היי כולם משהו חשוב!

shani115

New member
היי כולם משהו חשוב!

היום קראתי משהו שזיעזע אותי כת של נאצים רוסים לאן הגענו??זה מפחיד להסתובב בחוץ כשקיימים אנשים כאלה במדינה שלנו שהייתה אמורה להיות מוגנת מכל האנטישמים אחרי כל מה שעברנו ואיך ירגישו הניצולי שואה? ואז חשבתי שאנחנו כל היהודים צריכים להתאחד ולא להתעסק בלפגוע אחד בשני ולשנוא אחד את השני זה לא יתן לנו כלום רק שנאה שבנתיים יש לנו מספיק שונאים אם אנחנו נתאחד דתיים חילונים כל היהודים ביחד ונתנהג כמו שצריך אנחנו ננצח את כל האויבים שלנו ונראה לה' שאנחנו שווים את זה שהוא יעזור לנו שוב לא סתם יש יותר מדי סבל יותר מדי אנשים חוטאים וגם צריך להחליף ראש ממשלה וממשלה בדחיפות!אנשים שיעזרו באמת וישקמו את המדינה והנוער ידאגו לחינוך ולמה שבאמת צריך!אם כולנו נתאחד אף אחד לא יוכל עלינו!ואני חושבת שזאת המסקנה מכל הסבל שנגרם לנו.אז מה דעתם?

shani115

New member
אני אמרתי את זה?

אמרתי שנפסיק עם השנאה אחד כלפי השני כולנו יהודים !למה לשנוא בצורה כזאת? יש מספיק אנשים ששונאים אותנו אמרתי"חילונים ודתיים"מה לא ברור?

רק שאלתי

בכל אופן, אני מסכים שצריך לטפל בנאצים האלה בכל דרך אפשרית, ולא למהר להעלות לארץ כל אחד שסבתא של שכנה שלו במקרה יהודיה

אני חושבת

שהתופעה של ניאונאצים בקרבנו מעידה על בלבול עצום ואי הבנת מושגים אבל כבר היו מי שטבעו את המושג המגעיל "אשכנצים" וכבר היו צלבי כרס על חלונות ראווה ועל קברים.. ותנועות ימין קיצוניות או תנועות מחטרתיות נוטת ללקט להן סמלי מחאה בלי להבינם מה שמדאיג באמת בחברה הישראלית של 2007 ,לדעתי ואותי כאמור.. זה בעיקר העובדה שהשוליים מתרחבים למימדים יותר משהיו והן תוצאה של קליטת עליה לא מושכלת ושל היותה של החברה שלנו חברה קשה ולא מקבלת (אם יותר לי להזכיר: החיבור שנעשה בזמנו בין רוסיות וזונות.. רוסים ועולם תחתון - דחיית האתיופים ממעגל העבודה - גם המשכילים וכו)(ויש הרבה דוגמאות ואני מצטערת שאני נכנסת לסטריוטיפים אבל זה מתחיל משם..) אז תגידו - כן גם לי עשו (נו אריק אינשטיין ואורי זוהר כתבו על זה מערכון לפני 20 שנה בערך...)

ליבליך

New member
לדעתי אין שום הבדל

בין הניאו נאצים שהציתו בתי כנסת, לבין אלו שהציתו את המשרפה של ארגון "עלי שלכת" לא מזמן. אלה כמו אלה פועלים מתוך שנאה למי ששונה מהם: בגזעו, באמונתו, או בדתו. הגיע הזמן לכבוד הדדי בין הקבוצות השונות בארץ. שדתיים יתנהגו כלפי המנהגים החילוניים באותו כבוד שהם היו רוצים שהחילונים ינהגו כלפי מנהגיהם, ולהפך. ואת מי שמצית, פוגע ומתנהג בחוסר סובלנות כלפי האחר - פשוט להוציא מקרבנו.

טלי1960

New member
מה ההבדל בינם לבין זורקי אבנים על מכוניות בשב

מה ההבדל בינם לבין אלה ששרפו חנויות בגלל שהסחורה בחנות לא מצאה חן בעיניהם?

tamarhp

New member
ומי אמר שזה מוצדק?

