היי כולם זקוקה לעידוד

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי כולם זקוקה לעידוד

היום אני מתחילה עבודה חדשה וזה די מפחיד אותי. תבינו בחיים אבל בחיים לא עבדתי!
אני מקבלת קיצבה מביטוח לאומי אבל הכול מפחיד אותי, עוד מה שבעבודה אני אצטרך לעבוד גם עם מגב ומטאטא (למרות שהמנהלת חמודה אמיתית אמרה שהיא תעזור לי).
אני הלחץ פעם ראשונה עבודה בחיי ואני כבר בת 28 מפחדת כמו ילדה קטנה

Lady Stark

New member
הי מתוקה

קודם כל, זה ממש אמיץ מצדך. במיוחד כשעוד לא עשית את זה. אני יודעת שבימים כאלה לא כזה מעודד לשמוע שאת אמיצה, אבל זה נכון בכל מקרה.
אני חושבת שהאוסידי והחרדה הם גורם בלחץ שאת מרגישה.

אצל כל אחד זה אישי, אבל אני מתמודדת עם שינויים כאלה בעזרת זה שאני עושה סדר יום בראש כדי להרגיע את הפחד מהלא נודע. סוג של לעשות סדר בבלגאן.
הנה דוגמא:

08:00-09:00 - להתכונן ליציאה מהבית. לעשות מקלחת טובה, לשמוע מוזיקה מרגיעה.
09:00-10:00 - לנסוע לעבודה, לשתות קפה, לנשום עמוק.
10:00-13:00 - חפיפה בעבודה: לא לעשות כלום מלבד להקשיב. להתבונן בסביבה. לספוג מידע. אין טעם לשפוט את עצמי או לבדוק את עצמי כי אני בסביבה חדשה ולא מצופה ממני לדעת כלום. רק לספוג מידע. בלי בדיקות.
13:00 - הביתה. לנוח במקום מוכר. לראות סדרה אהובה.

ואז בעזרת סדר כזה שבו אני שמה בתבניות ובזמנים את התפקידים שחילקתי לעצמי, ברור לי יותר איך להתמודד עם תחושת החרדה שמגיעה עם התחלה חדשה ומפחידה.

בכל מקרה, מה שבטוח - אחרי היום הראשון תפחדי פחות. ואחרי היום השני עוד הרבה פחות. זה עניין של הסתגלות, מותק.

תרגישי טוב ושולחת חיבוק!
ותעדכני!

מוכר, כל כך מוכר

אני עבדתי שנים בעבודות טובות וברמה ומאז שהדיכאון והחרדה החריפו אני לא עובדת, אפילו המחשבה על עבודה קלה, שקטנה עליי בהרבה מידות מפחידה אותי עד מוות, אני חושבת על התרחישים הכי גרועים.

אני חושבת שהפתרון הוא פשוט לפרק את החששות לגורמים, להבין שאין באמת ממה לחשוש ושזה בעיקר בראש שלנו.

משם פשוט לקפוץ למים ולשחות.

שיהיה בהצלחה! מקווה שגם אני בקרוב אצליח לעשות את זה.

היי

טבעי לחשוש מדברים חדשים ואני באמת חושבת שהעצות שליידי סטארק ועתיד ורוד נתנו לך יכולות לעזור, בעיקר לפרק את החששות לגורמים.
אני מקווה שהיום הראשון יעבור בקלות ותזכרי שלכל שבוע יש סופ"ש שאת יכולה להתאושש בו ולאגור כוחות מחדש.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי התפטרתי

ניסיתי לעבוד באמת שניסיתי. תקתקתי מחירים על מוצרים פרסתי גבינות ונקניקים, שטפתי כלים, אפילו ניקיתי ונגעתי בפח!
אבל משהו בפנים הציק לי. היו רגעים שאמרתי שזה נחמד והיו רגעים שצרחתי בפנים ורציתי שזה כבר יגמר.
דיברתי עם המנהלת היא היתה מדהימה ואפילו שאבא שלה שעובד איתה אמר לה שאני איטית מידי היא השתיקה אותו.
הרגשתי כול כך כלומניקית. אני מרגישה לא שווה כלום. איך אני אסתדר עם כול ההוצאות הכספיות?
אני מרגישה כמו אפס אפס. מצטערת אם האמנתם שאני אצליח באמת שאני מצטערת.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
יותר מידי הוצאות

מאז שאבי ניפטר יש לנו המון חובות והוצאות.לכן הייתי חייבת לעבוד אבל כמובן לא הצלחתי.

