היי כולם

אורית27

New member
היי כולם../images/Emo53.gif

היי אז ככה מאוד התרשמתי ממכם לטובה יקירים שלי.. תודה על הברכות אני ימסור אותם גם לגל
אז ככה אני חחיבת ממכם המלצה על מוהל יש לי ברית יום שלישי ועוד לא סגרתי כלום והכי מלחיץ זה שאין לי מוהל... הצילו!!!!! רק לפני 4 ימיים יצאתי מהלחץ של הלידה עוד לא סיימתי עם זה וכבר יש לי לחץ של הכנות לברית...
אני ישמח לקבל המלצות על מוהלים בתודה אורית.

אורית27

New member
אז ככה:

אני מחולון, ואני לא מתעסקת עם כל ההרדמות האלה ככה שאני צריכה מוהל ללא הרדמה וחשוב שיהיה עדין וסימפטי. אורית

Ludwig

New member
ממליץ לך לבקר בפורום ברית מילה...

לפני שאת עושה מעשה כואב מאוד מאוד ופוגע לכל החיים

רותי ע

New member
לצערי אני מכירה רק עם הרדמה

ואני חושבת שעדיף עם הרדמה כדי שלא ירגיש כאב. סה"כ זה ניתוח ממש. אפשר מוהל שהוא גם רופא ואז נהנים מכל העולמות..

אורית27

New member
תודה

תודה על העצות... אני ממש לא רוצה להכאיב לפיצפון אבל בכל זאת אני מעדיפה שהחיתוך יעשה לא בהרדמה אני פוחדת מהדברים האלה.. ושמעתי כבר סיפורים לא נעימים על הרדמות.. בכל מקרה אני באמת יברר על מוהל שהוא גם רופא. תודה האורית

אורית ג.

New member
בדרך כלל סיפורים לא נעימים על ההרדמ

שומעים או : * ממוהלים שהם עצמם לא עושים (לא מורשים לעשות ) הרדמה * מהורים אחרים שלא עשו ומנסים להצדיק את הבחירה (לא כולם , יש כאלה שאומרים "בפעם הבאה רק עם הרדמה") אפילו שמעתי ממוהל את הטיעון ה(סליחה) מטופש ש"עדיף בלי הרדמה כי ´כוח ההתנגדות הטבעי של התינוק מזרז את ההחלמה מהברית´" לא קונה את זה... מצטערת. ויש באישור שלך בטח גם מוהל-רופא שכן עושה הרדמה, לטובת התינוק כדאי לברר. בהצלחה

mom&shaked

New member
אורית יש לי מוהל בשבילך

יש לי מוהל מדהים שעשה ברית לשקד ולשני בני דוד שלו. אדם מקסים ומדהים שבא לבדוק אותו לפני הברית ולהוריד את התחבושות אחרי הברית ולא הסכים לקחת פרוטה (תאמיני לי שניסיתי בכל דרך אפשרית לשלם לו) ממש צדיק אמיתי. אני גרה עכשיו בחו"ל ואין לי כאן את מספר הטלפון שלו, אני שולחת עכשיו אימל לגיסתי שנמצאת בארץ ומקווה שהיא תשיג לי את הטלפון בשבילך. שמו של הרב הוא "הרב מימון"

mom&shaked

New member
תוספת קטנה

שכחתי להגיד שהרב מימון מאוד מוכר באזור מגוריך, אולי תנסי לשאול עליו. האימל שלך חסוי אז אני לא יכולה לשלוח לך אימל, אני יכולה להגיד לך איפה לנסות להשיג את הטלפון שלו אבל אני מעדיפה לא לעשות את זה דרך הפורום, תכתבי לי אימל עם כתובת האימל שלך.

תפוח עץ

New member
אורית, אני יכולה להמליץ

על רופא שהוא גם מוהל. אמנם בהרדמה מקומית, אבל תעשי לגלגל (וגם לך) טובה ותחשבי שוב על הרדמה מקומית. אנחנו עשינו אצל ד"ר גונן בבני ברק אצלו במרפאה (עם מלא אורחים ושאר הכיבודים) והוא היה נפלא, מהיר ויונתן אפילו לא בכה, רק ינק וינק. אז גם מוהל וגם בפיקוח רפואי. תחפשי בכתובת mohalim.co.il את הפרטים עליו. שיעבור בהצלחה.

