היי כולם

Yarik N

New member
רותי יקרה, (חברת פורום)

אני מבין את כוונתך וכמי שאין לו ברירה אלא לנסוע מידי פעם עם הגוזל גם אני הייתי נפגע מתשובה כזו... אבל, עניין הברית, נושא כאוב (לילדים יותר) וקרוב לליבי (ולבולבולו של הילד) אני מרגיש שעם הקונצזוס שקיים בארץ שבה "כולם עושים ברית" לילדים בטיעונים כגון: "כיצד יהיה יהודי" "מה יעשה בצבא" "הוא יסבול חברתית" "זה לא אסתטי" "זה לא בריא" ואלו רק מקצת הטיעונים שעולים בפני מי שמחליט שלא לימול את בנו. אני מוצא לנכון להעלות שוב ושוב את הנושא בפני כמה שיותר הורים, ולו יהיה זוג אחד של הורים שבזכות הבעת דעה זו (גם אם לשאלה לא ישירה) יתחיל לבדוק לעומק את נושא הברית ויבין כמה גדולה הפגיעה בעולל הרך ובגבר לימים ויחליט אולי לוותר על טקס זה. דיינו. ייתכן כי התבטאויותיו של לודוויג היו חריפות מידי ואולי גם גרמו לתחושה לא נעימה אצל הקוראים. אבל.. מדובר בפעולה כואבת וחודרנית אצל תינוק שאין לו יכולת להביע דעה ו/או להתגונן. "עושים את הדבר הנורא וחותכים" הרבה אוכל וקצת דם" "להזיק לתינוק חף מפשע"... אולי נשמע ציני אבל בסופו של דבר שוכב שם עולל קטן בתנאים לא סטריליים, מול מאות מוזמנים, חותכים באיבר מינו, הוא צורח וכולם עושים לחיים. גם זה קשה לקרוא? ברור לי שכיום אין דרך לעצור את ההורים מלבצע ברית לילדם אבל ניתן לעורר את תשומת ליבם לאמת שמסביב לברית המילה ולחשוף אותם לדעה אחרת ולדרך אחרת בה ניתן ללכת ולהיות שלמים איתה. אני מקווה שהייתי ברור... קצת נשפכתי על המקלדת.

מנהג ירושלים

מנהג ירושלים, שלאחר הברית נלקח התינוק כלאחר כבוד לאמו, שלא באה כלל לברית, ואין הם נוטלים חלק באכילה. יהודי ויהודי ומנהגיו.

דיאנה1

New member
מצד אחד אני מאד מסכימה איתך,

לא נעים לשאול "כיצד" ולקבל על הראש סדרת חינוך על "האם". לכן נמנעתי מלהשתתף בדיון למרות שדעתי נגד ברית מילה ידועה. מצד שני, נושא הברית הוא בכל זאת קצת מיוחד, כי הרבה הורים לא יודעים בדיוק מה הולך לקרות ומה המשמעות בשביל הילד, ובכלל לא מודעים לאופציה של פשוט לא לעשות ברית. שמעתי כבר יותר מאמא אחת מתחרטת עד עמקי נשמתה ומייחלת שהיתה יודעת קודם לכן מה שלמדה מנסיון מר (ואני בכלל לא מדברת על סיבוכים). אולי הפתרון זה לשים כאן מדי פעם הודעה, ברשותך כמובן, הקוראת להורים שרוצים ללמוד יותר על הברית, ועל האפשרויות השונות לביצועה, כולל להמנע מכך לחלוטין, להכנס לפורום ברית מילה, ללמוד יותר על העניין, לשאול שאלות ולנהל דיונים. וכמו כן גם בפורום הריון, כי כאן זה בכל זאת קצת ברגע האחרון. אפשר להכניס פעם אחת הודעה ולהוסיף אותה לסבב של הטאג ליינס. מה דעתך?

רותי ע

New member
לא צריך רשות..

אפשר ורצוי כאן לדבר על כל נושא. לי רק צרם שהוא עלה כתשובה לשאלה שלא נשאלה (ומתברר שלא רק לי).

Ludwig

New member
אין לי כל כוונה להרגיז, באמת...

אבל קצת קשה לי שלא "לצעוק" ולהסב תשומת לב למשהו שעושים לתינוק והוא באמת נורא בעיני ואין מי שימחה. אני יודע שיש שכלל לא ינסו אפילו להשתכנע ויש כאלו שזה גם קצת ירגיז אותם, אבל הפורום בעצם פתוח לכל, ואם זה יביא כמה הורים שרק קוראים מהצד לחשוב שוב לפני שהם עושים את זה, ואם יהיה אפילו רק זוג אחד שישתכנע אז זה כבר היה שווה בבחינת "כל המציל נפש אחת...". אז אני מתנצל אם יש כאלו שנפגעים ממה שכתבתי, זו לא כוונתי, אבל אינני יכול להרשות לעצמי להחריש.