היי48

New member
היי

אני יודעת שזה אולי לא יותר מדי מעודד אותך עכשיו, אבל אני יכולה להגיד לך שזה שלא הסתדר בעבודה הזאת זה לא אומר כלום. אני מבינה שזה מתסכל, אבל זה לוקח זמן למצוא את מקומך בשוק העבודה, גם מבחינת סוג התפקיד, החברה, האנשים שאיתם עובדים וכו'. את פשוט צריכה ללמוד להכיר את עצמך בתור עובדת-למה את מתאימה, במה את טובה יותר ובמה פחות, איפה את יותר משתלבת, מהם סדרי העדיפויות שלך וכו'... זה דבר מאוד מוכר, לצערנו כולנו עברנו את זה... אני מכירה הרבה אנשים שעברו בין תחומי עבודה שונים, בין סוגי חברות שונות ועוד עד שהחליטו לאיפה הם מתאימים. לרוב לא מגלים את זה בעבודה הראשונה. אל תדאגי, הדברים יסתדרו בסופו של דבר, ואת תמצאי את עצמך במקום שבו תרגישי טוב. גם זה עוד יגיע

מיצי2013

New member
היי דוקטור הו

מצטערת שהלך ככה ולא כמו שקיווית... אבל אל תכעסי על עצמך. לפעמים זה לא אומר כישלון אלא הבנה מתי זה יותר מידי.

nivos7

New member
כל הכבוד לך על זה שניסית

כשיצאתי מדכאון שהתחולל אצלי בסביבות 2009 , נשארו לי כבערך עשרה ימים על מנת להשלים את המועדפת ולקבל מענק מהצבא.
ואת רוב העבודה המועדפת עשיתי בתור מלצר בבית מלון .
החלטתי להפוך למתדלק בתחנה שנמצאת קרוב לבית
הגעתי לראיון קצר , ואחרי כמה ימים התחלתי לעבוד
עדיין המצב רוח היה דיי ירוד והבטחון העצמי באדמה
נכנסתי לתחנה, לבשתי מדים.
והאחראי משמרת הסתכל עליי, ראה שעומד מולו (הנה השד העדתי יוצא) בחור לבן עם פנים חמודות, ההפך ממנו
ואמר לי שהדבר הראשון שאני עושה זה לנקות שירותים.
הרגשתי כל כך מנוצל , כל כך פגוע שאמרתי לו לאחר חמש דקות שאני לא מסוגל ומתפטר.

לכן, כל הכבוד לך , בתור אחת שטוענת שזאת הפעם ראשונה שאת עובדת על זה שניסית , על זה שהצלחת
ויפה שהמנהלת נתנה לך הרגשה טובה
היא יודעת מה עובר עלייך ? איך בכלל הגעת לעבודה הזאת ?
ומה עם לתת לזה עוד צ'אנס ?

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי ניבוס:)

תודה רבה לך זה מעודד אותי מאוד כל האהבה שלכם.
כן סיפרתי למנהלת שזאת העבודה הראשונה שלי אי פעם. חיפשתי מודעות דרושים ומצאתי שחיפשו שם עובדת.
ניסיתי לתת לזה עוד יום כי הרי העבודה קרובה לבית שלי במרחק נסיעה קצרה וחשבתי שזה עבודה מושלמת.
אני לא יכולה לתת לזה עוד צ'אנס כי היה ממש קשה לי שם.

nivos7

New member
אז לא מתאים

אבל לפחות כמו שאמרה זמרת החתונות המעוללת "שורטי " את חצי רגל בחוץ

ניסית , זה אומר שאת כבר מוכנה לצעד הזה לחפש עבודה , זה כבר בגרות.
אל תתייאשי , יש גם מקומות אחרים , ולפעמים פוגשים עובדים מעולים שכיף לעבוד איתם , כיף לבלות איתם וגם בסוף החודש מקבלים משכורת

nivos7

New member
שורטי האוחצ'ה - חצי רגל בחוץ

שורטי בשיר ובקליפ "חצי רגל בחוץ" שהפך ללהיט גדול בתחנות רדיו ובערוץ 24.

תאכלס , אף אחד חוץ ממני לא ילחץ על הקליפ הזה, אבל גרם לי לפרץ של נוסטלגיה

למעלה