אורית27

New member
תפוח עץ

תודה על ההמלצה אבל אני צריכה מוהל שיבוא לחתוך באולם. ובקשר להרדמה אני עוד לא בטוחה... אני ראיתי הרבה בריתות שלא היו שם שום הרדמה אז נכון הפיצפון קצת בוכה ואחרכך נרגע זה עניין של כמה דקות... כי לא נראה לי מומלץ להתחיל בגיל שבוע עם הרדמות...

Ludwig

New member
במה מדובר בעצם?

בהצגה מבויימת היטב לקהל הרחב (הרבה אוכל וקצת דם) או בטובת הילד? נניח שכבר עושים את הדבר הנורא וחותכים, למה זה צריך להיות לעיני כולם באולם? אפשר להפריד בין שני הדברים כמו שרבים עושים היום.

רותי ע

New member
ויש דרך אחרת לראות את זה..

טקס משפחתי מרגש שמדגיש את ההמשכיות מדור לדור ואת היותנו בני הדת היהודית. כל אחד יבחר את הדרך הנוחה לו. אני עשיתי את הטקס והחיתוך יחד. תאמין לי שלתינוק לא הפריע כמה אנשים היו מסביב. מספר האנשים מסביב לא קשור לטובת הילד. הדרך בה מבצעים את הניתוח כן.

Ludwig

New member
אבל...

היית מתפשרת על מוהל שלא מרדים רק כדי שההצגה תעשה באולם לעיניי כולם? אני בכל אופן מוצא שיש הרבה דרכים אחרות להביע המשכיות וקשר ליהדות מבלי להזיק לתינוק חף מפשע ולחתוך לו באבר המין, אבל נוח יותר לאנשים לעשות משהו על חשבון התינוק שלא יכול להתלונן מאשר על חשבון עצמם (שמירת שבת, כשרות, תפילה...).

רותי ע

New member
אתה בטוח שאתה בפורום הנכון?

אם ארצה להתווכח על מילה בעד או נגד אכנס לפורום אחר. בינתיים היא ביקשה המלצה למוהל ולא שאלה מה דעתנו אם לבצע מילה או לא. אז לדעתי הויכוח שאתה מעלה ממש לא במקום.

Yarik N

New member
האם זהו הפורום הנכון?

נדמה לי שגם בפורום זה לעיתים שואלים שאלה תמימה כמו "איפה ניתן לעשות מנוי לחוברת הורים וילדים" ומקבלים תגובות כמו "אני שונאת את החוברת הזו, ממליצה בחום לעשות מנוי על להיות הורים". בפורום מביעים דעה, וגם אם כמנהלת הפורום דעתך איתנה בנוגע לנושא זה או אחר, זכותו של כל אדם להביע את דעתו, במיוחד אם נפתח דיון בנושא. שלא כפורומים אחרים שהנושא הוא ספיציפי מאוד כגון "יוצאים בשאלה", פורום "להיות הורים" מכיל המון נושאים ובעצם כמעט הכל.

רותי ע

New member
ידעתי שזה יבוא.. אז הסבר למה

התכוונתי.. קודם כל אני מגיבה לא כ"מנהלת" אלא כמו כל אחת ואחד בפורום. כשאני צריכה להיות "ממלכתית" להודעות מנהל אני מודיעה על כך מראש. בשאר הזמן אני רותי אמא של עידן ומשתתפת כמו כל אחד אחר בפורום. ודוגמא שתמחיש למה התכוונתי בהודעה- לפני כמה חודשים שאלתי שאלה בפורום חינוך. איך אפשר להכין ילד קטן לנסיעה של ההורים לחו"ל. קיבלתי תגובה ממשתתפת אחרת שאני מזיקה לילד, שאני גורמת לו לצלקות לכל החיים, שאסור לי לעשות מעשה כל כך אכזרי. ואני לא שאלתי "האם?" אני שאלתי "כיצד?" ונורא נפגעתי. לדעתי כאן יש מקרה דומה. היא לא שאלה "האם?" היא שאלה "אצל מי?" ויש הבדל גדול.. במיוחד כשהתשובה מנוסחת במילים "להזיק לתינוק חף מפשע" או "הרבה אוכל וקצת דם" או "עושים את הדבר הנורא וחותכים". אני יודעת שאם אני הייתי אם טרייה הייתי מרגישה נורא לקרוא את זה. אני הרגשתי נורא בזמנו על הרבה פחות.. (וגם את זה אני כותבת כחברת פורום רותי ולא כמנהלת).

למעלה