רותי ע

New member
אני יכולה להבין את ההרגשה

אבל הדרך יכולה לפספס את המטרה. ודוגמא להמחשה: כדי להילחם בתאונות דרכים יצאו בתשדיר המראה תינוק וזקן נדרסים. ממש מצמרר. כל המומחים הכי גדולים הזדעקו כי התשדירים מפספסים את המטרה ואף גורמים לנזק. ההסבר הפסיכולוגי הוא שכשאדם רואה דברים נוראיים כל כך מייד מגיב מנגנון הגנה והוא נחסם בפני המראות. והוא אפילו נוהג בהדחקה וממשיך לנהוג לא זהיר. אותו הדבר לדעתי בנושא הזה-הדרך לשכנע היא לא ע"י ציור מראות זוועה ודם. ולא ע"י שתקוממו אנשים נגד. בכך אתם גורמים פעולה הפוכה..

חולקת על אורית ג

לא כל המתנגדים להרדמה, הינם מוהלים סתם. אני מכירה רופאים מוהלים שמתנגדים להרדמה בשל הסיבוכים שלה. כפי שכתבתי כאן כבר בעבר, יש מחלוקת על הפן ההלכתי, ואמנם ד"ר גונן מל ילדים בהרדמה, אבל אם שואלים אותו הלכתית, הוא יבהיר שהמילה בהרדמה מותרת רק לאלה שלא ימולו את ילדים ללא הרדמה. וכמובן נשארת שאלת הכאב שאחרי, שנשאר גם עם מלים בהרדמה, וכאב הזריקה. והכאב של הבדיקה של העורלה אם היא רדומה מספיק. אני יכולה שוב להמליץ על המוהל שמל את בני, והוא הרב יצחק ברנשטיין. אני גם מצרפת הפניה לאתר בו מופיעה רשימת המוהלים של משרד הדתות, וכן הסברים על ברית המילה. הרבה מז"ט, ואם את מעונינת בעזרה ובחיזוק בזמן הברית או לאחריה אשמח לעזור לך, אני בהחלט ברת נסיון (צפי אמא לחמישה בנים)

אורית ג.

New member
רגע צפי - למה שלא נקרא לדוקטור

ונשאל את פיו. הנה ההסברים של ד"ר גונן בכבודו ובעצמו באתר שלו. הוא אומר במפורש (ראו באמצע העמוד) שאין כל מניעה הלכתית לעשות הרדמה (בכל מקרה , למי שלא יודע - מדובר באלחוש מקומי, לא בהרדמה מלאה. את ´סיפורי הזוועה´ על הרדמות אפשר אולי לייחס להרדמה מלאה בניתוחים, ךא שמעתי ולא ידוע לי על כך). כמו כן הוא אומר שאין כל סיכון בריאותי באלחוש זה. הערה : אין לראות בהודעתי זו הנחיה מקצועית איך ואצל מי לערוך ברית (כיסוי תחת מתביעות
) וגם אני מציעה לך להתעודד אחרי הברית בעזרת צפי. היא COOL בבריתות
, היא בעלת נסיון, והיא יודעת להסביר את כל היתרונות (אגב צפי אין "ברית" רק "בעלת" או "בת", אותך ליוסאריאן
)

רותי ע

New member
יש רק בעיה קטנה אחת..

שאת גונן, צ´צ´קס (שאני ממליצה) ומבוקשים אחרים בד"כ צריך להזמין עוד בחדר הלידה אחרת הם כבר תפוסים

לימורא

New member
המלצה למוהל

קודם כל מזל טוב!!! שנית יש מוהל מצויין בשם מנחם בן דוד ( אפשר למצוא את המספר שלו ב144 ) הוא מהל את הבן שלי הוא פשוט נהדר כמו כן הוא מגיע לרוב אזורי הארץ. בהצלחה לימור

mom&shaked

New member
לא אהבתי את הדיון שהיה כאן

שלוש פעמים אורית27 אמרה בדיוק מה היא מחפשת. נתחיל מזה שאם היא הייתה כותבת שהיא לא יודעת אם לעשות ברית עם הרדמה או בלי או שהיא לא יודעת אם לעשות ברית באולם או לא הייתי אומרת שהדיון במקום. אבל לא כך היה, היא אמרה מפורשות מה היא רוצה ולכן לא ברור לי למה היו נסיונות לשכנע אותה מה כדאי לה לעשות ואיך. למה אנחנו לא מצליחים לכבד את דעתם של הזולת מבלי להתערב, להביע דעתנו ולפעמים אף לכפות אותה עליו???

למעלה