היי כולם, שאלות לגבי טראק בנפאל

היו

New member
היי כולם, שאלות לגבי טראק בנפאל

יש לי שלושה שבועות שאני מתכננת לנסוע בהם לטראק בנפאל, נוסעת לבד (מקווה להכיר שם אנשים)
ויש לי כמה שאלות
1.מה עדיף? לעשות את טראק סובב האנאפורנה שבועיים שלושה שאחרי זה לא יישאר לי זמן לכלום, או טראק יותר קצר (ויותר קל?) ושאר הזמן להסתובב באיזור (פוקרה וכו') ?
2. הבנתי שאפריל זו עונה נוחה, אבל מה מזג האוויר בפועל?
3. במידה ואני עושה את האנאפורנה, הבנתי שאני צריכה להגיע לפוקרה, איך אני מגיעה מפוקרה לקטמנדו? וכמה זמן נסיעה אורכת
4. עד כמה הטראקים קשים להתמצאות, אם נקח מצב קצה שאני מוצאת את עצמי לבד עם פורטר ומפה?
5. בהנחה ואני מגיעה לקטמנדו, את כל ארגוני הטראק אני עושה כבר שם? או שיש את האפשרות לעשות דרך הארץ?

תודה! ואשמח אם יש הערות והארות

היו

New member
ועוד שאלה

כמה כסף אני צריכה לחשב כעלות ליום שהיה, או יותר נכון, כמה כסף להוצאות וכו' מעבר לכרטיס הטיסה?

kogawa

New member
לשלושה שבועות עדיף לתכנן מסלול קצר

מקטמנדו לפוקהארה וחזרה יש אוטובוס של 6-8 שעות או טיסה. הטרקים לא דורשים מפה או מדריך - הדרך ברורה ולא ניתן לטעות בה. את הארגון עשי בלייק-סייד שליד פוקהארה ולא בקטמנדו. במקום האראונד את יכולה לעשות שילוב של ג'ומסום, פון-היל ו-ABC או כל שילוב אחר. הג'ומסום הוא למעשה חלק מהאראונד, הפון-היל זו הסתעפות שלו, ולבייס-קמפ, שזה עוד 4-5 ימים, לכי רק אם תרגישי טוב עם ההליכה בטרקים הקודמים. סביב פוקהארה אין הרבה מה לעשות פרט לישיבה בלייק סייד, שייט באגם, מפל מאפן, התיישבות טיבטית ו"טרקים" של 3 שעות לנקודות תצפית. לעומת זאת סביב קטמנדו יש המון מה לראות - חלק מזה העליתי בסרט הזה

היו

New member
אוי... טוב

הבנתי שאפשר גם לעשות את הסובב אנאפורנה בפחות ימים אם כשמגיעים לפאס לוקחים טיסה חזרה, אם זה ככה כמה ימים יקח לי לעשות את הטראק עד הפאס? כמה ק"מ ממוצע ביום אצטרך ללכת, אני קצת מתעקשת על האנאפורנה כנראה בגלל שזה המסלול המתויר והמוכר, ותודה רבה, אני אצפה בוידאו קצת יותר מאוחר

הכל תלוי בך ובקצב ההליכה

יש כאלו עם הליכה מהירה שיעברו מספר כפרים.
אני עשיתי את האראונד עם עוד כמה טרקים במקביל
ואני ממליץ עליו בחום. הוא מדהים והנוף בו משתנה כל הזמן.
לגבי הלבד אני לא ממליץ כי מעבר לעובדה שזה לא כיף לטייל לבד
יש גם אזורים מסוכנים שהיו בהם לא מעט מקרי שוד כך שתמיד עדיף ללכת עם עוד מישהו.
לגבי ציוד יש המון חנויות להשכרת ציוד לטרק כולל משקפיים ופליזים.
מבחינת העונה עד כמה שזכור לי (מקווה שאני לא מטעה אותך)
אפריל זו העונה המושלגת.
מאחל לך המון הצלחה והמון חוויות נפאל מדהימה

kogawa

New member
קצת מצחיק

האראונד הוא סובב למאסיב של האנפורנות.
עד לג'ומסום זה חצי מזרחי של האראונד ולוא דווקא היפה ביותר, וטרק הג'ומסום זה החצי השני מערבי, שלוקח פחות ימים, בו יורדים מאזור הפאס לשטחים הנמוכים ועוברים בדרך במעינות חמים. אותו אני ממליץ לך לעשות. תוכלי להגיד שעשית את האראונד בדיוק באותה מידה שתעשי את החצי המזרחי.
מג'ומסום כידוע לי כבר לא צריך לטוס - אפשר לנסוע.

למעלה