מי אמר שזה על פי דעת תורה? לידיעתך - א. אבנים זה מוקצה בשבת ב. אסור לפגוע באדם אחר (אלא אם כן הוא ניסה לפגוע בך וזה מתוך התגוננות עצמית) ג. אסור להזיק לרכושו של אדם אחר כל זה על פי התורה. מי שעושה אחרת עושה דין לעצמו ולא מייצג את כלל הציבור.

טלי1960

New member
תתפלאי עד כמה זה מייצג ציבור גדול,

אני זוכרת על כתבות בעיתון על פיהם נפצעו נהגים,סטו ממסלולם,נזק גופני נגרם להם ולרכבם. זה תמיד עלול להגמר באסון ואף רב לא עוצר את התופעה. אני מכירה תיירת נוצריה שלא ידעה על איסור נסיעה בשבת ,ונסעה לתומה ליד שכונת רמות בירושלים,חטפה אבן ששברה את חלון מכוניתה והיא בילתה את חופשתה בארץ כשהיא מאושפזת בבית חולים הדסה על שלל תפרים בידיים ובפנים. היא לא תחזור לעולם לבקר בישראל. בעיניי ,זורקי האבנים הללו יכולים להתחרות מצוין עם הנאונצים.

אופירA

New member
מנהל
צודקת

עדיין ניאו נאציזם, המייצג את הציבור החילוני, הרבה יותר אכזרי ומזעזע. וכן הרבה יותר אכזרית התופעה הנוראה של האבות החילוניים ברוב הציבור החילוני, המטביעים באמבטיה את בנותיהם בנות השנתיים וקוברים אותן ביער (כדי להתנקם בגרושתם, אם הילדה). קראתי על זה כתבות בעיתון, עם תיאורים מחרידים. זה מעיד כאלף עדים עד כמה זה מייצג ציבור גדול של האבות החילוניים. אפילו שמרתי את הכתבות, אם את לא מאמינה לי. אם היה לי סורק הייתי יכולה לסרוק ולהציג אותן בפורום.

shani115

New member
אבל מה הקשר????

מה הקשר מה שאתם רושמים הדיון לשרשור שלי היה על מה שכתבתי ואתם הופכים אותו למשהו אחר כתבתי שכולנו צריכים להתאחד ולא לשנוא אחד את השני ואתם אפילו לא מתייחסים למשפט הזה כל אחד תוקף א השני הדתי את החילוני החילוני את הדתי מה זה השנאה הזאת??יש אנשים טובים ורעים בכל עדה בכל דת או מין כמו שיש חילונים שחוטאים אז יש גם דתיים מספיק עם ההשוואות האלה.

טלי1960

New member
החילוניים ניאונצים?

כנראה שאהבת האדם ממך והלאה. כמה אבות שהרגו בנותיהם אתה מכיר? האיש נתפס,נשפט ויושב בכלא וזו היתה חריגה מהנורמה וזעזעה את המדינה כולה.האם אבות שרוצחים בנותיהם מאפיין חילוניים? לעומת זאת,זורקי האבנים על מכוניות זה עשרות אם לא מאות חרדים בכל שבת. עברתי בנתניה תחת גשר שמעליו עשרות נערים עם אבנים וצולפים בכל מכונית שעוברת. כאשר חברה שלמה אינה מבינה את הסכנה שבזה וההורים אינם מתערבים וגם לא המורים או הרבנים,הם בעצם כמו שותפים למעשה. האחריות מוטלת על המבוגרים שיודעים ושותקים ואולי אפילו מעודדים את המעשים הנפשעים הללו. כמו שאמרתי בהודעה אחרת, מסתבר שלא רק ניסיון לרצח יש בחברה החרדית אלא גם מעשי אונס והטרדות מיניות,יותר מאשר בחברה החילונית. ככה זה כאשר הסממנים החיצוניים חשובים יותר מאהבת האדם וחיי האדם. החברה החרדית מקפידה בקלה כחמורה ,אך לא בנקודות החשובות.

shani115

New member
טוב עזבו

בבקשה אל תגיבו יותר בשרשור הזה אתם מוציאים דברים בפרופרוציות

למעלה