץ. אבל כרגע לבטא את הדברים האלו בקול או אפילו בכתב יגרום למשהו עדין מאוד להישבר בפנים.
המחלה זה פשוט לא אחד הדברים שאני רוצה להתעסק בהם. היא שם, היא מטופלת, ואני יודעת שהיא גם תעבור.
מתוקה על התמיכה ועל ה
.

תמר 26

New member
תותי ../images/Emo186.gif../images/Emo188.gif

גם אני לא בדיוק חובבת חורף, ואני יכולה לעשות רשימה ארוכה של דברים שליליים על החורף,
אז לעידוד מצב הרוח
(שלי שלך וכל מי ששמים אפורים לא בדיוק מעלים חיוך) תתגלגלי למטה. עשינו רשימה של דברים טובים וכייפים בחורף
בטוח תוכלי למצוא כמה שמתאימים לך, ולהתמקד בהם בשעות הקשות. חוץ מזה שהיומיים האחרונים היו ממש מקסימים שמיים בצבע תכלת ושמש חמימה ולא מדי
מותר לקוות שמפלס המים יסתדר עם עוד כמה ימי חסד כאלה של שמש

השאלה אם תמיד זה היה ככה ?

את צריכה לשאול את עצמך אם מאז ומתמיד היית כזו, אחת שלא אוהבת כלום - לפי הגדרתך. כי חוסר החשק ואי היכולת להנות מדברים שקיימים מסביבך - לפעמים יכולה להעיד על דיכאון... אני למשל - בנאדם שמאד אוהב לחיות. אני אוהבת לראות אנשים, אוהבת להסתובב בחוץ, אוהבת ליצור ולעשות דברים.... אבל כשחליתי, זמן מה אחרי , איבדתי את החשק לעשות. איבדתי את היכולת להנות מדברים שנהניתי מהם בעבר. איבדתי עניין בהכל ומוטיבציה לא נשארה לי. אובחנתי כסובלת מדיכאון. טיפלתי בזה וחזר לי החשק לעשות דברים והיכולת להנות מהם. ולגבי עונות השנה - אני מתעבת חורף, אולי בגלל שהוא כל כך קשה פה.... מצרפת תמונה מאזור מגוריי (בוסטון ) - סופת השלג שהייתה פה בסוף השבוע.

למעלה